Ξεφτισμένο μανικιούρ; 4 απλά αλλά θαυματουργά tips για να το αφαιρέσεις με φυσικό τρόπο

Υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα που είναι πολύ πιθανό να τα έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας ή του μπάνιου σου

Μανικιούρ: Λύσεις για την αφαίρεση του βερνικιού από τα νύχια με φυσικό τρόπο

Η αίσθηση ενός περιποιημένου μανικιούρ είναι πραγματικά υπέροχη. Όταν όμως αυτό αρχίζει να ξεφτίζει, τότε το θέαμα είναι απωθητικό τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για αυτούς που θα παρατηρήσουν τα νύχια μας. Η αφαίρεση του βερνικιού από τα νύχια κανονικά πρέπει να γίνεται από την αισθητικό, η οποία διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για την περιποίηση των νυχιών. Πολλές φορές όμως, μπορεί να μην έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να επισκεφτούμε το nail spot. Η αμέσως επόμενη λύση είναι να αφαιρέσουμε το βερνίκι μόνοι μας στο σπίτι. Υπάρχει μια σειρά από εναλλακτικά προϊόντα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσουμε. Είναι πολύ πιθανό να διαθέτεις ήδη κάποια από αυτά μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας ή του μπάνιου.

Η πρώτη εναλλακτική είναι η αφαίρεση του μανό με βότκα. Μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα ρηχό πιάτο με βότκα για να μαλακώσει το βερνίκι και μετά από λίγα λεπτά με ένα πανί σκουπίστε τα, ώστε να φύγει το χρώμα από τα νύχια.

Πώς να ξεβάψετε ένα ξεφτισμένο μανικιούρ με φυσικό τρόπο

Η  μαγειρική σόδα, η οποία είναι γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, λειτουργεί ως ήπιο λειαντικό. Συχνά χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της πλάκας των δοντιών κατά το βούρτσισμα. Παράλληλα όμως, μπορεί να αξιοποιηθεί και στα νύχια. Η διαδικασία είναι η εξής: πάρτε μια μαλακή βούρτσα και κάντε μασάζ στα νύχια σας. Στη συνέχεια, ξεπλύντε τα νύχια σας με ζεστό νερό.

Η τρίτη λύση είναι να τοποθετήσετε το ξεφτισμένο μανικιούρ σε ένα μπολ με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και λευκό ξύδι. Αφήστε τα νύχια σας να μουλιάσουν για πέντε λεπτά και μετά σκουπίστε το βερνίκι με ένα πανί. 

Τέλος, σε περίπτωση που δεν διαθέτετε στο σπίτι σας κανένα από τα παραπάνω προϊόντα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών με ζεστό νερό και σαπούνι. Το μούλιασμα των νυχιών σε ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων συχνά αρκεί για να ξεμπερδέψετε εύκολα και γρήγορα από ένα μανικιούρ που αρχίσει να ξεφτίζει.

Πώς να ξεβάψετε ένα ξεφτισμένο μανικιούρ με φυσικό τρόπο

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice