Κάνουμε όλοι size up γιατί τα baggy jeans επέστρεψαν
© Jing/H&m/Balenciaga
Fashion

Κάνουμε όλοι size up γιατί τα baggy jeans επέστρεψαν

Είναι ανέτα, καλαίσθητα και supercool

Η ιστορία και η απήχηση των baggy jeans με αφορμή την επιστροφή τους στα fashion trends της σεζόν

Η αλήθεια είναι πως έχουμε όλες μας δυσφορήσει μέσα σε ένα στενό τζιν, που το φορέσαμε επειδή θεωρούσαμε ότι αναδεικνύει το σώμα μας. Στην πραγματικότητα όμως, τα στενά παντελόνια δεν είναι πάντα τα πιο κολακευτικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Αντιθέτως, τα φαρδιά τζιν ή αλλιώς baggy jeans, που έρχονται στη μόδα, έχουν σημαντικά πλεονέκτηματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το baggy jeans είναι ανάμεσα στα trend της χρονιάς. Τα baggy jeans έχουν μια μακρά ιστορία. Στα μάτια της κοινότητας του Hip-Hop, αντιπροσωπεύουν μια εποχή της μουσικής που δεν υπάρχει πια. Για τους skaters, που δεν σταμάτησαν ποτέ να τα φοράνε, τα τζιν αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα ενότητας, επιτρέποντάς τους να συνδεθούν με skaters τους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, τα baggy jeans είναι αγαπητά, ακόμα κι σε αυτούς που δεν είναι λάτρεις του Hip-Hop ή του Skate, καθώς είναι άνετα, ανθεκτικά και στέλνουν ένα διαφορετικό μήνυμα.

Skaters με baggy jeans
© Unsplash

H επιστροφή του trend για το 2022 επικυρώθηκε από τους πιο στιλάτους celebrities, οι οποίοι λάνσαραν τα baggy jeans τόσo σε κάποιο καθημερινό τους look, όσο και σε επίσημες εμφανίσεις τους.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι cool και άνετοι φορώντας baggy jeans
© Backgrid

Πριν από αυτό όμως, είδαμε το baggy fit σε όλα τα fashion weeks, καθώς μεγάλοι οίκοι μόδας τα συμπεριέλαβαν στις κολεξιόν τους.

Τα διαφορά baggy jeans των celebrities και των επιδείξεων, έκτος από supercool, είναι και εμφανώς καλαίσθητα. Το μόνο που μένει τώρα είναι να υιοθετήσουμε και εμείς το trend στην καθημερινότητα μας και να απαλλαγούμε επιτέλους από το άγχος του αν θα χωρέσουμε στο τζιν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice