Σε δημοπρασία πολύτιμα αντικείμενα του άλλοτε creative director της Vogue, Αντρέ Λεόν Τάλεϊ

Πέθανε πέρυσι σε ηλικία 73 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom |

Αντρέ Λεόν Τάλεϊ: Η συλλογή πολυτελών ενδυμάτων και αξεσουάρ του πωλείται σε δημοπρασία

Δημιουργίες υψηλής ραπτικής, τσάντες και κοσμήματα του αείμνηστου Αμερικανού δημοσιογράφου μόδας, Αντρέ Λεόν Τάλεϊ (André Leon Talley), πωλούνται σε δημοπρασία του οίκου Christie's.

Ο Αντρέ Λεόν Τάλεϊ ήταν ο πρώτος μαύρος που κατείχε τον τίτλο του διευθυντή δημιουργικού της αμερικανικής Vogue και έγινε αρχισυντάκτης της από το 1998 έως το 2013. Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2022 σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με τον οίκο Christie's, η «συλλογή του Αντρέ Λεόν Τάλεϊ» τιμά τα τελευταία 50 χρόνια της ιστορίας της μόδας και βασίζεται σε πολλές επιρροές, όπως την αγάπη του για τη γιαγιά του και την εκτίμηση του για τις αρχισυντάκτριες της αμερικανικής Vogue, Νταϊάνα Βρίλαντ και Άννα Γουίντουρ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί online από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου και μια επιλογή από τα σημαντικότερα πολυτελή αντικείμενα θα παρουσιαστεί στο Παλμ Μπιτς από τις 18 έως τις 28 Ιανουαρίου, στη συνέχεια στο Παρίσι από τις 19 έως τις 24 Ιανουαρίου και στη Νέα Υόρκη από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Μπαούλα με το μονόγραμμα Louis Vuitton, κατά παραγγελία καφτάνια Tom Ford και τα εμβληματικά καπέλα του περιλαμβάνονται στη συλλογή που πωλείται στη δημοπρασία, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν στην Εκκλησία Βαπτιστών Αβησσυνίας στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και στην Εκκλησία Βαπτιστών στο Ντάρχαμ της βόρειας Καρολίνας, όπου μεγάλωσε. 

«Η αντίληψη του Αντρέ Λεόν Τάλεϊ για τη μόδα ήταν μοναδική και διαχρονική. Ήταν κατηγορηματικά κομψός και η συλλογή που συγκέντρωσε σε όλη του τη ζωή δεν μοιάζει με καμία άλλη» δήλωσε η Ελίζαμπεθ Σέιγκελ, από τον οίκο δημοπρασιών Christie's.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice