7 fashion accounts σκανδιναβικής μόδας

Ενώ η άνοδος του hygge έκανε δημοφιλές το μινιμαλιστικό στιλ της Σκανδιναβίας, τώρα σειρά έχει μια πιο παιχνιδιάρικη προσέγγιση-sooo scandi-lous!

Fashion accounts που αναδεικνύουν το σύγχρονο σκανδιναβικό στιλ, το οποίο εξελίσσεται σε πιο παιχνιδιάρικο και πιο βιώσιμο

Το σκανδιναβικό στιλ, που ενσωματώνει χαρακτηριστικά που έχουν κοινά η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Δανία και η Ισλανδία, είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή αισθητική. Μια φιλοσοφία που περιλαμβάνει την τέχνη, τη νοοτροπία, τη στάση ζωής και τα πολιτιστικά πρότυπα, όπως αποτυπώνονται στη λέξη “hygge”: δανέζικη και νορβηγική, περιγράφει μια διάθεση θαλπωρής και «άνετης συναναστροφής» με αισθήματα ευεξίας και ικανοποίησης. Ενώ η άνοδος του hygge έκανε δημοφιλές το μινιμαλιστικό στιλ της Σκανδιναβίας, τώρα σειρά έχει η άνοδος των influencers που βοηθούν στον επαναπροσδιορισμό του στιλ των βόρειων χωρών, καθώς εξελίσσεται σε πιο παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα πιο βιώσιμο, διατηρώντας πάντα το μότο “comfort comes first”. Τα instagram accounts που ακολουθούν είναι πραγματικά sooo scandi-lous!

@pernilleteisbaek
Με 1 εκατ. followers και μέσο όρο 3.600 εβδομαδιαίων αναζητήσεων, η Pernille Teisbaek είναι η βασίλισσα των σκανδιναβικών influencers, καθώς πρωτοπορεί στο στιλ που ενσωματώνει αταίριαστα χρώματα. Πρώην μοντέλο και ιδρύτρια του Social Zoo, ενός πρακτορείου μάρκετινγκ influencer με έδρα την Κοπεγχάγη, η Teisbaek έγραψε πρόσφατα το Dress Scandinavian, έναν πρακτικό οδηγό για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την γκαρνταρόμπα σας και να ακολουθήσετε τον σκανδιναβικό τρόπο. Η σημαντικότερη συμβουλή της; Επενδύστε με σύνεση σε διαχρονικά κομμάτια.

@emilisindlev
Αντικατοπτρίζοντας την τάση «ότι το σκανδιναβικό στιλ πλέον είναι πιο μαξιμαλιστικό», η Emili Sindlev είναι η κορυφαία στιλίστρια της Κοπεγχάγης, γνωστή για την αντισυμβατική της προσέγγιση στην ανάμειξη χρωμάτων και prints στην γκαρνταρόμπα της, η οποία βασίζεται πάντα στην άνεση. Με το παρατσούκλι «Carrie Bradshaw της Κοπεγχάγης», η Sindlev συνδυάζει συχνά διακοσμημένα Manolo Blahniks με ρούχα με πρωτότυπα σχέδια, όπως αυτό της εφημερίδας και ζώνες σε έντονα χρώματα. Η προσέγγισή της; Όσο πιο παιχνιδιάρικη, πολύχρωμη και ατρόμητη γίνεται.

@sophiaroe
Με 2.500 εβδομαδιαίες αναζητήσεις κατά μέσο όρο, η Sophia Roe είναι μια ταλαντούχα στιλίστρια που κατακτά τη σκηνή της Σκανδιναβίας. Γνωστή για το μινιμαλιστικό της στιλ και τις υπερμεγέθεις σιλουέτες της, η Roe επηρεάζει τα κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας, καθώς οι οπαδοί της κυμαίνονται από τη Moda Operandi μέχρι την Danielle Bernstein. Η Roe ίδρυσε το The Garment, ένα βιώσιμο brand με έδρα την Κοπεγχάγη, το οποίο υιοθετεί μια προσέγγιση χωρίς τάσεις και εποχές για τη δημιουργία κλασικών ρούχων για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα.

@_jeanettemadsen_
Ως δημιουργική διευθύντρια και συνιδρύτρια της Rotate Birger Christensen, ενός cult brand ρούχων, η Jeanette Madsen έχει πάθος με τη μεταστροφή του σκανδιναβικού στιλ. Με έδρα την Κοπεγχάγη, η μάρκα της δημιουργεί εντυπωσιακά κομμάτια κατάλληλα για glam έξοδο, κάτι που συνήθως δεν πρωταγωνιστεί στη σκανδιναβική μόδα. Γνωστή για την ανάμειξη υλικών και σχεδίων, δεν είναι περίεργο που η μάρκα της Madsen έχει σχολιαστεί πολύ θετικά από το Forbes, το Elle και το Lyst.

@annawinck
H Anna Winck, την οποία ακολουθεί και η Kaia Gerber, είναι blogger με έδρα τη Στοκχόλμη, η οποία προσφέρει ένα διαφορετικό στιλ με κάθε ρούχο που φοράει. Συνδυάζοντας ροζ παντελόνια από λουστρίνι και bucket hats με ψυχεδελικά μοτίβα, η Anna έχει ως στόχο να εκφράζεται αυθεντικά μέσα από μια fresh και ξεχωριστή αισθητική που έχει πολλές 90s επιρροές. Είναι νέα και ωραία. Χαρακτηριστικό της είναι ένα smooth duckface στις φώτος και μάλιστα με κλειστά μάτια. 

@polliani
H Janka Polliani είναι σύμβουλος μόδας και στιλίστρια με έδρα τη Νορβηγία. Παράλληλα είναι και podcaster. Βλέπει τη σελίδα της στο Instagram ως ένα προσωπικό ημερολόγιο στιλ και ελπίζει να εμπνεύσει τις γυναίκες να είναι ο εαυτός τους και όχι μια επεξεργασμένη ή υποτονική εκδοχή αυτού. Γνωστή για τα bold μοτίβα με τα prints και τις πολύχρωμες αποχρώσεις, στοχεύει να μην μένει ποτέ σε ένα στιλ ή μια εμφάνιση.

@marianne_theodorsen
Θα την ξεχωρίσεις από την πορτοκαλί σκιά ματιών και τα «αταίριαστα μοτίβα», η Marianne Theodorsen είναι μια Νορβηγίδα influencer που χρησιμοποιεί πολύχρωμα αξεσουάρ και ρούχα για να ζωντανέψει το στιλ της. Ιδιόρρυθμη και διαρκώς "chameleon", αναμειγνύει αντικείμενα που ίσως δεν σας match-άρουν  με στόχο να βγει από το comfort zone της. Η Theodorsen ελπίζει να πείσει την κοινότητά τηςι να εκτιμήσει τη δεξιοτεχνία της διαχρονικής μόδας αντί να κυνηγάει συνεχώς νέες τάσεις.