Είναι τα διαφορετικά παπούτσια το νέο styling trend του 2022;

Αν έφυγες βιαστικά από το σπίτι με λάθος παπούτσια, μην ανησυχείς, σύντομα θα το κάνουν όλοι

Mismatched shoes: Το νέο styling trend θέλει να φοράς διαφορετικό παπούτσι σε κάθε πόδι. Το είδαμε στην πασαρέλα της Gucci και σιγά σιγά παντού.

Θυμάμαι μια μέρα στο γυμνάσιο που έφυγα πολύ βιαστικά για το σχολείο και μόνο όταν έφτασα συνειδητοποίησα ότι φορούσα ακόμη τις παντόφλες μου, τις χειμωνιάτικες γούνινες παντόφλες μου, που τότε δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα οι Ugg για να γίνουν μόδα. Προφανώς έπεσε καζούρα. Όταν όμως λίγο καιρό αργότερα εμφανίστηκα με διαφορετικό παπούτσι σε κάθε πόδι, βάλθηκα να αποδείξω στους συμμαθητές μου ότι έγινε από στιλιστική άποψη και όχι από αφηρημάδα ή βιασύνη. Και ευτυχώς για εμένα το είχε ήδη κάνει η Κάρι Μπράτσο στο Sex and the City, στο επεισόδιο που ταξιδεύει με τις φίλες της στο Λος Άντζελες και το πρώτο τους βράδυ έξω φοράει διαφορετικό χρώμα παπούτσια. Γιατί αν η σχεδιάστρια κοστουμιών Patricia Field είναι εξαιρετική σε ένα πράγμα, αυτό είναι να σου δείχνει πως μπορείς να αναβαθμίσεις το στιλ σου «σπάζοντας» τους κανόνες.

Αυτά σκεφτόμουν βλέποντας την πασαρέλα της Gucci για τη συλλογή Resort 2023, στην οποία ο καλλιτεχνικός διευθυντής Alessandro Michele έκανε πάλι το θαύμα του. Δύο από τα μοντέλα του εμφανίστηκαν με το ίδιο παπούτσι σε διαφορετικό χρώμα, ανοίγοντας το δρόμο για ένα νέο στιλιστικό trend. Το παιχνίδι της διχρωμίας λευκού-μαύρου λειτούργησε άψογα με το trend των mismatched shoes και προφανώς ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να εμφανίζεται στο Instagram. Βέβαια, λίγους μήνες πριν την επίδειξη της Gucci, η Paris Hilton (τη θυμάστε;) είχε εμφανιστεί σε συνέντευξη στον Jimmy Falon με μια μπεζ γόβα και μια με ασημί γκλίτερ αφήνοντας το κοινό να αναρωτιέται αν έγινε σκόπιμα ή ξεχάστηκε καθώς ετοιμαζόταν στο καμαρίνι...

Όπως και να έχει, είναι φανερό ότι το #mismatchedshoes θα κάνει την εμφάνισή του το 2022 και το 2023 και μένει απλά να δούμε τα αποτελέσματα...

Κάποια brands ωστόσο, έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορύν τις δικές τους προτάσεις mismatched shoes ώστε να μην χρειάζεται να αγοράσεις δύο ζευγάρια παπουτσιών για να κάνεις το σωστό styling!

Βέβαια, μια πρόταση είναι αντί να φορέσεις το ίδιο παπούτσι σε άλλο χρώμα, να φορέσεις τελείως διαφορετικά παπούτσια αρκεί να είναι στο ίδιο στιλ. Γόβα στιλέτο, τετράγωνο τακούνι, flatforms, sneakers, σανδάλια... Ταίριαξέ το χρωματικά και με το υπόλοιπο outfit και ξεχώρισε με το στιλ σου!