Balenciaga και Bang & Olufsen δημιούργησαν μια τσάντα που… την ακούς

Την ακούς μεταφορικά και κυριολεκτικά

Ο οίκος μόδας Balenciaga και η εταιρεία ήχου Bang & Olufsen δημιούργησαν μια τσάντα που λειτουργεί και ως πηγή ήχου.

Ο οίκος μόδας Balenciaga δημιούργησε μια συλλεκτική τσάντα σε συνεργασία με τη δανέζικη εταιρεία ήχου Bang & Olufsen. Η Speaker Bag περιγράφεται ως ένα υβριδικό προϊόν, «εν μέρει τσάντα και εν μέρει σύστημα ήχου με Bluetooth». Αναλόγως της διάθεσης του κατόχου της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητό ηχείο ή ως παραδοσιακή τσάντα ή και τα δύο. Σαν το boombox, εκείνο το θηριώδες κασετόφωνο που κρατούσαν στους ώμους τους νεαροί Αμερικανοί στα 80s, αλλά στο πιο κομψό, πρακτικό και ακριβό.

Η τσάντα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 51ου σόου του οίκου στο Παρίσι. Λέγεται ότι δειγμάτισαν τις χάρες της στην πασαρέλα η Κιμ Καρντάσιαν, η Ναόμι Κάμπελ και η Νικόλ Κίντμαν, που από τα χέρια τους ακουγόταν μουσική. Ωστόσο, μπορεί και να μην ήταν η Κιμ, η Ναόμι ή η Νικόλ, καθώς τα μοντέλα του σόου φορούσαν φουτουριστικές μαύρες ασπίδες προσώπου, κατασκευασμένες σε συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, που έκρυβαν την ταυτότητά τους.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και έχει σατινέ φινίρισμα. Συνδυάζει τη υψηλή μόδα και την υψηλή τεχνολογία με έναν μοναδικό τρόπο. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Bang & Olufsen, ώστε να έχει τη γλυπτική, αβαν-γκάρντ μορφή των τσαντών του Balenciaga, και στη συνέχεια στάλθηκε στην Ιταλία. Εκεί ο οίκος μόδας επιμελήθηκε το εσωτερικό της: υπάρχει χώρος για το ηχείο και μια δεύτερη θήκη επενδυμένη με ιταλικό δέρμα για τα αντικείμενα που θέλει κάποιος να έχει μαζί του. Το χειριστήριο βρίσκεται κάτω από τη λαβή, ενώ η μπαταρία κρατάει 18 ολόκληρες ώρες.

«Παρόλο που η Speaker Bag είναι μια δημιουργία κατά παραγγελία με πρωτοποριακό σχεδιασμό που ωθεί τα όρια στα άκρα, τα βασικά στοιχεία της ποιότητας ήχου και της εμπειρίας του πελάτη λαμβάνονται υπόψη σε κάθε σημείο» αναφέρει η Bang & Olufsen, η οποία είναι η Ferrari του soundsystem. «Σκεφτείτε την ως “Haute Couture hi-fi” συμπληρώνει.

Θα κυκλοφορήσουν μόλις 20 Speaker Bags, όλες σε μαύρο και ασημί. Αν ενδιαφέρεσαι να την αποκτήσεις, πρέπει να ταξιδέψεις στο Παρίσι και να επισκεφτείς την μπουτίκ Balenciaga Couture. Η τιμή της είναι άγνωστη, αλλά η επιθυμία ακατανίκητη. Ποιος δεν θα ήθελε να περπατάει στον δρόμο και να ακούει στα τέρματα το «Μαντάμ» του Trannos, κάνοντας τους περαστικούς να ψάχνουν το αμάξι του κάγκουρα;