Shirley Kurata: Ποια είναι η ιστορία, το στιλ και η φιλοσοφία της υποψήφιας για Όσκαρ ενδυματολόγου της ταινίας Τα Πάντα Όλα.
© Arturo Holmes/Getty Images
Fashion

Shirley Kurata: Η ενδυματολόγος της ταινίας «Τα Πάντα Όλα» κάνει ωραίες τρέλες

Με σήμα κατατεθέν τα τρελιάρικα γυαλιά, ντύνει αλτέρνατιβ κορίτσια όπως η Μπίλι Άιλις και η Ζόι Ντεσανέλ

Shirley Kurata: Ποια είναι η ιστορία, το στιλ και η φιλοσοφία της υποψήφιας για Όσκαρ ενδυματολόγου της ταινίας Τα Πάντα Όλα.

Ως έφηβη, η Σίρλεϊ Κουράτα δούλευε στο Θέατρο Αρατάνι, στη γειτονιά Μικρό Τόκιο του Λος Άντζελες. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απονομής των Όσκαρ, στον ίδιο χώρο έγινε ένα πάρτι για την ταινία Τα Πάντα Όλα, στην οποία υπέγραφε τα κοστούμια. Όλα έμοιαζαν καρμικά και ταιριαστά. «Αισθάνομαι σαν να κλείνει ένας κύκλος» δήλωνε η Κουράτα, που γιόρταζε την πρώτη της υποψηφιότητα στα πολυπόθητα βραβεία με ένα κόκκινο στραφταλιζέ φόρεμα και μεγάλα κόκκινα γυαλιά. Ήταν τόσο εκκεντρική όσο και η αισθητική που υπερασπίζεται ως ενδυματολόγος και στιλίστρια. Αισθητική που την ονομάζει «φουτουριστικά λαϊκή». 

Όλα πάνω της είναι large, μπόλικα. Η δήλωσή της μετά την ήττα υπήρξε επίσης δείγμα και του large χαρακτήρα της: «Το να ξέρω ότι ήμουν τμήμα μιας ταινίας που κατάφερε τόσες ιστορικές πρωτιές και έχει αγγίξει τόσες πολλές ζωές είναι η μεγαλύτερη νίκη από όλες».

Γιαπωνεζοαμερικάνα στην καταγωγή, αποκρυστάλλωσε από τα 10 της χρόνια την αισθητική της ξεφυλλίζοντας περίεργα και τολμηρά γιαπωνέζικα περιοδικά μόδας στο Λος Άντζελες. Έμαθα να ράβει δίπλα στη μητέρα της. Στα 18 φόρεσε τα πρώτη της μοδάτα γυαλιά και δεν τα έβγαλε ποτέ. Τα μεγάλα, στρογγυλά, τρελιάρικα γυαλιά αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Στα 19 της έφυγε για να σπουδάσει μόδα στο Παρίσι. 

Επαγγελματικά αρχικά ασχολήθηκε με το στάιλινγκ σε editorial μόδας, το 2006 πέρασε στις διαφημιστικές καμπάνιες, με πρώτη της μεγάλη δουλειά για τη Rodarte. Μέχρι σήμερα ανήκει στο τιμ του label, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους οίκους Kenzo, Prada και Miu MiuΟι διάσημοι τη λατρεύουν, οπότε έχει ένα ευρύ πελατολόγιο. Επιμελείται το στιλ της Μπίλι Άιλις, της Λένα Ντάναμ του Girls, της Ζόε Ντεσανέλ, του Μπεκ, του Φάρελ Γουίλιαμς, της Μίντι Κέιλινγκ και πολλών άλλων. 

Αν θέλεις να δεις και να αγοράσεις την τρέλα της, θα πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι το ανατολικό Χόλιγουντ, όπου δεσπόζει η μπουτίκ της Virgil Normal· την τρέχει μαζί με τον επίσης σχεδιαστή σύζυγό της, Τσάρλι Στάντον. Αν θέλεις να δεις την κινηματογραφική ενδυματολογική της πρόταση στον κινηματογράφο, οπλίσου με πολλή υπομονή και παρακολούθησε την ταινία Τα Πάντα Όλα, που σάρωσε τα Όσκαρ, βλέπεται με ζόρι κι έχει φοβερά K-pop κοστούμια. Η Κουράτα τα έφτιαξε με ελάχιστο μπάτζετ αλλά πολύ μεράκι. Και όταν μετά την πρώτη ώρα θα έχεις χάσει τα αυγά και τα καλάθια με τα τεκταινόμενα επί της οθόνης, θα είναι τα κοστούμια της ηρωίδας Τζόμπου Τουπάκι που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice