Πολίν Ντικριέ: Η εγγονή της Γκρέις Κέλι είναι σχεδιάστρια μόδας
Arnold Jerocki/Getty Images
Fashion

Πολίν Ντικριέ: Η εγγονή της Γκρέις Κέλι είναι σχεδιάστρια μόδας

Έχει δημιουργήσει το δικό της brand, το Alter

Πολίν Ντικριέ (Pauline Ducruet): Η κόρη της Στεφανί του Μονακό και εγγονή της Γκρέις Κέλι είναι σχεδιάστρια μόδας.

Η βασιλική οικογένεια του Μονακό απασχολεί συχνά πυκνά τον Τύπο με τα μικρά και τα μεγάλα σκάνδαλά της. Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά της Γκρέις Κέιλ ήταν ζωηρά. Παλαιότερα, η Στεφανί έδινε τροφή στα ταμπλόιντ με τους συντρόφους της, μετά ξετσούμισε ο πρίγκιπας Αλβέρτος και έσπερνε παιδιά δεξιά κι αριστερά. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Σαρλίν με το ζόρι, μετά εκείνη τον άφησε κι εξαφανίστηκε, πλέον γύρισε, μύλος!

Όμως να που η νέα γενιά των Γκριμάλντηδων δείχνει σοβαρή και μετρημένη. Η μεγαλύτερη κόρη της Στεφανί, η Πολίν Ντικριέ, χτίζει το όνομά της στον κόσμο της μόδας ως σχεδιάστρια, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. 

Η Πολίν, εγγονή της Γκρέις Κέλι και του βασιλιά Ρενιέ, γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1994. Είναι κόρη της πριγκίπισσας Στεφανί και του τότε σωματοφύλακά της Ντανιέλ Ντικριέ. Για τον θρόνο μάλλον δεν έχει ελπίδες, αφού είναι 16η στη λίστα. Στεφανί και Ντανιέλ απέκτησαν κι έναν γιο, τον Λουί. Έμειναν παντρεμένοι κάνα χρόνο, ώσπου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Ντανιέλ με τη Μις Γυμνό Στήθος του Βελγίου και η Στεφανί τον έστειλε στη μανούλα του. 

Μετά το διαζύγιο, η Πολίν δεν απαρνήθηκε τη μητέρα της και τις χαρές της λαμπερής της δυναστείας αλλά ούτε και τον πατέρα της, με τον οποίο κράτησε στενές επαφές. Η αλήθεια είναι πάντως πως με την τρελάρα τη μάνα της δεν έζησε μια τυπική γαλαζοαίματη ζωή. Μετά το διαζύγιο η Στεφανί έκανε μία ακόμα κόρη, την Καμίλ, με έναν άλλο σεκιουριτά, τον Ζαν Ρεϊμόν Γκοτλίμπ.

Στη συνέχεια ερωτεύτηκε έναν εκπαιδευτή ελεφάντων σε περιδεύον τσίρκο. Άρχισε να ζει μαζί με την Πολίν στο τσίρκο. «Ήταν ενδιαφέρον» λέει σήμερα η 28χρονη. «Ήμουν έξω με τα ζώα όλη την ώρα. Ήμουν με παιδιά από όλο τον κόσμο… και είχαμε τη δική μας μικρή γλώσσα».

Η Στεφανί δεν βολεύτηκε με τον δαμαστή ελεφάντων και παντρεύτηκε έναν πορτογάλο ακροβάτη. Η Πολίν μαγεύτηκε με το επάγγελμα του νέου συντρόφου της μαμάς της και μάλιστα ασχολήθηκε λίγο με τα ακροβατικά. «Καταλαβαίνω ότι η ανατροφή μου ήταν ασυνήθιστη, γεγονός που το λατρεύω» λέει. Η Πολίν υπήρξε δεινή κολυμβήτρια και μάλιστα πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. 

Ακολουθώντας το παράδειγμα της θείας της Καρολίνας, που δεν βγάζει τα Chanel ούτε μέσα στο σπίτι, η Πολίν στράφηκε στη μόδα, εξού και ζει τόσο στο Μονακό όσο και το Παρίσι. Έφυγε για Παρίσι στα 18 για να σπουδάσει στάιλινγκ, ενώ στη συνέχεια έφυγε για Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει το όνειρό της στο Parsons School of Design.

Έκανε πρακτική στη Vogue και τη Louis Vuitton, ώσπου αποφάσισε να αξιοποιήσει την εργασιακή της εμπειρία και να κάνει κάτι δικό της. Κομψά γονίδια έχει σίγουρα. Το brand της ονομάζεται Alter και προωθεί τη βιωσιμότητα στη μόδα. Εκτός από το οικολογικό ήθος, η εταιρεία της δημιουργεί και gender-fluid ρούχα.

Μεγάλη της έμπνευση ήταν φυσικά η μαμά της. «Την έβλεπα να ντύνεται για χορό, όταν ήμουν παιδί, αλλά την επόμενη μέρα φορούσε τζιν και δερμάτινο μπουφάν». Η Alter έχει ήδη συμμετοχές σε πολλές Εβδομάδες Μόδας του Παρισιού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice