Tσάντες από φωτογραφίες διακοπών

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Δείτε το όνομα της νικήτριας

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Την τσάντα αξίας €100 κερδίζει η Sofia Vina. Η νικήτρια θα ειδοποιηθεί με e-mail για την παραλαβή του δώρου.


H Ξένη Κουβέλη κλείνει το τηλέφωνο. Ναι, ναι θα τα πούμε φιλάκια. Το σύνθημα είναι «From Greece with kiss kiss» και το σκέφτηκε μια μέρα στο γραφείο πριν δυο χρόνια όταν ονειροπολούσε τις διακοπές. Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, έχουμε υπέροχες καλοκαιρινές φωτογραφίες, κι αν τις κάναμε τσάντες;

image

Η ίδια είναι web designer και blogger και από τα 14 στένευε τις φούστες της στη ραπτομηχανή της θείας της. Το ξαναθυμήθηκε το ’12 όταν συζητούσαν με τον σύντροφό της Βίκτωρα να μείνουν ή να φύγουν. Χρειάστηκε ένας χρόνος προεργασίας και το ’13 βγήκε το νέο brand Thalatta, όπως Ελλάδα, ένας ακόμα λόγος να περηφανευόμαστε για την εγχώρια μόδα. Τσάντες από τις φωτογραφίες των διακοπών. Υπέροχοι, υφασμάτινοι φάκελοι με σήμα κατατεθέν το χρυσό φιλάκι που συνοδεύει κάθε φερμουάρ.

image

Island sky, η πρώτη Thalatta bag με τον ουρανό των Σπετσών

image

Kiss the horse, το άλογο φωτογραφήθηκε σε μια φάρμα της Κρήτης

image

Pink Kiss

image

Cyber Palm Tree

Η διαδικασία θέλει χρόνο και δουλειά στο χέρι. «Κόβουμε τα υφάσματα εμείς και τα στέλνουμε για εκτύπωση και μετά για ράψιμο». Πώς ξεκίνησες; «Έτυχε να έχει ο Βίκτωρας έναν συμμαθητή που έφτιαχνε τσάντες. Αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φανταζόμασταν. Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν η εκτύπωση. Στην πρώτη τσάντα μας πλαστικοποίησαν την φωτογραφία σαν στάμπα, πάθαμε εγκεφαλικό. Στην δεύτερη πέρασαν λούστρο. Δεν μας άρεσε. Ο τρίτος αρτίστας ήταν σούπερ αλλά έφυγε για την Τήνο. Τελικά βρήκαμε κάποιον που τις κάνει όπως θέλουμε, αλλά δεν έχει τα μηχανήματα για να τις κάνει μεγαλύτερες, οπότε θα ξαναρχίσουμε το ψάξιμο».

image

Η Ξένη με τον σύντροφό της, Βίκτωρα στο σπίτι τους

Η πρώτη τσάντα ήταν ο ουρανός των Σπετσών, το αγαπημένο τους νησί για διακοπές. Ακολούθησαν μια βραδιά στην Πάτμο με full moon, ένα καραβάκι στην Σκιάθο, εκεί όπου πίνεις κοκτέιλ και χαζεύεις το λιμανάκι, τα κόκκινα λουλούδια της Σρι Λάνκα, ένα άλογο από μια φάρμα στην Κρήτη κι άλλα πολλά. 

image

Το 'παμε; Να το ξαναπούμε. From Greece with kiss kiss

image

Η Ξένη αγκαλιά με μία Thalatta Fringy από τη Leather Edition

Πολλά ωραία πράγματα βλέπουμε να γίνονται τελευταία στην ελληνική μόδα. Προσεγμένες και καλαίσθητες δουλειές που πάνε καλά και το σημαντικότερο: παράγονται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα. «Νομίζω έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στους Έλληνες σχεδιαστές. Τα τελευταία χρόνια και μέσω των social media που μπορείς να προβάλλεις τη δουλειά σου, γίνεται μεγάλη προσπάθεια με αποτέλεσμα».

image

Όσο μιλάμε έχω σταμπάρει τα παπούτσια της. Το μάτι πέφτει πρώτα στο boyfriend τζιν που τελειώνει στον αστράγαλο και μετά στα μαύρα ανδρόγυνα oxfords με τρουκ. Τι θα φοράμε τον χειμώνα; Την ρωτάω κατά λάθος. «Πλεκτά, φαρδιά, παλτά, wedges (πλατφόρμες), prints και έντονα χρώματα. Εκείνη ντύνεται πιο πολύ mix n’ match και η μεγαλύτερη κακογουστιά που θα μπορούσε να δει στον δρόμο είναι «τα υπερβολικά σκισμένα τζιν. Φτάνει. Βάλτε patches. Βίκτωρα πρέπει να βγάλουμε τζιν με patches. Να μπαλώσουμε τις τρύπες».

Η Ξένη μας κάνει ένα δώρο. Την αγαπημένη της τσάντα, αξίας 100€, με αποτυπώματα από φιλάκια. From Greece with kiss kiss. Αφήστε comment κάτω από το κείμενο και στις 13/10 θα γίνει η κλήρωση.

image

Για περισσότερη Ξένη, μόδα και Thalatta μπες στο www.thalattaconcept.com/ ή στο blog της www.stylelove.gr/.