Μοντέλα από τις επιδείξεις The Row, Burberry, Gabriela Hearst
The Row, Burberry, Gabriela Hearst © Instagram
Fashion

Trend alert: Βραδινή εμφάνιση και πλαστικές σαγιονάρες. Κι όμως έρχεται το 2023

Τουλάχιστον έτσι φάνηκε από τις εβδομάδες μόδας

Fashion trends 2023: Το επίσημο, βραδινό ντύσιμο συνδυασμένο με σαγιονάρες είναι ένα από τα trends που είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας για την επόμενη σεζόν. Τι πρέπει να ξέρεις.

Οι περισσότεροι από εμάς στο άκουσμα της λέξης «σαγιονάρα» σκέφτονται καλοκαιρινές διακοπές, νησί, παραλία, αμμουδιά και μαυρισμένα πόδια. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα οι σγιονάρες συνοδεύουν σχεδόν κάθε στιγμή των καλοκαιρινών μας διακοπών ως το πιο άνετο, casual και οικονομικό υπόδημα. Για τη βιομηχανία της μόδας όμως, οι σαγιονάρες επιδέχονται αναβάθμιση και αυτή –όπως φαίνεται- έρχεται την επόμενη σεζόν.

Ο Kanye West στο fashion show της Burberry
Ο Kanye West στο fashion show της Burberry © Instagram/ Neil Mockford

Στην επίδειξη μόδας της Burberry, που ήταν και η τελευταία για τον Riccardo Tisci ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, ο -πολυσυζητημένος αυτές τις ημέρες- Κάνιε Γουέστ εμφανίστηκε στην πρώτη σειρά φορώντας δερμάτινο σύνολο, Margiela tabi κάλτσες με χώρισμα και σαγιονάρες με διαμάντια. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς άλλη μια εκκεντρικότητα του Κάνιε, αν λίγη ώρα μετά δεν εμφανίζονταν μοντέλα με αντίστοιχες εμφανίσεις στην πασαρέλα. Η Ναόμι Κάμπελ περπάτησε φορώντας καπαρντινέ σύνολο (φούστα και πανωφόρι) σε μπεζ χρώμα συνδυασμένο με μαύρες σαγιονάρες, ενώ η Μαριακλάρα Μποσόνο φορούσε ένα βραδινό βελούδινο έξωμο φόρεμα και επίσης μαύρες σαγιονάρες. Να δύο εμφανίσεις που, αν τις έβλεπες στο δρόμο, θα σκεφτόσουν «η κοπέλα ήταν αναποφάσιστη για το πού θα πάει».

Mariacarla Boscono και Naomi Campbell στο fashion show Burberry SS23
Mariacarla Boscono και Naomi Campbell στο fashion show Burberry SS23 © Instagram/ burberry
Η Bella Hadid στο fashion show Burberry SS23
Η Bella Hadid στο fashion show Burberry SS23 © Instagram/ burberry

Ωστόσο, η Burberry δεν ήταν η μόνη που παρουσίασε αυτό τον «αναπάντεχο» συνδυασμό για τη σεζόν 2023. Ο οίκος The Row και οι αδελφές Άσλεϊ και Μέρι-Κέιτ Όλσεν, εμφάνισαν επίσης μοντέλα με κυριλέ φορέματα και σαγιονάρες –ένα από τα αγαπημένα υποδήματα των Όλσεν. Έχεις ξαναδεί ασύμμετρο μπεζ κεντητό φόρεμα συνδυασμένο με πλαστικές σαγιονάρες ή κοκτέιλ φόρεμα και γάντια μέχρι τον αγκώνα με μαύρες σαγιονάρες παραλίας; Τώρα είναι η ευκαιρία σου. Παράλληλα, στη Νέα Υόρκη, τα δίχαλα υποδήματα εμφανίστηκαν και στις πασαρέλες των Gabriela Hearst και Khaite, συνδυασμένα με κομψά φορέματα.

Μοντέλα στο fashion show του The Row SS23
The Row SS23 ©Instagram/the row
Μοντέλο στο fashion show του The Row SS23
The Row SS23 ©Instagram/the row

Είναι η επανεμφάνιση της σαγιονάρας απόρροια του Y2K φαινομένου που έχει κάνει δυναμική επάνοδο στη μόδα; Ή μήπως οι μεγάλοι οίκοι ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να πρωτοτυπήσουν;  Μη με παρεξηγείς, είμαι υπέρμαχος της άνεσης απ’ όπου κι αν προέρχεται και ξέρω πολύ καλά πόσες φορές μπορείς να μετανιώσεις σε ένα βράδυ την επιλογή να φορέσεις τακούνια. Είναι όμως που δυσκολεύομαι να δεχθώ μια εικόνα με επιτηδευμένο χτένισμα, μακιγιάζ και ντύσιμο από την κορυφή μέχρι τους αστράγαλους, η οποία ολοκληρώνεται με ένα ζευγάρι σαγιονάρες –το πρόχειρο υπόδημα με το οποίο κυκλοφορείς στο σπίτι ή που θα βάλεις για να πεταχτείς στο περίπτερο. Νιώθω ότι χτύπησε το τηλέφωνο και αποσυντονίστηκε ή έφυγε βιαστικά από το σπίτι και ξέχασε να βάλει τα παπούτσια της η κοπέλα. Από την άλλη βέβαια, όλες έχουμε πάει σε κάποια επίσημη εκδήλωση κρύβοντας στην τσάντα ή το αμάξι ένα ζευγάρι σαγιονάρες για να φορέσουμε στην επιστροφή (ή σε περίπτωση που νιώσουμε τα πόδια μας να διαλύονται από τον πόνο) οπότε αυτή η τάση μάλλον μας γλιτώνει από τον κόπο.

Μοντέλο στο fashion show του Gabriela Hearst SS23
Gabriela Hearst SS23 © Instagram/ gabriela hearst
Μοντέλο στο fashion show του Khaite SS23
Khaite SS23 © Instagram/ khaite

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice