5 κοινά στιλιστικά λάθη που δεν θα έκανε ποτέ μια Γαλλίδα

«Non merci» λένε οι Γαλλίδες και εμείς κρατάμε σημειώσεις

Γαλλική κομψότητα: Τα Do’s και τα Don'ts, από το στιλ των παπουτσιών, μέχρι την γενικότερη φιλοσοφία των Parisian girls στη μόδα

Οι Γαλλίδες, και πιο συγκεκριμένα οι Παριζιάνες, είναι γνωστές για την αδιαμφισβήτητα chic αίσθηση που κατέχουν στην μόδα. Ανεξάρτητα από την ημέρα ή την ώρα δείχνουν πάντοτε υπέροχες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, μοιάζουν σαν να προσπάθησαν μετά βίας. Ποια είναι λοιπόν τα μυστηριώδη χαρακτηριστικά που κάνουν τις Γαλλίδες τόσο κομψές;

Είναι δύσκολο να αναλύσει κάποιος με ακρίβεια το πώς τα Parisian girls, όπως η Jeanne Damas ή η Camille Charrière, κατέχουν τη λεγόμενη «Je ne sais quoi» αισθητική, διότι είναι κάτι το οποίο πηγάζει από μέσα τους. Αν σας ενδιαφέρει όμως να προσθέσετε λίγη παριζιάνικη κομψότητα στην γκαρνταρόμπα σας, το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε τα κομμάτια που μια Γαλλίδα δεν θα φορούσε ποτέ, και φυσικά, τι θα επέλεγε στην θέση τους. Από το στιλ των παπουτσιών μέχρι τη γενικότερη φιλοσοφία των Παριζιάνων στη μόδα, οι παρακάτω συμβουλές είναι απλές, διαχρονικές και ιδανικές για κάθε ηλικία.

Όχι: Στην τάση του «Logomania»
Ναι: Στη διακριτική πολυτέλεια

Πολύ πιθανόν να έχετε δει στο Instagram πολλά «it girls» να κρατούν τσάντες με έντονα λογότυπα ή να ντύνονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μονογράμματα μεγάλων οίκων. Για τα «Parisian girls», από την άλλη, η πολυτέλεια βρίσκεται στον τρόπο που μια γυναίκα θα συνδυάσει τα ρούχα της, στην αύρα που εκπέμπει φορώντας τα και όχι στην επίδειξη του budget των αγορών της στον κόσμο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δείτε ποτέ μια Γαλλίδα να φοράει μια Chanel τσάντα ή μια YSL ζώνη. Θα το κάνει πάντα με γούστο και προσθέτοντας μονάχα ένα designer κομμάτι, σε ένα ήσυχο ντύσιμο.

Όχι: Στα πανύψηλα τακούνια
Ναι: Στην άνεση

Δεν θα δείτε ποτέ μια Γαλλίδα να δυσκολεύεται να περπατήσει πάνω σε πανύψηλες γόβες στιλέτο. Γενικότερα, κάθε ζευγάρι παπουτσιών το οποίο θα θυσίαζε ένα αέρινο και άνετο περπάτημα, είναι ένα μεγάλο όχι —μιας και οι Παριζιάνες, ως γνωστόν, είναι πολύ δραστήριες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πρέπει να φοράτε αποκλειστικά μπαλαρίνες και loafers. Δοκιμάστε ένα ζευγάρι ιδιαίτερα kitten heels ή επενδύστε σε πολυτελείς μπότες και μποτάκια με χοντρό τακούνι. Φοριούνται με τα πάντα από office και καθημερινά looks μέχρι το βραδινό σας φόρεμα.

Όχι: Στο athleisure
Ναι: Στο casual chic

Σε αντίθεση με το αθλητικό street style της Νέας Υόρκης ή του Λος Άντζελες, στο Παρίσι δεν θα δούμε εύκολα μια γυναίκα ντυμένη με ένα φαρδύ φούτερ και ποδηλατικό κολάν, να κάθεται σε κάποιο καφέ. Το γνωστό παριζιάνικο quote που υποστηρίζει ότι «τα αθλητικά ρούχα ανήκουν μόνο στο γυμναστήριο» μπορεί να ακούγεται πλέον κλισέ, αλλά είναι αναμφισβήτητα ένα βασικό «δόγμα» της παριζιάνικης κομψότητας. Αν ενδιαφέρεστε για μια γαλλική προσέγγιση του casual στιλ, σκεφτείτε ίσια τζιν παντελόνια, σακάκια με ωραία δομή και άνετα loafers ή sneakers.

Όχι: Στην προσκόλληση στα trends
Ναι: Στην εξέλιξη ενός προσωπικού στιλ
 

Οι Γαλλίδες εσκεμμένα αποφεύγουν να φοράνε αυτά που φοράνε όλοι οι άλλοι. Η συγκεκριμένη στάση μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αλαζονική, στην ουσία όμως είναι μια αντίληψη που πηγάζει από τον τεράστιο σεβασμό που τρέφουν στον εαυτό τους και στην προσωπική τους αισθητική. Σε έναν κόσμο όπου τα trends αλλάζουν κάθε μήνα, οι Παριζιάνες δίνουν προτεραιότητα στο να αναπτύξουν μια χαρακτηριστική εμφάνιση που θα αντέξει στον χρόνο, επενδύοντας κατά κύριο λόγο σε ποιοτικά και διαχρονικά κομμάτια. Ωστόσο, θα εξακολουθούν να εξετάζουν τις τάσεις κάθε σεζόν, επιλέγοντας ένα- δύο trends, τα οποία θα προσθέσουν μια on-trend πινελιά στην γκαρνταρόμπα τους.

Όχι: Υπερβολική προσπάθεια
Ναι: Ανεπιτήδευτη κομψότητα

Τέλεια μαλλιά, τέλειο μακιγιάζ, τέλεια νύχια. Για τις Γαλλίδες, όταν η προσπάθεια που έχει ρίξει κάποιος στην εμφάνισή του φαίνεται από μίλια μακριά, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ ελκυστικό. Από την άλλη, το να δείχνει μια γυναίκα ξέγνοιαστη και ανεπιτήδευτη, είναι το μέγα ζητούμενο της παριζιάνικης κομψότητας. Ακόμα και στο κόκκινο χαλί, οι Γαλλίδες celebrities ξεχωρίζουν χωρίς πολλά-πολλά. Το μυστικό τους; Κρατάνε πάντοτε τις ισορροπίες, εστιάζοντας σε ένα σημείο την κάθε φορά. Για παράδειγμα, όταν φοράνε κάτι πολύ κομψό, το μακιγιάζ τους θα είναι ήσυχο και τα μαλλιά τους ανέμελα. Αν όμως επιλέξουν ένα τζιν και t-shirt, θα προσθέσουν ένα κόκκινο κραγιόν και chic αξεσουάρ.