Η Bella Hadid, Kendall Jenner και Kylie Jenner επιλέγουν shearling jacket
Η Bella Hadid, Kendall Jenner και Kylie Jenner επιλέγουν shearling jacket © getty images/ Raymond Hall, Gotham, MEGA
Fashion

Shearling jacket: 7 τρόποι να το φορέσεις

Winter is coming... γι' αυτό ντύσου ανάλογα

Shearling jacket: ένα διαχρονικό παλτό που επιστρέφει δυναμικά το 2023 - Πώς θα το φορέσεις σωστά

Μπορεί στις μέρες μας να βιώνουμε την κλιματική αλλαγή και να επιβεβαιώνεται το ρητό «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», ωστόσο ένα παλτό πάντοτε θα έχει την τιμητική του στη γκαρνταρόμπα μας, πόσο μάλλον αν αυτό είναι διαχρονικό. Πλάι στο μάλλινο καμηλό παλτό, στην all time favorite καμπαρτίνα και στο αθλητικό puffer jacket, φέτος θα τοποθετήσουμε -εάν δεν έχουμε ήδη- το κλασικό, άνετο και υπέροχα ευπροσάρμοστο, shearling jacket. Πρόκειται για παλτό που έχει δύο όψεις: suede ή δέρμα στο εξωτερικό και μαλλί στο εσωτερικό, το οποίο στολίζει τις περισσότερες φορές και το γιακά, τα πέτα και τα μανίκια. Πολλά διεθνή luxury brands έχουν εντάξει στις φετινές συλλογές του το shearling jacket, όπως Maison Alaia, Chloé, Stella McCartney, Isabel Marant, Loewe, Totême. Ακόμη, στη faux εκδοχή τους και σε sherpa, το έχουν λανσάρει και πολύ πιο οικονομικά brands, όπως Free People, Zara, H&M, Mango.  Παρακάτω, θα βρεις 7 τρόπους να φορέσεις το πιο hot –και στην κυριολεξία- jacket του χειμώνα.

1. Με denim
Ένα τζιν κυρίως ανοιχτόχρωμο είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για το shearling jacket. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα all time classic λευκό tshirt ή και με ένα college sweater- μόνο αν μετακινηθείς προς Βόρεια Ευρώπη και το θερμόμετρο αγγίξει τους 0 βαθμούς. Μία ανεπιτήδευτη cool εικόνα για να κάνεις τις βόλτες σου τις χειμωνιάτικες μέρες. Παρακάτω θα δεις ότι η Kendall Jenner έχει παίξει με τις υφές και έχει επιλέξει jeans με suede ύφασμα, δίνοντας στο outfit έναν πιο country χαρακτήρα. 

Kendall Jenner με shearling jacket
H Kendall Jenner με shearling jacket ©getty images/ Gotham/ GC images

2. Με loungewear επιλογές
Επειδή το shearling jacket συνηθίζεται να είναι oversized, μέσα σε αυτό θα νιώσεις πολύ comfy. Επομένως, μπορείς να χτίσεις ένα athleisure και άνετο look, επιλέγοντας να το συνδυάσεις με loungewear επιλογές της ντουλάπας σου: φόρμες, φούτερ, sneakers. Οι περισσότεροι επιλέγουν και μποτάκια ugg. Μια εμφάνιση που μπορείς να υποστηρίξεις όλες τις ώρες –προτίμησε πλην των βραδινών-, από το σουπερμάρκετ και ψώνια στα μαγαζιά μέχρι ένα απογευματινό καφέ.

3. Απόλυτη μονοχρωμία
Μπορεί τα shearling να βγαίνουν σε πολλά χρώματα, όμως αυτά που «παίζουν» περισσότερο και τα πιο ευκολοσυνδύαστα είναι αυτά σε ζεστές αποχρώσεις: μπεζ, καφέ, καμηλό. Αν θες να μην το βαρεθείς ποτέ, επίλεξε το σε κάποιο τέτοιο χρώμα και ακολούθα μία μόνο χρωματική παλέττα σε όλο σου το ντύσιμό. Same old chic!

Bella Hadid με shearling jacket
Bella Hadid με shearling jacket ©getty images/Raymond Hall/GC images

4. Με φόρεμα ή φούστα
Για μία πιο girly εμφάνιση, προτίμησε να φορέσεις από μέσα κάποιο φόρεμα π.χ. μαύρο slip dress ή κάποια φούστα, είτε μίνι είτε μίντι είτε μάξι. Για ένα πιο casual look φόρεσε το με sneakers ή και δίπατες ugg και για ένα πιο βραδινό, επίλεξε μπότες over the knee. Για μία πιο fashion εικόνα, επίλεξε cowboy boots, ακόμα και σε κάποιο μεταλλιζέ χρώμα, για να δώσεις μια νότα western glam. Μην προσπαθήσεις να το συνδυάσεις με γόβες, το outfit θα χάσει εντελώς τον à la campagne χαρακτήρα του.

Kylie Jenner με shearling jacket
H Kylie Jenner με shearling jacket ©getty images/ MEGA/GC
Pernille Teisbaeck με shearling jacket
H Pernille Teisbaeck με shearling jacket© getty images/ Edward Berthelot

5. Με après ski ρούχα
Μπορεί ο Παρνασσός ακόμη να μην έχει χιόνια και έτσι να μην μπορούμε να εξασκήσουμε το ski που ξέρουμε, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν τα chalet και μαζί με αυτά μια ολόκληρη après ski φιλοσοφία: ζεστή σοκολάτα ή glühwein και δερματάκι τσίτα! Μια πολύ καλή επιλογή είναι το shearling jacket συνδυασμένο με ελαστικό παντελόνι ή κολάν, με fleece πουλόβερ και edgy μπότες- γούνινες ή nylon. Πρόσθεσε αξεσουάρ του « βουνού» , τα λεγόμενα alpine accessories: γυαλιά ηλίου που θυμίζουν μάσκα -κάποτε αναφερόμασταν σε αυτά ως « καγκούρικα» -, fleece κορδέλα μαλλιών κλπ. Με αυτές τις επιλογές, θα έχεις χτίσεις ένα ολοκληρωμένο sophisticated après- ski στιλ. Θα σε δω στα lift! 

 

Kylie Jenner με shearling jacket
Kylie Jenner με apres ski στιλ ©instagram/kyliejenner

Η Kylie Jenner έχει δημιουργήσει ένα πολύ cool apres ski στιλ φορώντας baggy δερμάτινο παντελόνι. Smart επιλογή! 

6. Με δερμάτινα στοιχεία 
Μια που θίξαμε το δερμάτινο. Για μια πιο rock εμφάνιση και ταυτόχρονα ένα παίχνιδι mix and match των υφών (δέρμα, suede, μαλλί) προτίμησε κάποιο δερμάτινο στοιχείο: είτε αυτό είναι παντελόνι, είτε μπλούζα είτε παπούτσια. Θα δώσεις στο outfit σου μία πιο σύγχρονη προσέγγιση. Μην φοβηθείς να επιλέξεις και baggy δερμάτινο παντελόνι. Πολλές φορές ο όγκος πρέπει να πολλαπλιάζεται -και πάνω και κάτω.

Kendall Jenner με shearling jacket και δερμάτινο παντελόνι
H Kendall Jenner με shearling jacket και δερμάτινο παντελόνι ©instagram/ kendall jenner

 

7. Mε επιπλέον shearling στοιχεία
Πήγαινέ το ένα βήμα παραπέρα και συνδύασε το νέο σου παλτό με shearling sandals με χοντρές μάλλινες κάλτσες -πιο nordic εικόνα, κάποιο teddy bucket hat ή κάποια γούνινη/teddy bag. 

Με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να φορέσεις το shearling jacket σου, είναι σίγουρο πως δε θα περάσεις απαρατήρητη. Καλοφόρετο! 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice