Γυάλινες τσάντες: το νέο trend της μόδας
instagram / @coperni
Fashion

Θα κρατούσες μια τσάντα από γυαλί;

Είναι το νέο trend, αλλά πόσο πρακτικές είναι;

Γυάλινες τσάντες: Μοιάζουν με έργα τέχνης και είναι το νέο trend της μόδας.

Γυάλινες τσάντες υπήρχαν και παλιά, αλλά ήταν διακοσμητικές, όχι χρηστικές. Όποιος ταξίδευε Ιταλία στα 80s, έπρεπε να περάσει και από το εργοστάσιο Μουράνο. Στο γυρισμό έφερνε ως ενθύμιο συνήθως τα χαρακτηριστικά ποτηράκια του λικέρ (σε μπορντό ή μπλε), φοντανιέρες και σπανιότερα τσάντες από μασίφ κρύσταλλο, βαριές και ασήκωτες, που δίνονταν δώρο σε συγγενείς και έμπαιναν στα σκρίνια τους ως μπιμπελό. 

Οι εκθαμβωτικές γυάλινες τσάντες εν έτει 2022 δεν έχουν καμία σχέση με αυτές στα σκρίνια των 80s. Δεν είναι διακοσμητικές, αλλά κανονικές, προορισμένες να μεταφέρουν κάποια από τα υπάρχοντά μας. Ωστόσο είναι ένα statement κομμάτι, κατάλληλο για ειδικές περιστάσεις, κάνα πάρτι, κάνα γάμο. Δεν πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ ή στη δουλειά με γυάλινη τσάντα, όπου άλλωστε δεν πηγαίνεις και με τις Μανόλο Μπλάνικ γόβες σου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by coperni (@coperni)

Το ντεμπούτο του εύθραυστου αξεσουάρ από φυσητό γυαλί έγινε τον Μάρτιο στο σόου της Coperni. Προέκυψε από τη συνεργασία του brand με το στούντιο Heven, που ειδικεύεται στην τέχνη του γυαλιού και συνεργάζεται με πολλούς και διάσημους glass artists. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by coperni (@coperni)

Για την ώρα η κρυστάλλινη τσάντα βρίσκεται στα χέρια μοντέλων και influencers, αλλά το ενδιαφέρον και των κοινών θνητών είναι μεγάλο. Αν δώσεις στο ψαχτήρι της google τις λέξεις glass handbag, θα σου βγουν 263 εκατομμύρια λήμματα. Άρα κάτι γίνεται εδώ. Μέχρι στιγμής glass bag έχουν κρατήσει: η τραγουδίστρια Doja Cat στα Grammy 2022, η Κιμ Καρντάσιαν στο φεστιβάλ Revolve 2022, η Κάιλι Τζένερ στην πρεμιέρα του νέου σόου των Καρντάσιαν. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by coperni (@coperni)

Βλέποντας τις φωτογραφίες, αντιλαμβάνεσαι πως η συγκεκριμένη τσάντα είναι ελάχιστα πρακτική και λειτουργική. Είναι περισσότερο ένα στολίδι παρά μια τσάντα. Καταρχάς, μπορείς να χωρέσεις μέσα της τηλέφωνο, πορτοφόλι, άντε και κάνα κραγιόν - το πολύ! Κατά δεύτερον, αν επιλέξεις τη διάφανη εκδοχή της (υπάρχουν και αδιαφανείς), όλοι θα βλέπουν τι κουβαλάς. Κατά τρίτον, αν σου πέσει, θα σπάσει, πάπαλα τα 2.700 δολάρια που έδωσες για την αγορά της. Κατά τέταρτον, θα πρέπει να καθαρίζεις τις δαχτυλιές συνέχεια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Edit By Zahra (@editbyzahra)

Η πανάκριβη τσάντα της Coperni έχει ήδη αποκτήσει «μαϊμού» αδελφάκια, που κοστίζουν λιγότερο από 100 δολάρια, ενώ στο Etsy διάφοροι χειροτέχνες προσφέρουν ευφάνταστες γυάλινες δημιουργίες σε προσιτότατες τιμές. 

Η glass bag εντάσσεται στην παραδοσιακή τακτική της βιομηχανίας της μόδας να λανσάρει πού και πού μη πρακτικά fashion κομμάτια. Είναι αντικείμενα δυσκολοφόρετα, λειτουργούν ως φετίχ και μας θυμίζουν πως η μόδα και το design είναι κατά το ήμισυ λειτουργικότητα και κατά το ήμισυ τέχνη. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice