Γκέτες: Στο TikTok σαρώνει το trend των eighties με hashtag #legwarmers.
©instagram / @freaky444yarn, @jolene__wright, @atrecix
Fashion

Στο hashtag #legwarmers του TikTok κρύβεται μια «εγκληματική» eightίλα

Θυμάσαι τις γκέτες; Ετοιμάσου να τις ξαναφορέσεις!

Γκέτες: Στο TikTok σαρώνει το trend των eighties με hashtag #legwarmers.

Το 1983 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Flashdance, που σημάδεψε καρδιές και καρδιές. Η Τζένιφερ Μπιλς υποδύεται μια ηλεκτροσυγκολήτρια, που όμως γουστάρει και τον χορό. Κάποια στιγμή αποφασίζει να περάσει από οντισιόν σε μια καθωσπρέπει σχολή χορού. Μπροστά στη γραφειοκρατική επιτροπή εμφανίζεται με μαύρο κορμάκι και μαύρες γκέτες στα πόδια. 

What A Feeling | The Final Audition | Flashdance | CLIP

Η ταινία άρεσε ιδιαιτέρως, το τραγούδι What A Feeling έγινε σουξεδάρα και το trend της γκέτας δραπέτευσε από τη μεγάλη οθόνη και πέρασε στην πραγματική ζωή κάνοντας θραύση στον κοριτσόκοσμο. Οι μαμάδες άρπαξαν τις δύο βελόνες και άρχισαν να πλέκουν όχι την κάλτσα του στρατιώτη, αλλά αυτά τα χοντροειδή αξεσουάρ που ζέσταιναν τις γάμπες της κόρης τους, η οποία κόρη πρωτοέμπαινε στον κόσμο της γυμναστικής με τη βοήθεια βιντεοκασετών (πόσο 80s!), όπου η Ολίβια Νιούτον Τζον έδειχνε ασκήσεις και σε προέτρεπε να τη μιμηθείς φορώντας κορδέλα στα μαλλιά, καλτσόν σε ματζέντα χρώμα και σιέλ γκέτες.

Olivia Newton-John - Physical (Official Music Video)

Και κάπως έτσι, όσες πρόλαβαν τα eighties ντύθηκαν Εσκιμώες ή ξαδέλφες των Γέτι των Ιμαλαΐων, εντός και εκτός σπιτιού, και βλέποντας φωτογραφίες του τότε τους ξεκαρδίζονται στα γέλια με τα χάλια τους. Εν έτει 2023 έχουν την ευκαιρία να ξεκαρδιστούν εκ νέου βλέποντας το trend της γκέτας να επανακάμπτει δυναμικά στο TikTok, κι όχι μόνο. 

Το hashtag #legwarmers έχουν στην πλατφόρμα πάνω από 230 εκατομμύρια προβολές κι εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις στο instagram, όμως το αξεσουάρ έχει ξεπηδήσει και εκτός κυβερνοχώρου. Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, οι φωτογράφοι απαθανάτισαν αρκετές καλεσμένες των σόου με γκέτες, πλεκτές ή γούνινες, πολύχρωμες ή μονόχρωμες, περίτεχνες ή απλές, ρετρό ή υπερμοντέρνες. Και οι καλεσμένοι στα fashion shows δεν είναι τυχαίοι άνθρωποι, είναι trendsetters. 

Είναι η ενεργειακή κρίση που επαναφέρει τα θερμαντικά των ποδιών, όπως άλλωστε επανέφερε και τα χοντρά κασκόλ; Είναι η μόδα που κύκλους κάνει; Είναι η ένδεια στη φαντασία των σχεδιαστών να επανεφεύρουν νέα αξεσουάρ και απλώς επανασχεδιάζουν τα παλιά; Είναι που τα πιτσιρίκια ενθουσιάζονται με κάθε τι παλιό της μαμάς ή της γιαγιάς και το προβάρουν στην οθόνη του κινητού τους; Είναι όλα αυτά μαζί; Να περιμένουμε να επανέλθουν σύντομα και οι βάτες;

Κορίτσια της σοου-μπίζ που οσμίζονται τα trends και τα λανσάρουν πάνω τους φόρεσαν ήδη τις γκέτες τους. Η Ολίβια Ροντίγκο πρώτη και καλύτερη!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice