Αλλαγές στην LVMH: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του βαρόνου της μόδας;
© Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images/Ideal Image
Fashion

LVMH: Η κόρη του Μπερνάρ Αρνό αναλαμβάνει τα ηνία του Christian Dior

Ο διάσημος οίκος ανήκει στον κολοσσό της λιανικής

62224-137655.jpg
Newsroom |

LVMH: Η κόρη του Μπερνάρ Αρνό αναλαμβάνει τα ηνία του Christian Dior

Η Ντελφίν Αρνό, κόρη του Μπερνάρ Αρνό, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου για τον οίκο Christian Dior, αντικαθιστώντας τον Πιέτρο Μπεκάρι ο οποίος αναβαθμίζεται σε επικεφαλής της Louis Vuitton, του μεγαλύτερου δηλαδή brand του ομίλου. Η Αρνό ήταν μέχρι πρότινος εκτελεστική αντιπρόεδρος της LVMH. Είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Céline, Loewe, Pucci, Moët Hennessy και της 20th Century Fox.

Στον νέο της ρόλο θα συνεργαστεί στενά με τον Σαρλς Ντελαπάλμ, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντα συμβούλου στη Dior. Η οικογένεια Αρνό κατέχει περίπου το 48% των μετοχών της LVMH και το 64% των δικαιωμάτων ψήφου, κατά κύριο λόγο μέσω της Christian Dior SE.

O Μπερνάρ Αρνό την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι ο Πιέτρο Μπεκάρι, ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Dior θα διευθύνει τη Louis Vuitton, το μεγαλύτερο brand εντός του LVMH, την οποία διηύθυνε μέχρι τώρα ο Μάικλ Μπερκ o οποίος θα αναλάβει με τη σειρά του νέες ευθύνες.

O Αρνό έχει ακόμα δύο γιους από τον δεύτερο γάμο του, οι οποίοι συμμετέχουν επίσης στην LVMH. Ο Αλεξάντρ είναι υπεύθυνος προϊόντων και επικοινωνιών στο Tiffany εδώ και δύο χρόνια και ο Φρεντερίκ διευθύνει την ελβετική ωρολογοποιία Tag Heuer. Ο πέμπτος γιος του, ο Zαν, εργάζεται για την ανάπτυξη της κατηγορίας ρολογιών στη Louis Vouitton.

Οι αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα ενδέχεται να αναβιώσουν το αγαπημένο «κουτσομπολιό» του κόσμου της μόδας στο Παρίσι για τα σενάρια διαδοχής του Μπερνάρ Αρνό ο οποίος όμως δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα. Ενδεικτικά, ο όμιλος LVMH άλλαξε πρόσφατα το όριο ηλικίας για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, επιτρέποντας στον Αρνό να παραμείνει στον ρόλο του μέχρι τα 80 (αυτή τη στιγμή είναι 73 ετών). 

Ωστόσο, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα φαίνεται πως η ζυγαριά κλίνει υπέρ του μεγαλύτερου γιου του, του Αντουάν, ο οποίος γεννήθηκε στο Ρουμπέ της Γαλλίας το 1977. Αποφοίτησε από το business school HEC Montreal του Καναδά και έχει MBA από το INSEAD της Γαλλίας, ένα από τα κορυφαία business schools του κόσμου. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice