Sabato de Sarno: Ο νέος δημιουργικός διευθυντής στον Gucci

Μετά από δυόμιση μήνες ακυβερνησίας, βρέθηκε νέος σχεδιαστής για όλες τις σειρές του οίκου Gucci που διαδέχεται τον Αlessandro Michele

O ναπολιτάνος Sabato de Sarno είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Gucci

Λευκός καπνός για τον νέο creative director του Οίκου Gucci συμφερόντων Kering, ιδιοκτησίας Pinault: o Sabato De Sarno αναλαμβάνει τα ηνία. Υπό τη δική του ευθύνη βρίσκονται οι συλλογές ανδρικών και γυναικείων ρούχων, δερμάτιων ειδών, αξεσουάρ αλλά και οι lifestyle συλλογές. «Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε έναν Οίκο με μια τόσο εξαιρετική ιστορία και κληρονομιά, που με τα χρόνια μπόρεσε να καλωσορίσει και να εκτιμήσει τις αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος που συνεισφέρω το δημιουργικό μου όραμα για το brand», δήλωσε ο νέος σχεδιαστής και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Η καυτή καρέκλα είχε μείνει ορφανή από τον Νοέμβριο κι όλοι αναρωτιόμασταν ποιος θα ήταν ο τυχερός.

Σάββατο με Sabato, λοιπόν. Δυόμιση μήνες μετά την απόλυση του Alessandro Michele από το τιμόνι του Οίκου, ανακοινώνεται ο νέος σχεδιαστής. «Εκατόν δύο χρόνια αφότου ο Guccio Gucci άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Φλωρεντία, ο Gucci παραμένει ένας από τους πιο εμβληματικούς, εξέχοντες και πιο σημαντικούς πολυτελείς οίκους στον κόσμο. Με τον Sabato De Sarno στο δημιουργικό τιμόνι, είμαστε βέβαιοι ότι ο Οίκος θα συνεχίσει να επηρεάζει τη μόδα και τον πολιτισμό και να φέρνει μοντέρνα προοπτική στη σύγχρονη πολυτέλεια», δήλωσε ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και CEO του Kering, στο πορτφόλιο του οποίου υπάρχει και ο Balenciaga. Θυμόμαστε όλοι ότι πέρασαν έναν δύσκολο Νοέμβριο με τις εγκληματικά άστοχες καμπάνιες του Demna Gvasalia. Ενώ ο γεωργιανός σχεδιαστής παρέμεινε στη θέση του χωρίς κανείς να παίρνει την ευθύνη, απέλυσαν τον Michele από τον Gucci. Δεν ξέρω πώς συνδέονται αυτά τα δυο γεγονότα αλλά σίγουρα δεν είναι άσχετα.

Ποιος είναι λοιπόν ο νέος σχεδιαστής είναι το πρώτο ερώτημα και το πιο σημαντικό: Θα καλύψει τη μαγεία που δημιούργησε ο Michele; Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι λίγες: Nαπολιτάνος στην καταγωγή ξεκίνησε στον οίκο Prada το 2005, συνέχισε στον Dolce & Gabbana και από το 2009 είναι στον Valentino όπου το τελευταίο διάστημα ήταν fashion director. Ούτε σπουδές, ούτε ηλικία αναφέρονται. Την ίδια ώρα, άγνωστο είναι και το μέλλον του επιδραστικού και ιδιοφυούς Michele. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στον «γάμο» των Maneskin: ήταν ο παπάς στην παρουσίαση της νέας τους δουλειάς.

«Χαίρομαι που ο Sabato θα ενταχθεί στην Gucci ως ο νέος Δημιουργικός Διευθυντής του Οίκου, έναν από τους ρόλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία πολυτελών ειδών. Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας της Ιταλίας, φέρνει μαζί του τεράστια εμπειρία. Είμαι βέβαιος ότι μέσω της βαθιάς κατανόησης και της εκτίμησης του Sabato για τη μοναδική κληρονομιά του Gucci, θα οδηγήσει τις δημιουργικές μας ομάδες με ένα ξεχωριστό όραμα που θα βοηθήσει στη δημιουργία αυτού του συναρπαστικού επόμενου κεφαλαίου, ενισχύοντας την δύναμη του Οίκου για τη μόδα, αξιοποιώντας παράλληλα την πλούσια κληρονομιά του», δήλωσε ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και CEO του Gucci. Ο καιρός θα δείξει: η πρώτη του επίδειξη αφορά τη γυναικεία συλλογή θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στο Μιλάνο στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice