Alessandro Michele: Τέλος από τον οίκο Gucci μετά από ένα «εξαιρετικό ταξίδι» 20 χρόνων

Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου από το 2014

Alessandro Michele και Gucci έληξαν τη συνεργασία τους μετά από 20 χρόνια.

Ο Ιταλός σχεδιαστής Alessandro Michele παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον Gucci, έναν ρόλο που κατείχε στον οίκο μόδας από το 2015. Στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Kering, μητρική εταιρεία του brand, αναφέρεται ότι ο Michele έπαιξε «θεμελιώδη ρόλο» στη σφυρηλάτηση της ταυτότητας του οίκου, ενώ ταυτόχρονα έμεινε πιστός στους κώδικές του. 

«Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Alessandro στα τέλη του 2014. Από τότε, είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε στενά, καθώς ο Gucci χάραξε την επιτυχημένη πορεία του σε αυτά τα οκτώ τελευταία χρόνια», δήλωσε ο CEO του Gucci, Marco Bizzari. «Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα 20 χρόνια δέσμευσής του στον Gucci και για το όραμα, την αφοσίωση και την άνευ όρων αγάπη του για αυτόν τον μοναδικό οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημιουργικού διευθυντή».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Kering, François-Henri Pinault, πρόσθεσε: «Ο δρόμος που περπάτησαν μαζί ο Gucci και ο Alessandro τα τελευταία χρόνια είναι μοναδικός και θα παραμείνει ως μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία του οίκου».

Ο Michele μίλησε επίσης τρυφερά για το βελούδινο διαζύγιο: «Υπάρχουν στιγμές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διαρκεί περισσότερα από είκοσι χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία έχω αφιερώσει ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό πάθος μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου, η Gucci ήταν το σπίτι μου, η θετή οικογένειά μου. Σε αυτήν την ευρύτερη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που τη φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και εγκάρδια αγκαλιά μου».

Ο Alessandro Michele εντάχθηκε στον Gucci, ως ειδικός στον τομέα των αξεσουάρ, το 2002. Τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου ήταν ο Tom Ford. Το 2014 ήρθε η μεγάλη πρόκληση με την αποχώρηση της σχεδιάστριας Frida Giannini. Ο Michele κλήθηκε να παρουσιάσει τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015 σε πέντε μόλις μέρες. Η επιτυχία του τον έφερε δικαιωματικά στη θέση του creative director.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, ο Ιταλός έφερε τον Gucci στο streetwear και στη σόουμπιζ,χάρη στις φιλίες του με διαπρεπή μέλη της, και κατάφερε να εκτοξεύσει τα έσοδα του brand. Ωστόσο, η κεφαλή της Kering, ο Pinault, θεώρησε ότι δεν κατάφερε να παρακολουθήσει την εξέλιξη των ανταγωνιστών του. Για την ώρα, ο σχεδιαστής δεν έχει ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια ούτε η Kering τον διάδοχό του.