Valentino Garavani Tan-Go
© Alessandro Merlo
Fashion

Valentino: Η γυμνή, queer φωτογράφιση για τα παπούτσια Tan-Go

Ο φωτογράφος Alessandro Merlo τσακίζει τα τυπικά πρότυπα ομορφιάς

Valentino Garavani Tan-Go: Ποιο το σκεπτικό του Alessandro Merlo πίσω από τις αντισυμβατικές queer φωτογραφίες του.

«Είναι το απόλυτο σύμβολο της επιθυμίας» λέει ο φωτογράφος και εμπνευστής του κόνσεπτ Alessandro Merlo. Δεν αναφέρεται στα γυμνά σώματα των μοντέλων, αλλά στα παπούτσια Tan-Go, τις πλατφόρμες με τα ογκώδη τακούνια, τα ευλύγιστα λουριά και τη γυαλιστερή εμφάνιση που κυκλοφορούν υπό το ταμπελάκι Valentino Garavani.

Η καμπάνια που ετοιμάστηκε για το πρόμο του νέου item είναι εντυπωσιακή. Ένα κάμπινγκ γυμνιστών στήθηκε στη βόρεια Ιταλία. Οι κήποι της Villa Arconati είναι γεμάτοι με Valentinas. Το σκηνικό είναι μποέμ και χίππικο. Η μόνη προϋπόθεση για να μπει κανείς στην παρέα είναι να πετάξει τα ρούχα του. Την παρέα συνθέτουν οι τρανς καλλιτέχνες Nettuno και Agnes Questionmark, το μοντέλο Lina Giselle και ο DJ Charli.

«Η δουλειά μου τείνει να περιστρέφεται γύρω από την queer αναπαράσταση και την παραβίαση των προτύπων ομορφιάς. Οπότε αυτή η φωτογράφιση πραγματικά είναι μια κορυφαία στιγμή στο φωτογραφικό μου ταξίδι» λέει ο Merlo. Και συνεχίζει με το μανιφέστο του: «Πιστεύω στην επαναστατική δύναμη της αναπαράστασης αντισυμβατικών σωμάτων στην οπτική μας κουλτούρα».

Ο Alessandro Merlo εμπνεύστηκε τις εικόνες του από μια ανάλογη σειρά του Robert Mapplethorpe, αφαιρώντας ωστόσο τη φάτσα φόρα γύμνια και στερώντας από τον θεατή την όποια ηδονοβλεπτική διάθεση. Το γυμνό όχι απλώς δεν σοκάρει, αλλά στοιχειοθετεί την απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Ο οίκος Valentino στο instagram επικεντρώνεται επίσης στη φωτογράφιση και όχι στα παπούτσια. Κάνει λόγο για εμπιστοσύνη και τρυφερότητα. Ναι, και οι δύο αυτές ιδιότητες αποπνέονται από τις εικόνες. Μιλάει για επιθυμία και ελεύθερη έκφραση. Σύμφωνοι και σε αυτό.

Τα Valentino Garavani Tan-Go λατρεύτηκαν ήδη από το instagram. Το κλασικό παπούτσι του οίκου γίνεται πιο τολμηρό, ανεβαίνει ψηλότερα με ρετρό τακούνια-πλατφόρμες και αποκτά νέες αποχρώσεις. Τα Tan-Go τιμώνται από 890 μέχρι 1800 ευρώ και ήδη παίρνουν θέση στο πάνθεον του φετίχ.

Valentino Garavani Tan-Go
© Alessandro Merlo

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice