Claw clips: Το αξεσουάρ που έρχεται απευθείας από τα 90s

Ποια ήταν η αιτία για την επανεμφάνισής τους;

Claw clips: Τα κλάμερ, τα οποία μέχρι σήμερα φορούσαμε στο σπίτι, άνηκουν στα fashion trends της φετινής σέζον

Στο μυαλό των περισσότερων  γυναικών, τα claw clips ή κοινώς κλάμερ είναι συνδεδεμένα με το σπίτι. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι εξαιρετικά χρήσιμο, όταν θέλεις να μαζέψεις τα μαλλιά σου είτε για να κάνεις γενική καθαριότητα, είτε για να μπεις για ντουζ. Παράλληλα, η παιδική μου ηλικία είναι «στιγματισμένη» από κομμώτριες που κρέμαγαν δεκάδες κλάμερ στις  μπλούζες τους, καθώς με κούρευαν.

Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς η μόδα μας επιφύλασσε ένα ακόμη ανατρεπτικό trend. Τα claw clips ανήκουν στα top fashion trend της χρονιάς. Κλάμερ μεγάλα, μικρά, με σχέδια ή χωρίς, πλημμυρίζουν τα fast και high fashion καταστήματα. Τα κλάμερ μπορούν να συνδυαστούν με ένα καθημερινό ντύσιμο, με ένα classy outfit για meeting, ακόμη και με ένα καυτό σύνολο για night out. Το αξεσουάρ είναι και sick και βολικό.

Καθυστέρησες να ξυπνήσεις το πρωί και δεν προλαβαίνεις να λουστείς; Αρπάζεις ένα κλάμερ, το βάζεις όπως-όπως στα μαλλιά σου, «βγάζεις» και μερικές τούφες από μπροστά και είσαι έτοιμη! Μόλις δημιούργησες ένα επιμελώς ατημέλητο look. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι έχεις βρει το κατάλληλο hair clip. Δεν είναι όλα τα κλάμερ ίδια. Το να εντοπίσεις το clip, το οποίο ταιριάζει στο σχήμα του κεφαλιού σου, στην υφή και το μήκος των μαλλιών σου, είναι σαν να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα.

Τα κλάμερ είναι συνήθως πλαστικά (αν και πλέον κυκλοφορούν και eco-friendly εκδοχές) με «δόντια» και ένα ελατήριο. Στην πραγματικότητα, τα clips έκαναν το ντεμπούτο τους σε δημόσιες εμφανίσεις το 1990. Στη συνέχεια, βγήκαν εκτός μόδας και τα τελευταία χρόνια επανήλθαν. Η επανεμφάνισή τους πιστώνεται, εν μέρει, σε μια επίδειξη του Alexander Wang του 2018.

Παράλληλα, κάποιοι αποδίδουν την πρόσφατη άνοδό του αξεσουάρ στις συνθήκες της καραντίνας. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι θεώρησαν ότι τα claw clips ήταν ένας εύκολος και χαριτωμένος τρόπος για να πιάσουν τα μαλλιά τους, όσο κάνανε zoom meeting με σακάκι και πιτζάμες. Οι τιμές των clip σήμερα ποικίλουν, με ορισμένες luxury brands να έχουν κυκλοφορήσει εξωφρενικά ακριβά κλάμερ. Για τους αγοραστές που αναζητούν κάτι ακριβό, μια ωραία επιλογή είναιτο clip από χελωνόχρυσο της Balmain Hair Couture στα 120 ευρώ ή της Prada στα 370 ευρώ.

ⓒ Prada

Η 23χρονη Torralba αφηγείται στην New York Times την τραυματική εμπειρία, που βίωσε, όταν τράκαρε φορώντας ένα κλάμερ στο κεφάλι της. Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά και γι’ αυτό, όταν οδηγεί, δεν φοράει πλέον clip. Παρόλα αυτά, η Torralba παραδέχεται ότι δεν έχει εγκαταλείψει την τάση.

Τα TikTok videos "How do you wear a Tiktok claw clip" δίνουν και παίρνουν. Το στιγμιότυπο από την σειρά Friends, στην οποία η Rachel φοράει ένα κλάμερ, έχει γινεί ξανά viral. Όσο και αν εκνευριζόμαστε κατά καιρούς με τα αλλόκοτα fashion trends, το συγκεκριμένο το υποστηρίζουμε λίγο παραπάνω, επειδή πραγματικά μας συμφέρει!