Κορίτσι με ντισκομπάλα σε πάρτι
© Jakob Owens on Unsplash
Fashion

Η αισθητική και το lifestyle του party girl επιστρέφουν δυναμικά

Πώς να συμμετέχεις κι εσύ στο πάρτι

Party girl: Μια νέα αισθητική και ένας νέος τρόπος ζωής είναι το νέο trend στα social media αλλά και την πραγματική ζωή.

Το instagram έχει γεμίσει με φωτογραφίες από πάρτι, πίστες χορού, γκλίτερ, μαρτίνι και μίνι φορέματα σαν ντισκομπάλες. Ας μη μιλήσουμε για το TikTok, που ξεβιδώνεται στον χορό. Που σημαίνει ότι η τάση του party girl, κυρίαρχη αισθητική στα 90s, άρχισε και πάλι να τρεντάρει. Ο μινιμαλισμός και τα clean girls της εποχής της πανδημίας δίνουν τη θέση τους σε μια νέα ξέσαλη αισθητική.

Φόρεμα Paco Rabanne
© Edward Berthelot/Getty Images

Τι σημαίνει στην πράξη party girl; Κομμάτια κλειδιά είναι οι μικροσκοπικές φούστες και τα σουτιέν αντί για μπλουζάκια, οι πλατφόρμες ή οι ψηλοτάκουνες γόβες στα πόδια, τα πομπώδη κοσμήματα, τα κρυστάλλινα αξεσουάρ, οι φιόγκοι στα μαλλιά, οι φανταχτερές στραφταλιζέ τσάντες με αλυσίδα αντί για λουρί.

Πολύ ταιριαστά είναι και τα φορέματα που παραπέμπουν σε κρεβατοκάμαρα, σε νεγκλιζέ, σατέν δηλαδή φουστανάκια, μονόχρωμα, με λίγη δαντέλα για την τσαχπινιά. Το μήκος δεν παίζει ρόλο, παίζει όμως το φάρδος. Όσο πιο κολλητό στο σώμα, τόσο πιο κατάλληλο για τη γιορτή του στιλ.

Γυναίκα με φόρεμα σαν νεγκλιζέ
© Melodie Jeng/Getty Images

Επειδή τα πάντα είναι θέμα προσωπικού στιλ, αν δεν είσαι της παγιέτας ή του γκλίτερ, αρκεί να συνδυάσεις το τζιν και το t-shirt σου με σκουλαρίκια-πολυέλαιους και να ορμήσεις στην πίστα. Το γλέντι θέλει επίσης τσόκερ με καρφιά ή πετράδια στον λαιμό, όπως και μεγάλα και πολλά δακτυλίδια. Στο μακιγιάζ επικρατεί το eyeliner και το γκλίτερ, τα τρελά μαλλιά, και, για να μην πλατειάζουμε, όλη η αισθητική του Euphoria.

Μοντέλο παρουσιάζει σύνολο της νέας συλλογής Schiaparelli
© Peter White/Getty Images

Ήδη οι μεγάλοι οίκοι έχουν ενσωματώσει το πνεύμα του πάρτι στις συλλογές τους για το 2023. Εντωμεταξύ, και τα κορίτσια πήραν τη γραμμή. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη κατανάλωσης Klarna, τον τελευταίο μήνα τα «αστραφτερά πορτοφόλια» παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 180%, τα τσαντάκια με παγιέτες 300% και τα τοπάκια με αλυσίδες 233%.

Μετά από όσα περάσαμε, το ντύσιμο ντισκομπάλα δεν περιορίζεται μόνο στις βραδινές εξόδους, αλλά είναι αποδεκτό και εντός πόλης, πρωί και μεσημέρι. Ωστόσο το θέμα δεν είναι μόνο στιλιστικό, αλλά και ιδεολογικό. Το party girl αποδοκιμάζει συνολικά το lifestyle του clean girl. Δεν πίνει καφέ μάτσα αλλά καφεδένιο καφέ, δεν τρώει σαλάτες με αβοκάντο αλλά την πέφτει στα «βρόμικα», δεν κάνει γιόγκα αλλά τα σπάει στα μπαρ, δεν μένει βράδυ στο σπίτι αλλά τρέχει σε συναυλίες και events ως το ξημέρωμα. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό το ξεσάλωμα και η απελευθέρωση δεν θα τερματιστεί άδοξα τον Σεπτέμβριο με μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση του κορωνοϊού, αλλά θα κρατήσει για πάντα!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice