Μοντέλα από πσαρέλες με ρούχα οίκων μόδας
Blumarine, Alexander McQueen, Peter Do, Miu Miu © Getty Images
Fashion

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας που θα δούμε παντού το καλοκαίρι

Από τα 00s μέχρι τα φτερά και τις πλατφόρμες, εδώ θα βρεις τα πάντα για τις νέες τάσεις

Καλοκαιρινές τάσεις 2022: Η μόδα του καλοκαιριού όπως προέκυψε από όσα είδαμε στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας.

Μοντέλα από πασαρέλες με ρούχα οίκων μόδας
Bluemarine// Tom Ford// Versace

Trends report: Το Y2K είναι ακόμα εδώ 

Χαμηλοκάβαλα jeans, χρωματιστά γυαλιά, αλυσίδες στη μέση και πεταλούδες παντού. Το 2022, η νοσταλγία των 00s κορυφώνεται και κυριεύει κάθε catwalk. Αρκετοί οίκοι πρόσθεσαν διακριτικά κάποιες Y2K πινελιές στα looks τους για τη φετινή Άνοιξη/Καλοκαίρι. Άλλοι, πάλι, χρησιμοποίησαν την αισθητική της συγκεκριμένης δεκαετίας ως μέγα φόρο τιμής – με κύριο παράδειγμα τον οίκο Bluemarine. Η S/S συλλογή του στο Μιλάνο ήταν η επιτομή του Y2K, και, αδιαμφισβήτητα, η αρχή για να γίνουν τα τοπ σε σχήμα πεταλούδας ξανά μανία. Στην ίδια διάθεση ακολούθησε και ο Versace με τις sexy χαμηλόμεσες midi φούστες του, ενώ ο Tom Ford επανέφερε τα σατέν cargo παντελόνια. Η Gen Z γενιά και το TikTok λατρεύουν την παραπάνω τάση, εσύ θα την ακολουθήσεις;


Μοντέλα από πασαρέλες με ρούχα οίκων μόδας
Dolce & Gabbana// Miu Miu// Yves Saint Laurent

Trends report: Το νέο σέξι

«They’re bringing sexy back». Σε παράφραση του γνωστού τραγουδιού, μιας και το sexiness είναι το νούμερο 1 στοιχείο που ξεχώρισε στις φετινές S/S τάσεις. Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποιο θα είναι το κυρίαρχο trend στα καλοκαιρινά φορέματα, μη φοβηθείτε καθόλου να επιλέξετε κάτι πολύ κοντό, πολύ στενό, πολύ διάφανο ή και τα τρία μαζί, όπως μας έδειξε ο Dolce & Gabbana.Το concept του sexy δυναμισμού βέβαια δεν σταματάει μόνο στα φορέματα, αλλά έρχεται σε πολλές μορφές. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα τα έντονα cut-outs, το δίχτυ, τα σουτιέν φορεμένα ως μπλούζες και τα ολόσωμα catsuits που αγκαλιάζουν στενά το σώμα, όπως αυτά του Yves Saint Laurent. Δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφέρουμε το πολυσυζητημένο κομμάτι της σεζόν, τη micro mini, χαμηλόμεση φούστα. Η Miu Miu έφτασε το Y2K trend στην πιο αποκαλυπτική εκδοχή του, κάνοντας τις φούστες-ζώνες viral.


Μοντέλα από πασαρέλες με ρούχα οίκων μόδας
Valentino// Fendi// Proenza Schouler

Trends report: Φτερά και τρέσες

Για να ξορκίσουμε μακριά μας μια και καλή το loungewear και τις πιτζάμες της καραντίνας, αυτή τη σεζόν θα ντυθούμε πιο «extra» από ποτέ. Τα φτερά, όπως και οι τρέσες με τα κρόσια, γίνονται τα must στοιχεία του καλοκαιριού για τις επίσημες αλλά και για τις καθημερινές μας εμφανίσεις. Ο Valentino υιοθέτησε στο έπακρο την ιδέα, δείχνοντάς μας outfits σε ζωηρά χρώματα, καλυμμένα εξ ολοκλήρου από φτερά. Τα ίδιο «φτερωτό» εφέ (για εσένα που αναζητάς κάτι πιο ήπιο) το είδαμε επίσης σε αξεσουάρ όπως τσάντες και πέδιλα. Οι τρέσες με τα μακριά κρόσια είχαν μια άκρως λαμπερή και μεταξένια εμφάνιση στην πασαρέλα του οίκου Fendi, ή πρόσθεταν ένα χαλαρό λίκνισμα στα καλοκαιρινά φορέματα του οίκου Proenza Schouler.


Μοντέλα από πασαρέλες με ρούχα οίκων μόδας

Trends report: Η δύναμη του blazer

Τι είναι καλύτερο από ένα κοστούμι; Ένα κοστούμι σε κάποιο statement χρώμα φυσικά. Ναι, το business style ξαναγυρνάει και βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022, με έντονα χρώματα και boxy πατρόν. Οίκοι μόδας όπως οι Alexander McQueen και Stella McCartney συμπεριέλαβαν τα tailored κοστούμια στις συλλογές τους σε 80s oversized γραμμές και εκτυφλωτικές καλοκαιρινές αποχρώσεις όπως το φούξια, το γαλάζιο και το κοραλί. Μια ακόμα σιλουέτα που ξεχώρισε ιδιαίτερα στις 
πασαρέλες των Yves Saint Laurent και Balenciaga είναι η έντονα τετραγωνισμένη με βάτες. Συνδυάζεται εσωτερικά με ένα bra top ή μια μίνι φούστα, κάνοντας το σακάκι το κεντρικό στοιχείο του outfit.


Μοντέλα από πασαρέλες με ρούχα οίκων μόδας

Trends report: Ήσυχη πολυτέλεια 

Η ροπή προς τον εκλεπτυσμένο μινιμαλισμό και τους ουδέτερους χρωματικούς τόνους έδωσε μια φρέσκια πνοή μέσα στην πολυχρωμία που κυριαρχεί και για φέτος την Άνοιξη/Καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, οι total επιλογές του λευκού όπως και του ιβουάρ προτιμήθηκαν από πολλούς σχεδιαστές. Μη πάει όμως ο νους σας σε βαρετά σύνολα, με basic ρούχα που κοστίζουν μια περιουσία – αλλά σε διαχρονικά κομμάτια από ντελικάτα υλικά και λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν. Η S/S συλλογή του Peter Do στη Νέα Υόρκη έστησε τον τόνο προς μια ήσυχη και πιο φορέσιμη πολυτέλεια, με μονόχρωμα looks και ανάλαφρα πατρόν. Ο Fendi κινήθηκε σε πιο δυναμικές επιλογές με tailored κοστούμια σε αστραφτερό λευκό, καθώς o Jil Sander μας έδειξε πως ένα απλό co-ord στο χρώμα της κρέμας δείχνει απόλυτα σικ.


Μοντέλα από πασαρέλες με ρούχα οίκων μόδας
Chloé//

Trends report: Πλατφόρμες παντού

Η πλατφόρμα στα παπούτσια επιστρέφει και είναι παντού. Μην απορρίψετε ακόμα την ιδέα, διότι δεν πρόκειται για τα ψηλοτάκουνα-στιλέτο με την φιάπα που έχουμε αφήσει πίσω εδώ και χρόνια. Αυτή τη φορά θα ανέβουμε σε νέα ύψη, με περισσότερη άνεση και σταθερότητα, αφού οι πλατφόρμες είναι όσο πιο chunky γίνεται. Θυμίζουν κάτι από τα παπουτσάκια που φορούσαν οι κούκλες Bratz κατά το show του Versace, ενώ ο Lanvin ακολούθησε την τάση σε ένα πιο retro ύφος. Δείχνουν τέλεια συνδυασμένα με τις micro-mini φούστες της σεζόν και με ιδιαίτερα καλσόν, όπως μας έχουν δείξει άπειρες φορές οι Dua Lipa και Arianna Grande. Οι πλατφόρμες στις σαγιονάρες είναι επίσης ένα μεγάλο trend, με αυτές του οίκου Chloé με το boho ύφος να ξεχωρίζουν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice