Fashion

Schiaparelli: Τα λαμπερά εγκαίνια και το πάρτι στα Harrods

Ναόμι Κάμπελ, Τζόαν Κόλινς και Εμίλια Κλαρκ ανάμεσα στις καλεσμένες που γιόρτασαν το opening της exclusive boutique στο Harrods.
Δημήτρης Παπαδόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Schiaparelli: Εγκαινίασε την πρώτη μπουτίκ στα Harrods με διάσημους προσκεκλημένους

«Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα φορέσιμα και αληθινά, αλλά ταυτόχρονα δυνατά», δηλώνει ο σχεδιαστής του οίκου Schiaparelli, Daniel Roseberry στην Claudia Croft με την ευκαιρία του αποκλειστικού λανσαρίσματος της μπουτίκ του στον πρώτο όροφο του Harrods. Στο πρώτο exclusive κατάστημα βρίσκει κάποιος τις πρετ α πορτέ συλλογές, τις δερμάτινες τσάντες όπως τις face και τη Secret, κοσμήματα, αξεσουάρ και παπούτσια.

Το shop in shop στον πρώτο όροφο του λονδρέζικου department store θυμίζει το εμβληματικό ατελιέ της Elsa Schiaparelli που βρίσκεται στην Place Vendôme, στο Παρίσι. O Daniel Roseberry, εμπνεύστηκε τον χώρο από την πλούσια δημιουργική κληρονομιά του οίκου με αναφορές στους «αδερφούς» της Jean Michel Frank, Alberto Giacometti και Salvador Dali. Πολυθρόνες και καναπέδες σε τόνους του λευκού με μαύρα περιγράμματα από τα σκίτσα που έγραψαν ιστορία ενώ χρυσές και μαύρες λεπτομέρειες συμπληρώνουν τη διακόσμηση.

Με αυτήν την αφορμή έγινε ένα cocktail και dinner party στο Belgravia. Ήταν όλοι εκεί. Εκτός από τους οικοδεσπότες Daniel Roseberry και την CEO του οίκου Delphine Bellini, η Naomi Campbell, η Τζόαν Κόλινς, η Εμίλια Κλαρκ, η Ναόμι Χάρις, η Ruth WIlson, η Gwendoline Christie, η Pixie Lott, η Sabine Getty, ο Juergen Teller, o Stephen Jones, ο Rafael Pavarotti, ο Campbell Addy και ο Ib Kamara ήταν μερικοί μόνο από τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το set up για το καθιστό δείπνο ήταν από τα πιο ωραία που έχετε δει: σε κάθε πιάτο ένα αξεσουάρ- σύμβολο καλωσόριζε κάθε καλεσμένο. Ένα χρυσό στόμα, ένα χρυσό κλαράκι- μίνι ρέπλικα του κοσμήματος που είχε παρουσιάσει σε παλιότερη couture συλλογή του ο Roseberry.

Οι ψηλές καντελάμπρες με τα λευκά κεριά δημιουργούσαν ονειρική ατμόσφαιρα. Στο κέντρο των τραπεζιών υπήρχαν λουλούδια στο shocking pink χρώμα- παρακαταθήκη του οίκου αλλά και κρυστάλλινα μπωλ με φρούτα.Το μεγάλο τζάκι ήταν διακοσμημένο κι εκείνο με λουλούδια κι ανοιξιάτικα κλαριά: εκεί φωτογραφήθηκαν οι καλεσμένοι κι ευχήθηκαν στην επιτυχία του μεγάλου ανοίγματος του οίκου που αναγεννήθηκε από τον μαρασμό και κατάφερε σε λίγες μόλις σεζόν να βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας μόδας.