5 στιλ που θα κυριαρχήσουν στη μόδα του 2023
Dior, Versace, Balmain
Fashion

5 στιλ που θα κυριαρχήσουν στη μόδα του 2023

Regencycore, mermaidcore, classiccore είναι μερικές μόνο αισθητικές που δεσπόζουν στο στιλ του 2023

Τα 5 στιλ που θα ορίσουν την αισθητική του 2023, όπως προβλέπουν οι πασαρέλες και το TikTok.

Οι πασαρέλες αλλά και το TikTok (εξού και τα -core) δίνουν και πάλι τη γραμμή στις αισθητικές που θα κυριαρχήσουν το 2023. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια η μόδα ήταν κάπως περιοριστική καλώντας μας να ντυθούμε είτε σαν τη γιαγιά μας είτε σαν το πιο «παράξενο» κορίτσι του σχολείου, φέτος τα πράγματα είναι πιο ανοιχτά και υπάρχει κάτι ταιριαστό για όλους. 

Το τοπίο της μόδας παρουσιάζει μια αξιοσημείωτα μεγάλη γκάμα σε στιλ, που θα καλύψουν τόσο τα κλασικά όσο και τα ιδιαίτερα θηλυκά, τόσο τους λάτρεις του πρακτικού ρούχου όσο και τα fashion victims που κυνηγάνε τα trends. 

Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίες τάσεις που πρέπει να σημειώσουμε στο καρνέ μας πριν ξαμολυθούμε για shopping ή πριν αναστοχαστούμε πάνω στην γκαρνταρόμπα μας. 

Versace
Versace / © EPA/Mourad Balti Touati

Η αχαλίνωτη φαντασία του Regencycore
Από τη στιγμή που μπήκε το Bridgerton στις οθόνες μας και το Regencycore στην αισθητική μας, οι κορσέδες, οι φραμπαλάδες και τα δαντελένια γάντια δε λένε να αποσυρθούν. Για να πάρετε μια ιδέα για τι μιλάμε, παρακολουθήστε σε επανάληψη είτε το Bridgerton είτε την ταινία «Μαρία Αντουανέτα» της Σοφία Κόπολα. Χλιδή, μαξιμαλισμός, μεγάλοι φιόγκοι, πέρλες, καλτσοδέτες είναι οι κωδικοί του συγκεκριμένου στιλ. 

Dior
Dior / © EPA/YOAN VALAT

Εξελιγμένο indie
Από τα 90s μέχρι σήμερα το indie, το εναλλακτικό στιλ, ζει και βασιλεύει. Το υπηρετούν από τη Μέγκαν Φοξ μέχρι την Ολίβια Ροντρίγκο και όλα τα «σκοτεινά κορίτσια», και είναι σαγηνευτικό. Εν έτει 2023 η «βρομιά» του σκισμένου καλτσόν και του μουτζουρωμένου αϊλάινερ ανανεώνεται με τους κωδικούς του καινούργιου αιώνα. Το στιλ φτιάχνεται με τζάκετ μηχανών ή δερμάτινα μπουφάν, ξεπλυμένα τζιν σε χαλαρές σιλουέτες και με μοτίβα τύπου ψαροκόκαλο ή καρό. Πάντως, κυρίαρχο χρώμα είναι το μαύρο.

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana / © EPA/MATTEO BAZZI

Mermaidcore σημαίνει έτοιμοι για θάλασσα
Αναμένοντας το καλοκαίρι, η μόδα μας ντύνει προκαταβολικά με τα ρούχα και τα αξεσουάρ του. Η αισθητική mermaidcore είναι μικρή εξέλιξη του resortwear και περιλαμβάνει ασορτί σετάκια, σουτιέν αντί για τοπάκια, διχτυωτά φορέματα, διαφάνειες, αλλά και παγιέτες σαν τα λέπια στο σώμα της γοργόνας. Γιατί δεν πας στο resort χωρίς κάτι λαμπερό.

Chanel
Chanel / © EPA/Mohammed Badra

Classiccore ή αλλιώς η γοητεία του κλασικού
Το λευκό φανελάκι, ένα κλασικό basic, επέστρεψε ήδη από το καλοκαίρι του 2022 και θα συνεχίσει να δεσπόζει και το 2023. Το κλασικό άλλωστε δε φεύγει ποτέ από τις καρδιές και τις ντουλάπες μας. Ταγιέρ, κοστούμια και καμπαρντίνες θα βρίσκονται στο προσκήνιο, με μικρά μοντέρνα συμπληρώματα στα αξεσουάρ ή τις σιλουέτες.

Balmain
Balmain / © EPA/IAN LANGSDON

Φουτουρισμός ή το βλέμμα στο αύριο
Φουτουριστικά είναι τα κομμάτια εκείνα που μοιάζουν με πανοπλία, που είναι χρώματος ασημί, που διαθέτουν μεγάλες τσέπες. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν το street style του τελευταίου διαστήματος, δεν λαθεύετε. Το ήδη υπάρχουν στιλ, λένε αυτοί που κάνουν προβλέψεις, θα εξελιχτεί ακόμα περισσότερο, καθώς η βιομηχανία ακολουθεί μια κιτς προσέγγιση σε αυτό που ονομάζουμε «μόδα του μέλλοντος».  Έτσι θα δούμε σατέν, δαντελένια και μεταξωτά υφάσματα να ιριδίζουν και να συνδυάζονται με αθλητικά-κοθόρνους. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice