Τι είναι η Temeno του Λάκη Γαβαλά και του Guy Krief;

Αυτή είναι η πρώτη collection της επιστροφής του Λάκη Γαβαλά στη Μόδα

Ο Λάκης Γαβαλάς και ο Guy Krief δημιουργούν το Temeno, ένα νέο brand ελληνικής Μόδας που προτείνει genderless δημιουργίες, με διαχρονικό χαρακτήρα.  

Ο Λάκης Γαβαλάς του «τρίτου κύματος»
Ο Λάκης Γαβαλάς είναι ένας πρόσωπο flamboyant που όμως, μέσα στη φανταχτερή του προσωπικότητα κρύβει μία αλήθεια που δεν τη συναντάς εύκολα στο χώρο της μόδας, ούτε σε διασημότητες φυσικά που πασχίζουν να διατηρήσουν ανέπαφη από τη ζωή μία κατασκευασμένη εικόνα.
Ο Λάκης Γαβαλάς μέσα στην «εκκεντρικότητά» του κρύβει την ουσία της μόδας που είναι να σε εκφράζει και να νιώθεις άνετα φορώντας τη αλλά και να σου ξεκλειδώνει τη φαντασία για να την μεταλλάξεις και να τη φέρεις στα μέτρα της προσωπικότητάς του. Αυτό που κάνει ο ίδιος με το στιλ του, είναι στην ουσία το νόημα του «απλού» και καθαρού τρόπου ντυσίματος.
Ο Λάκης Γαβαλάς του «τρίτου κύματος» είναι μία ευχάριστη έκπληξη: κρατώντας μακριά του τον αέρα της τηλεορασίλας αλλά πάντα δεκτικός σε ό,τι παιχνίδι μπορεί να προκύψει, αποφασίζει τώρα να
επιστρέψει στο χώρο της δημιουργίας ως co-founder και creative director της Temeno.

© Temeno
© Temeno
© Temeno
© Temeno
© Temeno

Τι είναι η Temeno;
Στόχος του νέου brand είναι να προτείνει genderless δημιουργίες, με διαχρονικό χαρακτήρα. Συνοδοιπόρος του Λάκη Γαβαλά, είναι ο γνωστός Guy Krief, angel investor και co-founder των τεχνολογικών εταιρειών Persado και Bryq, προσφέροντας στο εγχείρημα την εμπειρία του στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Ο Guy, άνθρωπος με σουρεαλιστικό business μυαλό και φευγάτο χιούμορ, γνωστός performer και video δημιουργός, έρχεται να δώσει σε αυτή τη συνεργασία μία απροσδόκητη τροπή, κάνοντάς την ένα brand που δεν μοιάζει με τα άλλα. Απόδειξη και ο τρόπος που βλέπει ο Guy αυτή τη συνεργασία.
Όπως μας είπε ο ίδιος, «Είμαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό το έργο με τον Λάκη Γαβαλά. Όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν από μερικά χρόνια, εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια, την ταπεινοφροσύνη, την εργασιακή ηθική και το ταλέντο του. Η προθυμία του για δημιουργία και η περιέργειά του είναι πραγματικά εμπνευσμένες. Με την Temeno νιώθω σαν τον Αλαντίν με ένα μαγικό λυχνάρι και τον Λάκη ως το τζίνι της μόδας».

Ένα τζίνι που δεν χρειάζεται εφέ, καπνούς και καθρέφτες.

Ο Λάκης Γαβαλάς, co-founder και creative director της Temeno, είπε: “Μου είχε λείψει η διαδικασία της δημιουργίας. Από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τις δοκιμές στο χαρτί, την υλοποίησή τους και την αγωνία της πρώτης τους παρουσίασης στον κόσμο, όπως αυτή τη στιγμή. Η πρώτη μας συλλογή είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας, ενθουσιασμού, θάρρους και σκληρής δουλειάς και πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει πραγματικά τις αξίες και το όραμά μας για το πώς θα θέλαμε να είναι η συμμετοχή μας στην εξέλιξη της μόδας”.

Λάκης Γαβαλάς, co-founder και creative director της Temeno

Χωρίς στερεότυπα
Από την πρώτη συλλογή της φίρμας διακρίνονται όλες εκείνες οι αξίες που έχει στον πυρήνα της η Temeno. Δημιουργίες αποκλειστικά φτιαγμένες στην Ελλάδα, που αφουγκράζονται τα trends της εποχής, χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα, που αναδεικνύουν ένα ευρύ φάσμα σωματότυπων, δεν βάζουν περιορισμούς στο φύλο και την ηλικία και έχουν στο επίκεντρο την προώθηση της βιωσιμότητας. Χωρίς στερεότυπα, χωρίς διάσημα μοντέλα, χωρίς διασημότητες στην πρώτη σειρά, χωρίς σκοτάδι, χωρίς εφέ: ατόφια, εμπνευσμένη δημιουργία.
Το basic επαναπροσδιορίζεται και παρουσιάζεται πιο ευρηματικό, με γεωμετρίες που θα αποτελούν το σήμα κατατεθέν του brand. Η χρωματική παλέτα είναι κλασική συνδυάζοντας το μαύρο, με το υπόλευκο κι ουδέτερο Avena Beige. Επάνω στο basic μπορείς να συνδυάσεις όλη σου τη μέρα, σε όλες της τις ώρες, διαθέσεις και περιστάσεις.
Οι συνδυασμοί που προτείνονται μεταξύ των ρούχων προωθούν το inclusivity. Κομμάτια από την σειρά P (Petite) συνδυάζονται με κομμάτια από την R (Regular) και όχι μόνο. Η Temeno ενθαρρύνει τους πειραματισμούς ανάμεσα στα κομμάτια ανεξαρτήτως φύλου, size, χρώματος και γραμμής.
Η Temeno προσπαθεί να χρησιμοποιεί υλικά και συσκευασίες με περιβαλλοντική συνείδηση, και να διατηρεί ηθικά εργασιακά πρότυπα σε όλα τα στάδια της παραγωγής της.

* Τα ρούχα της Temeno θα διατίθενται αποκλειστικά στο www.temenolab.com