Tatjana Patitz - Τατιάνα Πάτιτζ
© EPA / Kay Nietfeld
Fashion

Από καρκίνο του μαστού πέθανε το top model των 90s, Τατιάνα Πάτιτζ

Τι δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τατιάνα Πάτιτζ (Tatjana Patitz): Η αιτία θανάτου του top model και η ανακοίνωση της οικογένειάς της - Η πορεία στον χώρο της μόδας

Η Τατιάνα Πάτιτζ (Tatjana Patitz), το supermodel της δεκαετίας του '90 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Η οικογένειά της, επιβεβαιώνοντας τη θλιβερή είδηση μέσω του εκπροσώπου της, ανακοίνωσε ότι η αιτία θανάτου ήταν ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού. 

Σε συνέντευξή της το 2020, η Τατιάνα Πάτιτζ είχε δηλώσει «δεν πούλησα ποτέ την ψυχή μου». 

Τατιάνα Πάτιτζ: Η πορεία στον χώρο της μόδας - Εμφανίστηκε σε περισσότερα από 200 εξώφυλλα

Ένα από τα top models της δεκαετίας του 1990 γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1966 στο Αμβούργο της Γερμανίας και μεγάλωσε στο Skanö της Σουηδίας. Αρχισε να εργάζεται ως μοντέλο στο Παρίσι στα μέσα της δεκαετίας του 1980 σε ηλικία 17 ετών. Το 1985 κοσμούσε για πρώτη φορά το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue. Η καριέρα της εκτοξεύθηκε από τον φωτογράφο Πίτερ Λίντμπεργκ ο οποίος τη συμπεριέλαβε στη διάσημη φωτογραφία «White Shirts: Six Supermodels, Malibu» το 1988 και ξανά για τη βρετανική Vogue τον Ιανουάριο του 1990. Συνέχισε να έχει ζήτηση όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, επιστρέφοντας περιοδικά στις πασαρέλες για επιλεγμένους σχεδιαστές, όπως ο Γκοτιέ.

Η Τατιάνα Πάτιτζ εμφανίστηκε σε περισσότερα από 200 εξώφυλλα περιοδικών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των επτά εξωφύλλων της αμερικανικής Vogue και των έντεκα της βρετανικής Vogue. Η γαλλική, η ιταλική, η γερμανική, η ισπανική και η αυστραλέζικη έκδοση, επίσης, τη συμπεριέλαβαν στα εξώφυλλά τους, με αποκορύφωμα το επετειακό εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue τον Απρίλιο του 1992, όπου η Patitz πόζαρε μαζί με τα άλλα supermodels της εποχής.

Έχει κάνει διάφορες εμφανίσεις στις διεθνείς τηλεοπτικές διαφημίσεις για λογαριασμό των εταιρειών L’Oréal, Revlon, Corsa, Dupont, Dockers και Ralph Lauren.

Το 1987, η Τατιάνα Πάτιτζ εμφανίστηκε στο video clip του τραγουδιού «Skin Trade» των Duran Duran. Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να ξεκινήσει καριέρα ως ηθοποιός. Η πρώτη της εμφάνιση στην οθόνη ήταν σύντομη ως «θύμα δολοφονίας» στο Rising Sun (1993). Μετά από αυτό, η Πάτιτζ έκανε αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, μουσικά βίντεο και ταινίες. Ο σημαντικότερος ρόλος της ήταν στο θρίλερ Restraining Order το 1999.

Η Vogue περιγράφει την Τατιάνα Πάτιτζ ως «το πιο ήσυχο και ίσως το πιο έντονο από τα αυθεντικά supermodels».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice