Δείξτε 10 χρόνια νεότερη κάνοντας αυτές τις έξυπνες εναλλαγές στην γκαρνταρόμπα σας 

Μήπως οι στιλιστικές σας επιλογές προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή σας;

Συγκεντρώσαμε τα πιο ενημερωμένα στιλιστικά tips για να δείχνετε μέχρι και 10 χρόνια νεότερη. Τι είναι καλό να αποφύγετε και τι να επιλέξετε στη θέση του

«Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός - αυτό που μετράει είναι το πως νιώθουμε μέσα μας». Από την άλλη βέβαια, όσο μεγαλώνουμε, δεν υπάρχει πιο καυτό θέμα συζήτησης από το πώς μπορούμε να δείξουμε φρέσκες και νεότερες. Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι τα ρούχα που φοράμε είναι αποδεδειγμένα ο πιο καθοριστικός δείκτης της ηλικίας μας; Υπάρχουν κάποιες συνήθειες και στιλ ντυσίματος που, άθελά μας, προσθέτουν αρκετά περιττά χρόνια στην εμφάνισή μας. Γνωρίζοντας όμως μερικά κρίσιμα στιλιστικά κόλπα μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμα και 10 χρόνια από πάνω σας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικότερα για το τι είναι καλό να αποφύγετε και τι να επιλέξετε για να δείχνετε φρέσκια και σύγχρονη το 2023.

Αποφύγετε: Τα ελαστικά υφάσματα
Επιλέξτε: Ρούχα με δομή

Τα μαλακά, ελαστικά υφάσματα μπορεί να προσφέρουν μέγιστη άνεση, έχουν όμως την τάση να περιγράφουν αμήχανα το σχήμα τους σώματος χωρίς να κολακεύουν. Μείνετε λοιπόν όσο γίνεται, μακριά από τα φορέματα και τις μπλούζες που είναι φτιαγμένα από ελαστικά υφάσματα όπως το ζέρσεϊ και πείτε καλύτερα όχι στα εφαρμοστά jeans και παντελόνια. Στη θέση τους επιλέξτε κομμάτια με ξεκάθαρη δομή και σταθερά υφάσματα όπως ένα μεσάτο σακάκι ή ένα κλασικό, ίσιο παντελόνι. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο δυναμικό και φρέσκο, συν ότι θα δείχνετε αρκετά πιο ψηλή και καλλίγραμμη.

Αποφύγετε: Τα καλσόν στο χρώμα του δέρματος
Επιλέξτε: Ψηλές μπότες κάτω από τις φούστες σας

Πριν από αρκετά χρόνια θεωρούταν αδιανόητο να βγούμε έξω από το σπίτι φορώντας μια φούστα χωρίς έστω ένα διαφανές, μπεζ καλσόν. Ωστόσο, οι καιροί έχουν αλλάξει και τα συγκεκριμένα γυαλιστερά καλσόν που μιμούνται (ανεπιτυχώς) το χρώμα του δέρματος, ανήκουν στο παρελθόν, προσθέτοντας μόνο χρόνια στην τελική μας εμφάνιση. Μια πολύ στιλάτη πρόταση θα ήταν να αντικαταστήσετε την ιδιότητα του καλσόν με ψηλές μέχρι το γόνατο μπότες. Ταιριάζουν υπέροχα με μίντι φορέματα, φούστες και κοντές ζιπ κιλότ. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να φορέσετε καλσόν, προτιμήστε το σε μαύρο χρώμα ή σε κάποια ιδιαίτερη υφή και χρώμα.

Αποφύγετε: Τα μακριά, oversized σύνολα  
Επιλέξτε: Κομμάτια που θα αναδείξουν τα αγαπημένα σας χαρακτηριστικά

Μην κρύβετε το σώμα σας κάτω από τα ρούχα. Οκ, δεν είπαμε να φορέσετε μια super mini φούστα μέχρι τις μασχάλες, αλλά ούτε και να μη δείχνετε καθόλου δέρμα επειδή «μεγαλώσατε». Αυτή η συντηρητική λογική ντυσίματος τείνει να μεγαλώνει τις γυναίκες. Αφήστε τα όμορφά σας πόδια, χέρια, ώμους να φανούν, σφίξτε τη λεπτή σας μέση, και γενικά, τονίστε τα δυνατά σας σημεία. Καλό θα ήταν βέβαια να κρατήσετε το υπόλοιπο σύνολο πιο «ήσυχο» και καλυμμένο, κεντράροντας την προσοχή σε ένα σημείο την κάθε φορά. Άλλο ένα tip που δίνει αποδεδειγμένα νεανικότητα σε κάθε outfit είναι να γυρνάμε πάντα τα ρεβέρ σε σακάκια και παντελόνια, αφήνοντας γυμνούς τους ντελικάτους καρπούς και αστραγάλους μας.

Αποφύγετε: Τις παστέλ μονοχρωμίες
Επιλέξτε: Ζωηρές χρωματικές αντιθέσεις

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται πιο θαμπό, τα μαλλιά μας συνήθως γκριζάρουν και τα παστέλ χρώματα το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας χλομιάζουν ακόμα περισσότερο. Μιλάμε για αποχρώσεις όπως το baby blue, το απαλό ροζ, το πράσινο της μέντας και το σκοτωμένο λιλά, που για κάποιο λόγο είναι συνδυασμένες είτε με τα μωρουδιακά ρούχα είτε παραπέμπουν στο λεγόμενο «granny look». Αν αναζητάτε μια λάμψη νεότητας στο στιλ και στο πρόσωπό σας, δεν πρέπει να φοβάστε τα έντονα χρώματα και τους ιδιαίτερους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε με αυτά. Αν πάλι τα pastel είναι η μεγάλη σας αγάπη, συνδυάστε τα μαζί με πιο καθαρά και έντονα χρώματα, δημιουργώντας ένα color blocking εφέ.

Αποφύγετε: Τον κανόνα του «σεταρίσματος»
Επιλέξτε: Αναπάντεχους συνδυασμούς

Μια ακόμα ξεπερασμένη λογική που προσδίδει πάντοτε αρκετά χρόνια στην τελική μας εικόνα είναι το πολύ προφανές σετάρισμα. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα σετ «κολιέ-σκουλαρίκια-βραχιόλι», προτιμήστε πάντοτε να φοράτε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Συνδυάστε άφοβα τα χρυσά με τα ασημένια μέταλλα, δοκιμάστε ένα διαφορετικό χρώμα κραγιόν και όχι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχει η μπλούζα που φοράτε, και φυσικά αποφύγετε να σετάρετε την τσάντα με την ζώνη και τα παπούτσια σας. Όταν όλα είναι πολύ ταιριαστά, το αποτέλεσμα δείχνει στημένο, συνεπώς προσθέτει χρόνια. Μια ματιά στα τελευταία trends θα σας δώσει μπόλικη έμπνευση για αρκετούς παιχνιδιάρικους συνδυασμούς, όπως το πως μπορούν να δείξουν υπέροχα μαζί δυο διαφορετικά prints μαζί.