η σχεδιάστρια μόδας Κέιτ Σπέιντ
Η σχεδιάστρια μόδας Κέιτ Σπέιντ © Getty Images/Ideal Image
Celebrities

ΗΠΑ: Οργή για διαφημιστικό για την σχεδιάστρια Κate Spade που αυτοκτόνησε

Είχε τίτλο «Come hang with Kate» για την σχεδιάστρια η οποία κρεμάστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom |

Εταιρεία λιανικής στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε έναν λανθασμένο τρόπο για να προσελκύσει αγοραστές της διάσημης Αμερικανίδας σχεδιάστριας μόδας Κέιτ Σπέιντ.

Η αμερικανική εταιρεία λιανικής Ulta Beauty ζήτησε συγγνώμη τη Δευτέρα αφού έστειλε στους πελάτες της μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλεγε «Ελάτε να κάνετε παρέα με την Kate Spade» (Come hang with Kate) στο πλαίσιο μιας προώθησης για την πολυτελή μάρκα, της οποίας η ομώνυμη ιδρύτρια κρεμάστηκε.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους συνδρομητές που προωθούσε το άρωμα Sparkle της Kate Spade την Κυριακή προκάλεσε επικρίσεις από ορισμένους παραλήπτες, οι οποίοι σημείωσαν την τραγικότητα του θανάτου της Spade η οποία αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά της στην Park Avenue της Νέας Υόρκης το 2018.

Η εταιρεία χαρακτήρισε το μήνυμα ως ένα ειλικρινές λάθος. «Στην Ulta Beauty, είμαστε άνθρωποι και αυτό ήταν πραγματικά ένα λάθος χωρίς πρόθεση να βλάψουμε κανέναν».

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της Ulta, Eileen Ziesemer, επανέλαβε την απάντησή της προς τους πελάτες: «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη».

Δήλωση από λογαριασμό instagram

«Η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ σοβαρό, σημαντικό ζήτημα σε αυτή τη χώρα και δεν είναι κάτι που θα παίρναμε ποτέ ελαφρά», δήλωσε η ίδια. «Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση καθώς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Ένας εκπρόσωπος της Kate Spade New York, μιλώντας τηλεφωνικά, επανέλαβε την απάντηση της μάρκας στο Adweek τη Δευτέρα: «Εκτιμούμε τη συγγνώμη της Ulta και μας διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

Η Κέιτ Σπέιντ ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος. Το 1993 ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της Άντι Σπέιντ τη μάρκα Kate Spade New York το 1993, όμως αργότερα πούλησε την εταιρεία αυτήν. Το 2006 πούλησε όλες τις μετοχές της στην εταιρεία και έκτοτε δεν είχε καμία εμπλοκή στη διαχείριση ή στο δημιουργικό τμήμα του οίκου που εξακολουθούσε να φέρει το όνομά της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice