Η Anna Bra σχεδιάζει jacket
© Δήμητρα Πατρινέλη
Fashion

Anna Bra, ζωγράφισέ μου το jacket σου

Θέλεις ένα «διαφορετικό» τζιν μπουφάν ή σνικεράκια ή καπέλο; Βρήκαμε την custom artist που μπορεί να κάνει ξεχωριστές δημιουργίες πάνω σε αυτά

Anna Bra: Έχοντας τη δική της κολεξιόν ζωγραφίζει πάνω σε jackets, παπούτσια, καπέλα, μπλούζες, καμβάδες, ξύλινα μπρελόκ με rock, punk και fun διάθεση

Τι κοινό έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Μαρία Σάκκαρη, ο Σίμπα, η Φρίντα Κάλο και η Μέριλιν Μονρόε; Αποτελούν όλοι πηγή έμπνευσης για την custom artist Anna Bra. H Άννα Μπρα με καταγωγή από την Κρήτη ζωγραφίζει πάνω σε jackets, παπούτσια, καπέλα, μπλούζες, καμβάδες ή ξύλινα μπρελόκ. Ρίχνοντας μια ματιά στον λογαριασμό της στο instagram, θα δεις ιδέες για πρωτότυπα δώρα σε έντονα χρώματα, και ασπρόμαυρα, αλλά και patterns πάνω σε πολλές διαφορετικές επιφάνειες. Ό,τι και αν σκεφτείς, η Άννα θα αποτυπώσει τις ιδέες σου με ένα fashion τρόπο που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

H Anna Bra στο εργαστήριο της
© Δήμητρα Πατρινέλη

H Άννα Μπρα είναι ζωγράφος, το αγαπημένο της χρώμα, ως παιδί της φύσης, είναι το πράσινο και κατά καιρούς τα χόμπι της μπορεί να αλλάζουν. Αυτό το διάστημα το περπάτημα στη φύση αποτελεί οικεία πηγή έμπνευσης γιατί λειτουργεί σαν βεστιάριο για εκείνη. «Εμπνέομαι ακόμη από εικόνες, ταινίες, τη μουσική, ακόμα και από μια κουβέντα. Ένα θέμα συζήτησης, μία ατάκα, μπορεί να είναι αποτελέσει έμπνευση για εμένα» προσθέτει.

Όταν στη ζωή της ήρθε εκείνο το κομβικό σημείο της προσωπικής της εξέλιξης, η ζωγραφική ανέλαβε τον ρόλο του θεραπευτή. Άφησε την προηγούμενη δουλειά της και άρχισε να ζωγραφίζει ασταμάτητα. Πειραματίστηκε με ένα δικό της μπλουζάκι και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Το πρώτο πράγμα που της ζητήθηκε ήταν να φτιάξει τον Hulk σε t-shirt για έναν φίλο της, ενώ η πρώτη επίσημη παραγγελία ήταν ένα παιδικό μπλουζάκι με μπαλαρίνες.

Σχεδιάζει στο χαρτί οτιδήποτε, από ένα φωτορεαλιστικό πορτρέτο μέχρι ροκ ή punk σχέδια σε jackets, fancy σχέδια με animation σε έντονα χρώματα, πορτρέτα ζώων σε ξύλινα μπρελόκ. Από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες της είναι τα σχέδια με αναγνωρίσιμα πρόσωπα από τον χώρο της τέχνης, του σινεμά ή του αθλητισμού που έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση. «Μια τενίστρια μου ζήτησε να της σχεδιάσω πάνω στα παπούτσια της τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη για να της δίνουν καλή τύχη στους αγώνες καθώς αποτελούν τα είδωλά της» επισημαίνει. Έχει σχεδιάσει επίσης για τον Χρήστο Δάντη κατά παραγγελία. Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσει ένα σχέδιο μπορεί να είναι από ώρες, για ένα μπρελόκ, μέχρι ημέρες όταν πρόκειται για τζάκετ.


Το πιο παράξενο σχέδιο που της έχει ζητηθεί να σχεδιάσει πάνω σε μπλουζάκι είναι ένα είδος κάκτου, ο «Echinopsis Lageniformis», ενώ το σχέδιο που της ζητάνε συχνότερα είναι από το Lion King. «Είχα ανεβάσει κάτι παπούτσια που είχαν αυτό το σχέδιο και έκτοτε έγινε ένα Saturday night fever» θυμάται. Η ίδια ξεχωρίζει κάποια έργα της με θέμα την τζαζ γιατί ήταν μια καλή άσκηση για να μάθει να ξεχωρίζει τις εντάσεις σε όσο μεγαλύτερη κλίμακα μπορούσε. Της πήρε ένα γεμάτο χρόνο αυτή η διαδικασία αλλά έμαθε πολλά.

O πίνακας της Anna's Bra
© Αnna Bra

Συζητώντας με την Anna Bra περί διασήμων και τι θα σχεδίαζε στον καθένα με την υπογραφή της επισημαίνει: «Θα άφηνα σίγουρα τον Χρήστο Δάντη να επιλέξει εκείνος για τον εαυτό του γιατί έχει τόσο απίστευτο στυλ, που όλα θα τα φόραγε ισάξια». Για τη Μαρία Κορινθίου θα επέλεγε «έναν πίνακα με χρώματα ανάλαφρα που φτιάχνουν τη διάθεση, καθώς απ’ ό,τι έχω καταλάβει είναι μια πολύ ευχάριστη, καλοσυνάτη και ρομαντική προσωπικότητα». Για την Άννα Βίσση: «Δεν θα μπορούσα να την αφήσω χωρίς τζάκετ. Το έχω κάνει ήδη εικόνα. Θα το ρόκαρε επάξια». Για την Ελένη Φουρέιρα: «Θα επέλεγα να σχεδιάσω ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες δερμάτινες μπότες ως το γόνατο, total custom σε όλη την επιφάνεια, μια και διαθέτει αυτά τα καλλίγραμμα πόδια». Όσο για την Kim Kardashian, «σίγουρα ένα τζιν παντελόνι ζωγραφισμένο στις πίσω τσέπες, καθώς ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι γοφοί οπότε θα μπορούσε να το αναδείξει τέλεια».


Και καταλήγει: «Βλέποντας κάποιον να φοράει τις δημιουργίες μου ή όταν μου λένε ότι έκανα κάποιον χαρούμενο, παίρνω όλη τη δύναμη που χρειάζομαι για να συνεχίσω. Μερικές φορές είναι σαν να ζωγραφίζω περιμένοντας τη στιγμή χαράς του άλλου. Αυτό αντισταθμίζει τις δυσκολίες και έρχεται η ικανοποίηση και η πληρότητα που μπορείς να νιώσεις ως δημιουργός»

Δείτε τη δουλειά της στον λογαριασμό της στο Instagram.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice