Tiffany & CO: Τα διαμάντια μιας ζωής στη Saatchi του Λονδίνου

Τα διαμάντια στις προθήκες: δεξιοτεχνία και όραμα στη γκαλερί Saatchi για τα 150 χρόνια Tiffany &Co στο Λονδίνο

Η έκθεση «Vision & Virtuosity» για την ιστορία του οίκου κοσμημάτων Tiffany &Co στο Saatchi Gallery του Λονδίνου.

Αφορμή για γιορτή: ο εμβληματικός αμερικανικός οίκος κοσμημάτων Tiffany &co δημιουργήθηκε το 1837 στη Νέα Υόρκη. Εφέτος, κλείνει 150 χρόνια λειτουργίας στο Λονδίνο και έτσι μια μεγαλοπρεπής έκθεση στήθηκε στο Saatchi Gallery, η οποία συνδυάστηκε και με τους εορτασμούς για το jubelee της βασίλισσας Ελισάβετ. Με τον τίτλο «Vision & Virtuosity», η έκθεση προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στην ιστορία του οίκου.

Το Λονδίνο γέμισε με το χαρακτηριστικό τιρκουάζ, το χρώμα που οι υφασματάδες και ζωγράφοι το ονόμασαν αυγό κοκκινολαίμη αλλά πια γνωρίζουμε ως Tiffany. Η αρχή έγινε με το Harrod’s, όπου η πρωταγωνίστρια του Bridgeton, Nicola Coughlan, άναψε τα φώτα του πολυτελούς πολυκαταστήματος: ασορτί κι εκείνη και τα φώτα.

Η έκθεση «Vision & Virtuosity» για την ιστορία του οίκου κοσμημάτων Tiffany &Co στο Saatchi Gallery του Λονδίνου.
Η έκθεση «Vision & Virtuosity» για την ιστορία του οίκου κοσμημάτων Tiffany &Co στο Saatchi Gallery του Λονδίνου.

Στα επίσημα εγκαίνια, η οικογένεια Αρνό, με εκπρόσωπο τον Αλεξάντρ, ο οποίος βρίσκεται και στο τιμόνι του οίκου υψηλής κοσμηματοποιίας, υποδέχτηκε μια σειρά από local σταρ, όπως η Florence Pugh, η Gal Gadot, η Simone Ashley, η Sabrina Elba και η Daisy Edgar-Jones.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά περισσότερα από 400 έργα τέχνης αλλά και σταθμούς στην ιστορία του οίκου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το κολιέ με τα 128 καρατιών διαμάντια που φόρεσε η Lady Gaga στα Όσκαρ του 2019 και η Beyonce στην καμπάνια Tiffany & Co. Το συγκεκριμένο κόσμημα δημιουργήθηκε το 2012 για τα 175 χρόνια δημιουργικότητας.
  • Μια ρέπλικα της βιτρίνας του νεοϋορκέζικου καταστήματος, όπου γυρίστηκε το περίφημο «Breakfast at Tiffany’s».
  • Η καρφίτσα που σχεδίασε το 1965 ο Jean Schlumberger, ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στην ιστορία του Tiffany.
  • Το Empire Diamond, το πιο ακριβό διαμάντι 80 καρατίων, το οποίο φόρεσε η Beyonce στο εφετινό πάρτι που διοργάνωσε αμέσως μετά τα Όσκαρ στο Chateau Marmont στο Λος Άντζελες και συνδύασε με δημιουργία Celia Kritharioti.
  • Η προθήκη αφιερωμένη στη Μέριλιν Μονρό από την εμφάνισή της στην ταινία «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές».

www.saatchigallery.com/exhibition/vision_virtuosity_by_tiffany_co

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice