Τσάντες μουσείων για ιδιαίτερες καλοκαιρινές εμφανίσεις
© Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή shop/ ESSE Purse Museum Shop/ Victoria & Albert Museum Shop/
Fashion

6+1 τσάντες σε shops μουσείων για ιδιαίτερες καλοκαιρινές εμφανίσεις

Μini bags, oversized, cross-body, bum bag, backpacks και τσάντες θαλάσσης σε έντονα σχέδια και χρώματα

Aπό το Μουσείο Μπενάκη Shop έως το Science Museum Shop:7 τσάντες για ιδιαίτερες καλοκαιρινές εμφανίσεις

Μini bags με κοκάλινα λουράκια, oversized τσάντες με bold prints, cross-body με πλέξεις, backpacks και τσάντες θαλάσσης, σε έντονα χρώματα και διαφορετικά υλικά είναι η It τάση της σεζόν στις πασαρέλες. Η κατάλληλη καλοκαιρινή τσάντα χωρίς καμία αμφιβολία μπορεί να αναδείξει και να ανεβάσει το look σε ένα fashionable level έχοντας παράλληλα μαζί σου όλα τα essentials. Άλλοτε πιο σικ, άλλοτε sporty, everyday, street ακόμα και σε total minimal, δημιουργείς ένα ιδιαίτερο look από το πρωί έως το βράδυ. Ένα μαύρο ή λευκό φόρεμα φόρεμα, mules ή πέδιλα και μια ιδιαίτερη τσάντα και έχεις δημιουργήσει το απόλυτο καλοκαιρινό σύνολο μέσα σε 5 λεπτά. Προσωπικά, σαν φαν των αξεσουάρ, οι τσάντες έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στις εμφανίσεις μου, μου αρέσει να πειραματίζομαι και θέλω να εκπροσωπούν απόλυτα την αισθητική μου. Aν έχεις βαρεθεί λοιπόν τις συνηθισμένες τσάντες της αγοράς σου προτείνουμε 7 τσάντες από shop και boutiques Μουσείων για εντυπωσιακές Αυγουστιάτικες εμφανίσεις που δίνουν «ταυτότητα» στα σύνολα σου και σε κάνουν να ξεχωρίζεις σε κάθε περίσταση.

Τσάντες Μουσείων
© Unsplash

Atlas Shopper: Τενεκές-τσάντα χειρός by Studiolav (Λουκάς Αγγέλου και Βάσω Ασφή), Μουσείο Μπενάκη Shop, Αθήνα

Atlas Shopper
© Μουσείο Μπενάκη Shop

Μπλε, λευκό και camel σε ένα ιδιαίτερο σχέδιο τενεκέ αποτελεί μια must επιλογή τα τελευταία χρόνια από το Μουσείο Μπενάκη Shop. Η τσάντα χειρός από μέταλλο και δέρμα μπορεί να φορεθεί τόσο με total white, όσο και με total black σύνολα. Tο Studiolav συγκεκριμένα, μετέτρεψε το καλτ αυτό αντικείμενο σε αξεσουάρ μόδας για μια βόλτα στην πόλη ή ακόμα και για τη διακόσμηση του σπιτιού με παιχνιδιάρικο τόνο. Δυο σε ένα παιδιά, δυο σε ένα.

Τσάντα θαλάσσης Γιάννης Μόραλης, Ερωτικό, 1977 by Christina Skouloudi Design Studio, Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή shop, Αθήνα

Τσάντα θαλάσσης Γιάννης Μόραλης, Ερωτικό, 1977
© Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή shop,

Αν και εσύ δεν έχεις επιλέξει ακόμη την τσάντα θαλάσσης σου και αναρωτιέσαι ποια είναι η ιδανική για σένα, ρίξε μια ματιά στο πρωτότυπο σχέδιo που θα βρεις στο eshop του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Κόκκινο, λευκό, μπεζ σε συνδυασμό με το πολύχρωμο tribal λουράκι της και το λευκό μαγιό και καφτάνι σου δημιουργούν το απόλυτο beach look. H τσάντα θαλάσσης από ανακυκλώσιμο υλικό tyvec μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα φορεθεί από πολλές fashionistas στις εμφανίσεις στο νησί. Eίναι αδιάβροχη, πλενόμενη και κυρίως εμπνευσμένη από το έργο του Γιάννη Μόραλη, «Ερωτικό». Ρομαντικές και μη ενωθείτε.

Tia ruffle bag by AAKS, Victoria & Albert Museum Shop, Λονδίνο

Tia ruffle bag
© Victoria & Albert Museum Shop

Oscar goes to Τia ruffle bag. Tο ενδιαφέρον pattern αυτής της τσάντας μας κάνει να μην θέλουμε να την αποχωριστούμε. Mε παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες από κρόσσια, ευρύχωρο εσωτερικό που περιέχει όλα τα απαραίτητα με στυλ, και σχεδιασμένη με παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης, η AAKS επιδιώκει να διατηρήσει την προέλευση της ύφανσης ως μορφή τέχνης, δημιουργώντας σχέδια που τονίζονται με τα φωτεινά πληθωρικά χρώματα της Αφρικής. Το θέλω, το θέλω, το θέλω.

Charlotte Turtle by Serpui Marie Bag,  ESSE Purse Museum Shop, Ηνωμένες Πολιτείες

Charlotte Turtle
© ESSE Purse Museum Shop

To απόλυτο mini clutch ψάθινο bag χωράει τα απολύτως απαραίτητα για τις party- και όχι μόνο- βραδινές εμφανίσεις σου. Γιατί αν δεν διαλέξεις ψάθινα αξεσουάρ τώρα, πότε θα το κάνεις άλλωστε; Το σχέδιο με τις χελωνίτσες είναι cute και σου φτιάχνει την διάθεση ενώ το πορτοκαλί κοκάλινο λουράκι προσδίδει κομψότητα στο look σου. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάει καθόλου χαμένη, αφού μπορείς να την κρατάς στην πόλη, το νησί ή όπου αλλού σε βρει το καλοκαίρι. 

Canvas Modernist Bag by duo FAR, Craft Contemporary( Craft and Folk Art Museum) Shop, Λος Άντζελες

Canvas Modernist Bag
© Craft Contemporary( Craft and Folk Art Museum)

Stylish και trendy επιλογή αποτελεί η χειροποίητη και ανθεκτική τσάντα που έχει δημιουργηθεί από μια ποικιλία υλικών, όπως φυτικό δέρμα, καμβά και ανακυκλωμένα υλικά. Με ένα γεωμετρικό print σε άσπρο και μαύρο που κάνει εντύπωση, η τσάντα αυτή θα πρωταγωνιστήσει στα looks των γυναικών του εξωτερικού και όχι μόνο. Αν είσαι φανατική των γεωμετρικών print, λάτρης του κόκκινου κραγιόν που πάει άψογα και ψάχνεις για μία ανανέωση, τότε μόλις βρήκες την ιδανική.

Shopping bag The kings “Animals”, Boutique Château de Versailles, Γαλλία

Shopping bag The kings “Animals”,
© Boutique Château de Versailles

Ότι πιο νέο και hot ιδανικό για τα ψώνια, την παραλία ή τις εξόδους σας. Αυτή η τσάντα μόλις κυκλοφόρησε, χωράει όλο το βίος και την πολιτεία σου και είναι μέρος μιας περιορισμένης σειράς κατασκευασμένης από banner για την έκθεση «The king’s Animals». Κάθε κομμάτι είναι επιλεγμένο και κομμένο στο χέρι, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά τονίζοντας έτσι, το μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε αντικείμενο της συλλογής. «Ζώα συντροφιάς» (σκύλοι, γάτες και πουλιά, κυρίως) και εξωτικά θηρία ή «άγρια» πλάσματα πρωταγωνιστούν, τα οποία σε συνδυασμό με τα dark colours δημιουργούν μια πιο σκοτεινή πλευρά του καλοκαιριού σου. 

Bum bag Sunflowers by LOQI x Van Gogh Museum, Van Gogh Museum shop, Ολλανδία

Bum bag Sunflowers
© Van Gogh Museum shop

Ένα trend που έχουν λατρέψει τα fashion girls, λόγω της πρακτικότητας αλλά και του στιλ που προσδίδει στο καθημερινό κι όχι μόνο look. Οι belt bags κυκλοφορούν σε πολλές εκδοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό και από το πλέον πρακτικό τσαντάκι έχουν γίνει ένα glam στοιχείο styling που επιδιώκει να κάνει upgrade ακόμη και τα πιο απλά σου σύνολα. Η Emily Ratajkowski ανήκει στο φανατικό κοινό των belt bags και δεν διστάζει να τις φορέσει ακόμη και χιαστί στους ώμους. Στο Van Gogh Museum Shop θα βρεις το κίτρινο τσαντάκι γεμάτο ηλιοτρόπια, μιας και το yellow είναι ένα αγαπημένο χρώμα που τον τελευταίο καιρό έχει αναγνωριστεί η αξία του στην γυναικεία μόδα. Δεν νομίζουμε να δίσταζε να το δοκιμάσει η Εmily αυτό ούτε κι εσύ, σωστά;

Astronaut Backpack by Hype X Science Museum, Science Museum Shop, Λονδίνο

Astronaut Backpack
© Science Museum Shop

Για σένα που δεν θα προλάβεις να πας διακοπές φέτος έχουμε την λύση… Κάνε ένα ταξίδι στην εποχή του διαστήματος με την τσάντα αστροναύτη και πιο rock vibes. Αυτή η τσάντα διαθέτει δύο θήκες με φερμουάρ για να κρατάς τα απαραίτητα μέσα και ρυθμιζόμενους ιμάντες ώμου με επένδυση για άνετη εφαρμογή. Το tote γυαλιστερό backpack με «επιστημονικές» στάμπες αποτελεί ένα εκκεντρικό και παιχνιδιάρικο αξεσουάρ στη ντουλάπα σου για τις πιο street εμφανίσεις σου. Αν δεν είσαι του street, σκέψου το απόλυτο denim σορτσάκι με κόκκινο μπλουζάκι με puff μανίκια και την τσάντα αστροναύτη που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου summer items. Η συγκεκριμένη τσάντα θα την κάνει την απόσβεση της αφού πάει σχεδόν με όλα.Voilà.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice