Φέτος η μόδα θέλει παντού τεράστιες τσέπες

Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στις τσάντες;

Νέα τάση του χειμώνα είναι οι υπερμεγέθεις και πολλαπλές τσέπες πάνω στα ρούχα

Σίγουρα, οι τσέπες δεν είναι κάτι νέο ή κάτι επαναστατικό. Στην πραγματικότητα, κάποιοι μπορεί να τις χαρακτηρίσουν εντελώς καθημερινές- ειδικά για τους άνδρες- και πιθανότατα έχεις μια τσέπη πάνω σου αυτή τη στιγμή. Τον τελευταίο καιρό όμως έχει συμβεί κάτι παράξενο: οι τσέπες, αυτές οι θήκες σε μέγεθος χεριού που μπαίνουν στα παντελόνια ή στα jackets και καρφιτσώνονται στα πουκάμισα, έχουν πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις και πολλές φορές πολλαπλασιάζονται κιόλας δίνοντας στο ρούχο ή αξεσουάρ μια σουρεάλ διάσταση. Αυξάνονται και πληθύνονται. Ξεπερνούν τη χρηστική ιδιότητα τους και διακοσμούν πλουραλιστικά το ρούχο. Θα τις δεις κυρίως πάνω σε cargo pants, παντελόνια, σε πανωφόρια και σε φούστες.

Ίσως αυτό το trend επαναστατεί απέναντι στο φαινόμενο της τσάντας-μινιατούρας, γιατί στην τελική κάπου πρέπει να χωρέσουμε το κινητό και το πορτοφόλι μας- δε μιλάω καν για την πούδρα για retouch. Είναι φανερό ότι τα μικροσκοπικά τσαντάκια που χωράνε ελάχιστα περισσότερα από μια πιστωτική κάρτα και ένα lip gloss απαιτούν την επινόηση άλλων χώρων για να βάλουμε τα πράγματά μας. Μπορεί πλέον το γιγάντιο smartphone να μη χωράει στη τσάντα σου, χωράει όμως στην τσέπη σου και μάλιστα πλάι στο tablet σου, πιθανότατα και στο carnet σου.

Στη Miu Miu και Louis Vuitton, οι θήκες προσαρμόστηκαν σε φούστες σαν αλεξίσφαιρα σακίδια, ενώ το brand Sacai έκανε πολλές παραλλαγές στα κομμάτια του.Τα πρωτεία όμως τα έχει η Fendi, που χρησιμοποίησε τις τσέπες -εμπνευσμένες από το κλασσικό σχήμα baguette της εταιρίας- ακόμα και σε τσάντα! Παρακάτω θα δεις αυτό το fashion φαινόμενο των big pockets σε διάφορες παραλλαγές από διάφορους οίκους μόδας.

Fendi

© Instagram/ fendi

 

© Instagram/ gessicakayane
© official site/ fendi

Louis Vuitton

 

© Instagram/ louis vuitton

Miu Miu

Sacai

© Instagram/ sacaiofficial
© Instagram/ sacaiofficial

 

© Instagram/ sacaiofficial
© Instagram/ sacaiofficial

Off-White

Μήπως είναι η αρχή του τέλους των τσαντών; Μηπως οι πολλαπλές και μεγάλες τσέπες μας χαρίζουν ελευθερία κινήσεων; Εμείς πάντως πιστεύουμε πως η τσάντα είναι το ultimate γυναικείο -και όχι μόνο- αξεσουάρ και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αποχωριστούμε ακόμα και αν επικρατήσει μόνο ως στυλιστικό αξεσουάρ.