Κουκούλες πολυτελείας: το trend που θα κυριαρχήσει για τον χειμώνα του 2022-2023 και συνδυάζει το γκλαμ με τη ζεστασιά.
Μοντέλο με σύνολο του Saint Laurent / ©EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Fashion

Το warmdrobe look και τα φορέματα με κουκούλα ζεσταίνουν τον χειμώνα 2022-2023

Ονομάζονται haute hoodies και θα φορεθούν πολύ

Κουκούλες πολυτελείας: το trend που θα κυριαρχήσει για τον χειμώνα του 2022-2023 και συνδυάζει το γκλαμ με τη ζεστασιά.

Καθώς αρχίζουν τα κρύα και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η μεγάλη πρόκληση είναι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε την άνεση και τη ζεστασιά με το γκλαμ και την εορταστική κομψότητα. Για να λυθεί το ζήτημα οι σχεδιαστές προτείνουν φορέματα με κουκούλα. 

Το αξεσουάρ που φορέθηκε από την Γκρέις Τζόουνς ή την Κάιλι Μινόγκ, επιστρέφει μερικές δεκαετίες μετά για να κρατήσει ζεστά τα κεφάλια και τα αυτιά μας.

Η κουκούλα του 2022 δεν έχει σχέση με εκείνη που φόρεσαν και φορούν τα αλάνια του χιπ χοπ. Οι κουκούλες που φορέθηκαν στις πασαρέλες δίνοντας μια έξτρα πινελιά δράματος είναι haute couture και γι' αυτό ονομάζονται haute hoodies. 

Τις ενσωμάτωσαν στις δημιουργίες τους ο Τομ Φορντ και ο Άντονι Βακαρέλο του Saint Laurent, τα φόρεσαν ήδη influencers και μοντέλα σαν την Κέιτ Μος ή καλλιτέχνιδες όπως η Λόρα Χάριερ και η Ρόουζ Παρκ των Blackpink. Ετοιμαστείτε στα ρεβεγιόν να ντυθείτε Κοκκινοσκουφίτσες υιοθετώντας το warmdrobe look, όπως το ονομάζουν οι άνθρωποι που το εμπνεύστηκαν!

Η Κέιτ Μος στο MOMA της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2022
Η Κέιτ Μος στο MOMA της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2022 / ©EPA/SARAH YENESEL

Λέγεται ότι πρόκειται για μια μετεξέλιξη της περσινής μόδας με την μπαλακλάβα, όπου καλυπτόταν όλο το πρόσωπο. Λέγεται επίσης, και δεν είναι διόλου απίθανο, ότι τόσο η μπαλακλάβα όσο και η κουκούλα είναι μια προσπάθεια της βιομηχανίας της μόδας να ντύσει και τις μουσουλμάνες γυναίκες, που λόγω θρησκείας πρέπει να έχουν καλυμμένο κεφάλι. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι η κουκούλα πολυτελείας εντάσσεται σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί το streetwear με την υψηλή ραπτική. 

Τα δύο μεγάλα πλεονεκτήματα της τάσης είναι τα εξής: πρώτον, δεν κρυώνει το κεφάλι και, δεύτερον, δεν χρειάζεται να αφιερώνεις πολύ χρόνο στο χτένισμά σου. Σε μια bad hair day δεν τη βγάζεις καθόλου, αν θέλεις να δείξεις το καινούργιο σου κούρεμα, τη μοστράρεις και μετά την κατεβάζεις. Ένα φόρεμα με κουκούλα μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, με τζάκετ ή με παλτό, με γόβες ή αθλητικά. 

Μοντέλο με σύνολο του Saint Laurent
Μοντέλο με σύνολο του Saint Laurent / ©EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice