Vosrio: Ζευγάρι Ελλήνων δημιούργησε στον Καναδά lifestyle brand εμπνευσμένο από τα ελληνικά καλοκαίρια

Η φθινοπωρινή-χειμερινή συλλογή «Back to Greek School», το φόρεμα «So You 're Greek» αλλά και το πουλόβερ «ΛΕΡΟΣ» είναι μερικά μόνο από τα must-have

«Vosrio»: O Νεκτάριος Χονδρογιάννος και η Δανάη Σπίττελ μιλούν στην ATHENS VOICE για το lifestyle brand εμπνευσμένο από τα ελληνικά καλοκαίρια. 

Το Αιγαίο, το Ιόνιο πέλαγος, οι ελληνικές στολές, ο Παρθενώνας, η Πλάκα, οι εκκλησίες, οι εμβληματικές ελληνικές προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο τρόπος ζωής του Έλληνα στο χωριό ή την πόλη, το κάθε τι ελληνικό σύμβολο αποτελεί μια μοναδική έμπνευση για τα σχέδιά τους. Μεγαλωμένος σε ένα old fashion ελληνικό σπίτι στoν Καναδά, έχοντας επιρροές από την pop κουλτούρα του δυτικού κόσμου αλλά κυρίως από τα ταξίδια τους κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, ο Νεκτάριος Χονδρογιάννος μαζί με την σύζυγο του Δανάη Σπίττελ (που ζούνε στο Βανκούβερ) δημιούργησαν το lifestyle brand «Vosrio» με ρούχα και είδη διακόσμησης που μυρίζει Ελλάδα από μακριά. Το «Vosrio» είναι με λίγα λόγια μια από εκείνες τις ιδέες που γεννήθηκαν ένα καλοκαιρινό βράδυ στο νησί κοιτάζοντας το απέραντο γαλάζιο με ένα ποτήρι κρασί και έφτασε μέχρι και την British Vogue.  

Vosrio

Και οι δυο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Καναδά. Η Δανάη είναι νηπιαγωγός, έχει τελειώσει σχολή μακιγιάζ, λατρεύει τη μόδα και τα makeover σε φίλους. To style της είναι vintage, athletic, elegant ενώ του Νεκτάριου vintage, preppy και athletic casual. Aπό μικρός παρακολουθούσε επιδείξεις μόδας, σύγκρινε τη σειρά κάθε σχεδιαστή και σήμερα είναι γραφίστας. «Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το "Vosrio" εξαιτίας της αγάπης μας για την Ελλάδα, εμπνεόμαστε από τα καλοκαίρια που περάσαμε εκεί, από τον ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά μας. Δημιουργούμε μοντέρνα προϊόντα υψηλής ποιότητας προσιτά για όλους, θέλουμε τα ρούχα και η επωνυμία μας να αποπνέουν μια αίσθηση υπερηφάνειας, χαράς και κουλτούρας, προβάλλοντας την Ελλάδα, στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο» λέει το ζευγάρι στο διαδικτυακό μας ραντεβού.

Vosrio

Τι σημαίνει όμως Vosrio; Το Vos συγκεκριμένα προέρχεται από τα τρία τελευταία γράμματα του ονόματος του Ιάκωβου και το Rio είναι τα τρία τελευταία γράμματα του μεσαίου του ονόματος (Νεκτάριος). Τρία για να συμβολίζουν την Αγία Τριάδα και την πίστη τους ενώ «Vos Rio» στα λατινικά σημαίνει «σου ορκίζομαι».

Vosrio
Vosrio

Από το 2016 στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα, μπορείς να βρεις από ιδιαίτερα μπλουζάκια με διάφορες ελληνικές λέξεις, βαμβακερά πουλόβερ «ΛΕΡΟΣ»«ΠΑΚ-ΜΑΝ» κ.ά, iconic φορέματα, παντελόνια, chic βραχιόλια με χάντρες που αντικατοπτρίζουν τα χρώματα του κάθε νησιού, μαγιό, τσάντες, παπούτσια μέχρι πετσέτες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Ναυτικό, θήκες κινητών με τσολιάδες αλλά και ποδιές με ματάκι. Στα social media πάλι θα τους δεις να ποστάρουν διάφορα βίντεο με ελληνικές συνταγές φορώντας τα ρούχα τους. «Η φθινοπωρινή-χειμερινή συλλογή μας ονομάζεται "Back to Greek School" και την εμπνευστήκαμε από τις αναμνήσεις μας από παλιά ελληνικά σχολικά βιβλία. Θυμόμουν όταν με ανάγκαζε η μαμά μου να επαναλαμβάνω το ελληνικό αλφάβητο, ξανά και ξανά. Ως παιδί, ήμουν ενοχλημένος τότε, αλλά κοιτάζω πίσω τώρα και μου λείπει.

Vosrio
Vosrio

Όσον αφορά τα ρούχα μας, το πιο δημοφιλές σχέδιο μέχρι σήμερα είναι η διάταξη των Ευζώνων. Πιστεύουμε ότι οφείλεται στην ελληνική υπερηφάνεια που νιώθουν οι ομογενείς ενώ το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις έως τώρα είναι το φόρεμα "So You' re Greek" -φτιαγμένο από πολυεστέρα. Ο σχεδιασμός του αντικατοπτρίζει τις διακοπές στην Ελλάδα και φέρνει μια νοσταλγική αίσθηση γι αυτό πιστεύουμε ότι ανήκει στα favourites.

Vosrio
Vosrio

Θυμόμαστε που στις αρχές ένας συνάδελφός μας βρισκόταν στην Αθήνα και μας έστειλε μια φωτογραφία ανθρώπου στο δρόμο να φοράει πουλόβερ μας. Πηδούσαμε από τη χαρά μας πραγματικά και σχεδόν κλάψαμε. Όταν ξεκινάς δεν συνειδητοποιείς πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι ιδέες ή τα σχέδιά σου. Ήταν συγκινητικό για εμάς να ξέρουμε ότι κάποιος στην Ελλάδα τα φοράει!».

Vosrio

Tι θεωρούν τάσεις για τη φετινή χρονιά; «Πιστεύω ότι τα bold χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μπλε και το πράσινο θα συνεχίσουν να είναι trend και για το 2023 ενώ πιθανότατα να δούμε κάτι από τη μόδα της δεκαετίας του 1990. Ίσως το grunge style να επιστρέψει φέτος».

Vosrio
Vosrio
Πάτμος, Λέρος και Λήμνος

Για να καταλήξουν: «Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε εποχιακές συλλογές, αλλά προσπαθούμε να μην αφοσιωνόμαστε μόνο σε αυτό. Στόχος και όνειρό μας είναι να ανοίξουμε ένα φυσικό κατάστημα στην Αθήνα ή σε ένα νησί στην αγαπημένη μας Ελλάδα».

Αν νιώθετε την ανάγκη να κουβαλάτε τις αναμνήσεις σας από την Ελλάδα πάντα μαζί σας, μπορείτε να αναζητήσετε το Vosrio εδώ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice