Αυτές είναι οι τσάντες που θα κρατήσουμε φέτος την άνοιξη

S/S 2022. Ποιες είναι οι τάσεις στις τσάντες που πρέπει να γνωρίζεις

Τα trends της φετινής ανοιξιάτικης σεζόν: τσάντες κροσέ, bucket bags, υπερμεγέθεις totes και πολλά ακόμα στιλ.

Μπορεί η φετινή άνοιξη να μπήκε με σύννεφα και βροχές, παρ' όλα αυτά, πάντα υπάρχουν τρόποι για να αγκαλιάσουμε τη νέα σεζόν. Προσθέτοντας κάποιες πινελιές από τα πρώτα ανοιξιάτικα trends στο στιλ μας, μπορούμε να δείξουμε άμεσα ανανεωμένες, χαρίζοντας στον εαυτό μας μια φρέσκια διάθεση. Ο πιο εύκολος τρόπος λοιπόν για να κάνουμε την αρχή, είναι με την απλή προσθήκη μιας όμορφης τσάντας.

Ακολουθώντας τα Spring/Summer trends του 2022, θα βρεις σίγουρα κάτι για να πάρεις έμπνευση. Οι oίκοι mόδας φέτος επίλεξαν να αφήσουν τις έξτρα φανταχτερές και μη πρακτικές τσάντες, εστιάζοντας σε σχέδια που λειτουργούν στην καθημερινή ζωή. Όχι πως το παιχνίδι ή το ιδιαίτερο design έμεινε πίσω. Από τις τσάντες-καρδιά της Chanel, τις κροσέ τσάντες του οίκου Chloé ή τις oversized tote του Peter Do, αυτά είναι τα πιο σημαντικά trends σε τσάντες που ξεχώρισαν για φέτος. Θα αγαπηθούν την άνοιξη και θα αποθεωθούν αργότερα το καλοκαίρι.

Βελονάκι κροσέ

Οι κροσέ και μακραμέ πλέξεις κυριάρχησαν στις φετινές S/S συλλογές. Ένας τρόπος για να εντάξεις το παραπάνω trend στο στυλ σου, είναι μέσω μιας πλεκτής τσάντας. Αρκετοί οίκοι όπως ο Chloé αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ανακυκλωμένα υλικά για τις πλέξεις τους,κάνοντας και μια θετική κίνηση προς το περιβάλλον. Αν προτιμάς όμως να μη ξοδευτείς τόσο, μπορείς να βρεις παρόμοιες χειροποίητες πλεκτές τσάντες από αρκετά ελληνικά brands.

 

 

 

 

 

Η επιστροφή των Bucket bags

Οι bucket bags επιστρέφουν ξανά με την έγκριση των Versace, Alexander McQueen και Michael Kors. Έχουμε δει πολλέςεκδοχές του συγκεκριμένου τύπου τσάντας αλλά η φετινή της μορφή είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες. Οι σχεδιαστές επέμειναν σε έντονα κυλινδρικά σχήματα με μικρές χειρολαβές, ιδιαίτερες ραφές και ματ μαλακά δέρματα. Το αποτέλεσμα είναι chic, σύγχρονο και απόλυτα θηλυκό μιας και κρατιούνται κυρίως στο χέρι.

 

 

Σε σχήμα μισοφέγγαρου

Τις crescent bags τις είδαμε ως μια κορυφαία τάση του χειμώνα και από ότι φαίνεται, θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για αρκετές σεζόν ακόμα. Για την φετινή Άνοιξη, ο Louis Vuitton μας έδειξε μια Y2K εκδοχή της τσάντας σε denim, ο Fendi εντυπωσίασε με τα statement μεταλλικά του logos και ο JWAnderson χρησιμοποίησε μαλακό καμβά. Σίγουρα θα τις δεις και σε πιο έντονα σχήματα μισοφέγγαρου, με έντονες σούρες ή πλέξεις όπως αυτές του οίκου Bottega Veneta που θυμίζουν έργα τέχνης.

 

 

 

 

90s μινιμαλισμός

Η 90s αισθητική και ιδιαίτερα οι τσάντες σε στιλ 90s, είναι στη μόδα εδώ και αρκετό καιρό. Για φέτος όμως ας αφήσουμε στην άκρη τις shoulder bags με τις παγέτες που κρατήσαμε πέρσι, πηγαίνοντας σε πιο μίνιμαλ επιλογές. Η ανοιξιάτικη πρόταση του οίκου Prada είναι αυστηρά παραλληλόγραμμα σχήματα και έντονα χρώματα ενώ ο Balmain προσέγγισε περισσότερο την ιδέα ενός γεωμετρικού χαρτοφύλακα. Οι ουδέτερες αποχρώσεις σύμφωνα με τον Jil Sander είναι μια εξίσου καλή επιλογή για κάθε σύνολο.

 

 

XXL μεγέθη

Οι oversized τσάντες δεν έλειπαν σχεδόν από καμία συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022. Τις είδαμε κυρίως σε δέρμα, περασμένες στον ώμο ή κρατημένες με άποψη στο χέρι σύμφωνα με τους Peter Do, Chanel και MiuMiu. Αν σου αρέσει να κουβαλάς όλα τα πράγματα σου ανά πάσα στιγμή και οι mini bags δεν σε βόλεψαν ποτέ, αυτό το trend είναι φτιαγμένο για εσένα. Για ακόμα πιο casual looks αναζήτησέ τις σε νάυλον υφάσματα ή ακόμα και σε ψάθα.

 

 

Στη παλάμη του χεριού σου

Οι mini bags συνεχίζουν να βρίσκονται στα trends, με τη μόνη διαφορά ότι φέτος θα τις κρατήσουμε στο χέρι μας. Τις είδαμε από τον οίκο Fendi και Chanel να θυμίζουν αξεσουάρ χεριού, ο Versace προτίμησε τα έντονα χρώματα ενώ ο Emilio Pucci μας έδειξε την απόλυτη ανοιξιάτικη party τσάντα με φτερά. Έρχονται σε αντίθεση με το trend των XXL totes, ενώ μπορούν να συνδυαστούν μαζί για μια έξτρα πρακτικότητα.

 

 

Σε σχήμα καρδιάς

Είναι χαριτωμένες, κοριτσίστικες και απόλυτα στιλάτες. Οι heart-shaped τσάντες, είναι η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη της σεζόν, με τον οίκο Chanel φυσικά να οδηγεί πρώτος. Ακολουθούν οι Lanvin και Moschino,προτείνοντάς τις ως ένα statement αξεσουάρ για να αναβαθμίσεις τα καθημερινά αλλά και τα βραδινά σου outfits.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice