Η νέα τάση θέλει ρούχα και αξεσουάρ που υιοθετούν επάνω τους τη φύση και τη χλωρίδα της.
Από το Instagram
Fashion

Ρούχα από φύλλα, χόρτα και λουλούδια

Η νέα μόδα θέλει πότισμα

Η νέα τάση θέλει ρούχα και αξεσουάρ που υιοθετούν επάνω τους τη φύση και τη χλωρίδα της.

Το είχε κάνει παλιά ο Galliano και ο θεός, ο Alexander MacQueen, αλλά είχαν περιοριστεί στα φρέσκα λουλούδια και τους τρόπους που μπορούν να τυλίξουν κεφάλια και κορμιά. Τώρα όμως ήρθε η φύση αυτούσια, με φύλλα, χόρτα και γκαζόν, να ντύσει τον κόσμο.

Η Julia Fox, βασίλισσα της αποδομημένης μόδας-κάν-το-μόνη σου, έχει το TikTok της γεμάτο βίντεο με κόλπα για να φτιάξεις ρούχα από οργανικά υλικά. Πριν λίγες μέρες έδειξε πώς να κατασκευάσεις ένα φόρεμα (ή μαγιό, η επιλογή είναι δική σου) από φθινοπωρινά φύλλα με υπέροχα χρώματα, περασμένα με σμάλτο για να σταθεροποιηθούν και να μπορούν να συναρμολογηθούν σε ένα πατρόν. Με τον ίδιο τρόπο προτείνει και σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα.

Λίγο νωρίτερα, φέτος, ο Jonathan Anderson σε συνεργασία με φυτοκαλλιεργητές, οικολόγους και ειδικούς βιώσιμων τεχνικών, σχεδίασε την αντρική καλοκαιρινή συλλογή για τον Ισπανικό οίκο πολυτελείας Loewe, χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά χλοοτάπητες απλωμένους επάνω σε υπερμεγέθη ρούχα ή κομμάτια τοποθετημένα επάνω σε trainers, ανοίγοντας μία συνομιλία διαρκείας με τη φύση και με το τεχνητό πότισμα φυσικά, που θα χρειαστεί για τη συντήρηση των ρούχων και των αξεσουάρ ώστε να είναι πάντα φρέσκα και να μοσχοβολούν χλωροφύλλη.

Η ιδέα είναι ότι τα ρούχα αλλάζουν όπως αλλάζει και η φύση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice