Ποια είναι η Martine Rose που υπογράφει τη νέα gender-inclusive συλλογή της Tommy Jeans

Η βρετανίδα σχεδιάστρια συνδυάζει το streetwear style με prep λεπτομέρειες

Tommy Jeans: Η νέα gender-inclusive συλλογή του brand φέρει την υπογραφή της βρετανίδας σχεδιάστριας Martine Rose. Μάθε τα πάντα για αυτήν.

Ανοίγω το κουτί που φτάνει στο γραφείο και βλέπω ένα oversized toweled παλτό γεμάτο με το αρχίγραμμα TH εξωτερικά και με σατέν επένδυση εσωτερικά, απόλυτα χαρακτηριστικό του ύφους της Martine Rose που συνηθίζει να παίζει με τις σιλουέτες, τις υφές και τις λεπτομέρειες. Είναι ένα από τα statement pieces της limited edition συλλογής Tommy Jeans x Martine Rose που συνδυάζει το streetstyle DNA των δύο brands με το gender inclusivity και μια πινελιά σαρκασμού στο prep classic στιλ. Κομμάτια εμπνευσμένα από τα 90s icons της Tommy Hilfiger και εκσυγχρονισμένα με την αισθητική της Martine Rose που έχουν υπερβολικές σιλουέτες και έντονα χρώματα. Βασικά κομμάτια αποτελούν το varsity jacket, το hoodie, το puffer και το robe coat, που αναμειγνύονται με pop λεπτομέρειες, over-dye φινιρίσματα και τα χαρακτηριστικά patterns της Martine.

Martine Rose, η ανατρεπτική

Όσοι αγαπούν τη μόδα, γνωρίζουν ήδη το όνομα Martine Rose. Πρόκειται για μια βρετανίδα σχεδιάστρια, με έδρα το Λονδίνο, της οποίας το brand είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο ανδρικό ντύσιμο, ήδη από το 2007. Είναι γνωστή για τους αντισυμβατικούς τρόπους που επιλέγει να παρουσιάσει τις συλλογές της, επιλέγοντας μέρη εκτός του προγράμματος στο βόρειο Λονδίνο, όπως κέντρα αναρρίχησης, δημοτικές αγορές ή το σχολείο της κόρης της.

Μεγάλωσε περιτριγυρισμένη από ένα χωνευτήρι υποκουλτούρων στο νότιο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των σκηνών rave και reggae της δεκαετίας του '90, και η αλληλεπίδρασή της με διαφορετικές κοινότητες είναι εκείνη που ενέπνευσε την αισθητική της. Όταν ο Demna Gvesalia ανέλαβε τον οίκο Balenciaga ως καλλιτεχνικός διευθυντής, το 2015, προσέλαβε την Martine ως σύμβουλο, απογειώνοντας τη φήμη της στον κόσμο της μόδας.

Το θέμα της Rose είναι η ικανότητά της να επανεφευρίσκει κάποια είδη ρούχων προσθέτοντας κρυφά νοήματα που τα τοποθετούν αρκετά μακριά από το απλό και συνηθισμένο, με τρόπο ώστε να «γυρίζουν» τα κεφάλια όσων γνωρίζουν από μόδα, ενώ παράλληλα τα ίδια τα ρούχα να παραμένουν «φορέσιμα». Οι αλλαγές που πραγματοποιεί στις σιλουέτες των ρούχων είναι ικανές να θέσουν άλλες σιλουέτες εκτός μόδας!

Η συνεργασία με την Tommy Jeans

Η Martine, σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε ότι «ο τρόπος που σχεδιάζει ο Tommy ήταν τόσο οικείος, που ήταν σαν να υπήρχε μια χημεία η οποία έκανε τη συνεργασία μας, μια πολύ εύκολη διαδικασία. Ήταν καταπληκτικό το γεγονός ότι μπορούσα να έχω πρόσβαση σε ολόκληρο το αρχείο του Tommy. Έχουμε δουλέψει ξανά σε προηγούμενες συνεργασίες όπου το brand μας κλήθηκε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό, με τον Tommy όμως ήταν μια ρευστή διαδικασία, καθώς είναι ένα brand από το οποίο ήδη αντλούμε έμπνευση». Η ίδια εξήγησε ότι δεν ήθελε να αναβιώσει τη hip-hop κουλτούρα των 90s καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ αναμενόμενο, οπότε στράφηκε στο preppy college style του αμερικανού άνδρα εξερευνώντας την αμερικανική κουλτούρα. Το αποτέλεσμα είναι μια διασκεδαστική, ανατρεπτική και σαρκαστική συλλογή με την πετσετέ ρόμπα να είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει η Martine γιατί «παντρεύει» απόλυτα τα δύο brands.

Η καμπάνια της συλλογής Tommy Jeans x Martine Rose

Γυρισμένη στα προάστια του Miami της Florida από τον διάσημο φωτογράφο Buck Ellison, η καμπάνια παρουσιάζει diverse ζευγάρια σε κλασικά οικιακά περιβάλλοντα, με στόχο να επαναπροσδιορίσει την παραδοσιακή αμερικανική κουλτούρα της δεκαετίας του '90. Ακριβώς όπως τα chaps και τα jock straps jeans της Martine δίνουν έναν ανάλαφρο και ριζοσπαστικό τόνο στα hero products, αυτή η πολιτιστικά πλούσια και δυναμική καμπάνια αντιπροσωπεύει το σημερινό και υπέροχα ποικιλόμορφο πνεύμα της σύγχρονης Αμερικής.

«Μου άρεσε πολύ που είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την αμερικανική υποκουλτούρα και να δημιουργήσω μια καμπάνια που όχι μόνο εξυμνεί, αλλά δικαίως προβάλλει τις diverse κοινότητες»,  λέει η Martine Rose. «Η TOMMY HILFIGER ήταν πάντα ένα brand από το οποίο αντλούσα έμπνευση, οπότε αυτή η συνεργασία ήταν ένα πάντρεμα που ήρθε φυσικά».

H Martine εξήγησε ότι μέσω της καμπάνιας θέλησαν να εξερευνήσουν ανθρώπους  έξω από τη σφαίρα των straight λευκών «προνομιούχων», μια κουλτούρα που δεν εξερευνάται συνήθως από μία αμερικανική πολιτισμική οπτική. Έτσι, η καμπάνια αντιπροσωπεύει diverse σχέσεις: δια-φυλετικά γκέι ζευγάρια που παρουσιάζονται με ένα εύπορο preppy στυλ. Οι υποκουλτούρες έχουν πάντα κεντρική θέση στη δουλειά της Martine, η οποία επιλέγει να ανοίγει διάλογο γύρω από κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται αρκετά.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο tommy.com. Γίνε μέλος της κοινότητας TOMMY JEANS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των @TommyJeans, #TommyJeans, @Martine_Rose και #MartineRose στο Instagram.