Η Χριστίνα Παπανικολάου, ιδιοκτήτρια του "Sōma Luxury" και η  Lucia Villa  ιδιοκτήτρια του «Louloudi Milano»
© Soma Luxury © Louloudi Milano
Shopping

Sōma Luxury και Louloudi κάνουν το καλοκαιρινό ντύσιμο να ξεχωρίζει

Δύο new entry fashion brands στο Κολωνάκι

«Sōma Luxury» και «Louloudi»: Εξερευνήσαμε τα μαγαζιά της Χριστίνας Παπανικολάου και της Lucia Villa στο Κολωνάκι

Μόδα, μπουτίκς, trend fashion items. Το Κολωνάκι είναι πάντα το Κολωνάκι! Με το δικό του κεφάλαιο στην μόδα, με μαγαζιά διαχρονικά που κρατάνε χρόνια, όμορφες βιτρίνες που τραβούν το βλέμμα και με νέες αφίξεις που ακολουθούν τα trend της εποχής. 

Τρίτη απόγευμα λίγο μετά της επτά η αγορά του Κολωνακίου σφύζει από ζωή. Έχω έρθει για να εξερευνήσω δυο πολυσυζητημένα fashion shops -και όχι μόνο: Το «Soma Luxury», τη μπουτίκ ρούχων της Χριστίνας Παπανικολάου με πολυτελή fashion items που υπόσχεται να ανανεώσει το style μας και να φέρει μυκονιάτικο αέρα στη γκαρνταρόμπα μας αυτό το καλοκαίρι και το «Louloudi», τη μπουτίκ της Lucia Villa με το μοσχομυριστό καφέ με άρωμα Ιταλίας που «σερβίρεται» ενώ εσύ κάνεις τα ψώνια σου. Κοινό στοιχείο τους το Μιλάνο.

Ρούχα της κολεξιόν της boutique "Louloudi Milano"
© Louloudi Milano

Sōma Luxury: Mπουτίκ με πολυτελή fashion items & αξεσουάρ

Mια μπουτίκ ρούχων με πολυτελή fashion items και αξεσουάρ, exclusive chic και κυρίως theatrical σύνολα γεμάτα έντονα χρώματα και σχέδια, που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ άνοιξε τις πόρτες του φυσικού της καταστήματος στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. «Fashion is our oxygen» το μότο της Χριστίνας Παπανικολάου, ιδιοκτήτριας του Sōma Luxury που μετά την επιτυχία του luxury brand παπουτσιών DANOS, φέρνει μια νέα εποχή στο fashion retail. Το σίγουρο είναι πώς μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις ξεχωριστή κάθε εμφάνιση σου αυτό το καλοκαίρι με μακριά φουλάρια, αέρινα παντελόνια και ultra-glamorous φορέματα απογειώνοντας την θηλυκότητα σου. Κομψή και σικάτη η Χριστίνα, μια αληθινή fashion expert με πείρα 30 χρόνων στη μόδα, είναι από τους ανθρώπους που τους εμπιστεύεσαι αμέσως για να σε καθοδηγήσουν να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

«Έχει υπάρξει περίοδος που έπαυσα να ονειρεύομαι με πάθος. Το πάθος μου το ξαναβρήκα με αυτό το brand και το μεταγγίζω στα κομμάτια που ενσωματώνονται στις συλλογές του» μου εξομολογείται. Το luxury brand της ξεκίνησε ως ιδέα στις 13 Αυγούστου του 2021 σε μια παραλία της Μυκόνου, βασίστηκε στην ιδιοσυγκρασία του “being unconventional beyond beliefs” θέλοντας να προσφέρει κομμάτια που δεν έχουν ξαναδεί οι καταναλωτές. «Φέρνουμε στην αγορά, μάρκες από exclusive showrooms του Μιλάνου, σύντομα και του Παρισιού και την φυσική μας τάση να πειραματιζόμαστε σε ό, τι κάνουμε. Διαλέγουμε fashion startups και φέρνουμε τις δημιουργίες τους στην Ελλάδα, σε πολύ συγκεκριμένες ποσότητες, συγκεκριμένα χρώματα ή σχήματα, έναν συνδυασμό ανόμοιών και εξελισσόμενων δημιουργημάτων. Ανανεώνουμε κάθε εβδομάδα τις συλλογές μας και κάθε μέρα τις βιτρίνες μας».

Soma Luxury
© Soma Luxury

FASHIONABLE με elegant και sexy flair

Βαριέται την επανάληψη και όταν κάτι ανακυκλώνεται και ανασκευάζεται τακτικά, δεν συντελεί στην καινοτομία του τομέα «Πιστεύουμε πως στην μόδα, όπως και στην ζωή, αξίζει να τολμάς, να δοκιμάζεις και να αποζητάς το καινούριο». Το στυλ και οι συλλογές της δεν επηρεάζεται άμεσα από κάποιο third party καθώς θέλει να παραμείνει πιστή στο γούστο της #beavoicenotanecho. Η φιλοσοφία της στηρίζεται στη κομψότητα και τον ενθουσιασμό ενώ βασίζεται πάνω στην πεποίθηση πώς η φαντασία δεν έχει όρια.

Η Χριστίνα Παπανικολάου, ιδιοκτήτρια του "Sōma Luxury"
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Δημιουργεί καθημερινά καθώς ο πειραματισμός είναι το raison d’ être της και σκοπός της να φτιάξει ένα καινούριο τρόπο ένδυσης και έκφρασης, που να συνδυάζει γεωμετρίες, αποχρώσεις και υφές που εναρμονίζονται σε κάτι μοναδικό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα «Φτιάχνουμε τέχνη μέσα από τα τις επιλογές μας, ξεχωρίζουμε το kashmir που έχει έντονη συμμετοχή στις συλλογές μας, τα theatrical σύνολα μας και κυρίως τα φορέματα που έχουμε στο ανάλογο section της boutique μας». Επίσης, στα ταξίδια της εντοπίζει τις νέες δυναμικές στο fashion industry, συζητά με τους καινούριους σχεδιαστές και τελικά επιλέγει όσα θέλει εκείνη να δει να φορούν οι γυναίκες.

Η Χριστίνα Παπανικολάου, ιδιοκτήτρια του "Sōma Luxury"
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

«Πιστεύαμε πώς τα ρούχα μας θα απευθυνόταν σε μικρότερο segment αγοραστών ίσως γιατί ήταν αρκετά πρωτοποριακά. Όμως, τελικά συνειδητοποιούμαι πως όλο και περισσότερες πελάτισσες μας προτιμούν καθώς επιζητούν "το διαφορετικό", δηλαδή, πολύ καλή ποιότητα με πρωτότυπα σχέδια, "making a statement", το οποίο μας ενθουσιάζει γιατί προσφέρει playfulness στην δουλειά μας ενώ μας κρατάει σε εγρήγορση. Οι πελάτισσες μας, είναι δυναμικές, πετυχημένες, πρωτοπόρες και μας αρέσουν. Αν πάμε πίσω στην πρώτη πελάτισσα της μπουτίκ μας είχε ζητήσει να της προτείνουμε ένα σύνολο για γάμο σε νησί. Εμείς την ντύσαμε για γάμο στο Capri. Της άρεσε τόσο που αγόρασε το σύνολο και το matching outfit για την κόρη της».

Και καταλήγει: «Ετοιμάζουμε καινούριες δραστηριότητες στο εσωτερικό, άμβλυνση των συνεργασιών μας με το εξωτερικό και σύντομα μια δεύτερη boutique, ενδεχομένως σε νησί της Νότιας Ευρώπης». 

Πριν φύγω τη ρωτάω ποιο είναι το απόλυτο φετινό καλοκαιρινό must της συλλογής της. «Tα μακριά φουλάρια μας είναι το απόλυτο must- have. Συνδυάζουν έντονα χρώματα, complex patterns και μπορούν να φορεθούν  όλες τις ώρες σαν μπούστο, φουλάρι, ή και εσάρπα. Επίσης, τα φαρδιά αέρινα παντελόνια και τo all day elegant comfort outfit. Τέλος, τάσεις resort μπορούν να φορεθούν στην πόλη και ultra-glamorous βραδινά φορέματα».

Soma Luxury
© Soma Luxury

«Louloudi» και μυρωδιά καφέ από το Μιλάνο

H Lucia με υποδέχτηκε αμέσως στο πριγκιπικό μαγαζί της «Louloudi» με ένα espressaki γλυκό στο χέρι. Παντού στο χώρο κυριαρχεί το ροζ και το λευκό, τα αγαπημένα της χρώματα ενώ η μυρωδιά του καφέ της σου σπάει τη μύτη. “Il modo mi gliore di predire il futuro e crearlo” που σημαίνει “O καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το φτιάξεις” είναι το μότο που εκφράζει εκείνη και το μαγαζί της. Με μια γρήγορη ματιά δεν θα βρεις μόνο ρούχα από το brand Louloudi Milano, αλλά και παπούτσια "friulane", μικρά μπουκέτα αποξηραμένων λουλουδιών, χειροποίητα κοσμήματα, μοναδικά brand κοσμημάτων από Ιταλούς και Γάλλους σχεδιαστές, δαντελωτά εσώρουχα, σημειωματάρια και πολλά άλλα γυναικεία αξεσουάρ και δώρα. Εγώ δεν μπόρεσα να σταματήσω να δοκιμάζω τις στέκες με Swarovski και τα Peter pan collar shirts, τα οποία δημιουργούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικά χρώματα.

Louloudi Milano Boutique Caffe
© Louloudi Milano

Κολωνάκι αγάπη μου είσαι η νέα Monza

Η επιλογή της περιοχής για το μαγαζί της έγινε καθώς της θυμίζει την πόλη από όπου κατάγεται, την Μonza κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας, αλλά και επειδή το Κολωνάκι αποτελεί ένα μέρος εκλεπτυσμένο όπως λέει. «Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με τη μόδα από την αρχή. Σπούδασα Δημόσιες Σχέσεις στο Μιλάνο και έκανα μεταπτυχιακό στο Corporate Finance στο SDA Bocconi. Διάφορα γεγονότα στην πορεία της ζωής μου  με επηρέασαν και με οδήγησαν στον κόσμο της δημιουργίας, της κομψότητας, της ομορφιάς και των χρωμάτων. To όνομα Louloudi Milano εκφράζει την αγάπη μου για τα λουλούδια και την ιταλική μου καταγωγή και άνοιξε το καλοκαίρι του 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Louloudi Milano Boutique Caffe
© Louloudi Milano

Η ιδέα του caffe προήλθε από την Monza διότι της αρέσει να σερβίρει ένα ωραίο caffe σε κάποιον που ενδιαφέρεται να εξερευνήσει τον κόσμο του μαγαζιού της αλλά και να έρθει κοντά με τους ανθρώπους που το επισκέπτονται. «Κάθε μέρα υπάρχουν ιδέες και διάθεση για υλοποίηση. Η φιλοσοφία μου είναι να φέρνω την ιταλική ρομαντικότητα στη ζωή των ανθρώπων. Δεν μου αρέσει η υπερβολή. Αυτό προσπαθώ καθημερινά να το πετύχω με το να συνδυάζω πολύ καλή ποιότητα υφασμάτων, που ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη ύλη της εργασίας μου, με ένα διαχρονικό στυλ που δεν ακολουθεί απαραίτητα την τελευταία λέξη της μόδας. Στην αρχή έφτιαχνα ρούχα για παιδιά αλλά στην πορεία με τράβηξε το γυναικείο ένδυμα. Κυρίως το ύφασμα που βρίσκω με εμπνέει και με οδηγεί. Επιλέγω προσωπικά τα υφάσματα κυρίως από την Ιταλία και οι συνεργάτες μου εκεί ασχολούνται με την παραγωγή».

Louloudi Milano Boutique Caffe
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

«Ο αρχικός σκοπός είναι να κερδίσω τις Ελληνίδες και με την πρώτη ευκαιρία να αναγνωριστεί το concept και στο εξωτερικό Το ελληνικό στοιχείο δεν έχει επιρροή στα ρούχα μου. Οι ιταλικές μου ρίζες παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι η μεσογειακή ατμόσφαιρα και το φυσικό κάλλος της Ελλάδας  αποτελεί μεγάλη πηγή  έμπνευσης για μένα. Έχω μεγάλο πάθος για τα φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι. Σπάνια χρησιμοποιώ βισκόζ και πολυεστέρα».

Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια λέει ότι «η κατάσταση αντικειμενικά είναι δύσκολή για όλους και μη προβλέψιμη. Παρ’ όλα αυτά δεν σταματάω να κάνω σχέδια και να ονειρεύομαι διότι διαφορετικά δεν μπορεί να πορευτεί κανείς».

Τελειώνω το εσπρεσάκι μου και πριν φύγω της ζητώ να μου πει τι προτείνει για το καλοκαίρι του 2022...

«Η καλοκαιρινή μου κολεξιόν περιλαμβάνει φούστες από χρώματα παστέλ, βαμβακερά φαρδιά παντελόνια και πολλά άλλα χρωματιστά ρούχα που ταιριάζουν ιδιαίτερα με τα χειροποίητα ιταλικά παπούτσια “friulane” τα οποία είναι τα must have της σεζόν».

Louloudi Milano Boutique Caffe
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Info: Sōma Luxury, Σκουφά 20, Kολωνάκι, 2103617770

Louloudi Milano Boutique Caffe, Χάρητος 28- 30, Κολωνάκι, 2107290727

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice