Φέτος την άνοιξη η μόδα συναντά τη ντίσκο και τo Studio 54

Αφθονία, υπερβολή, αίγλη, χορός, λάμψη, μουσική και μόδα

Disco trend: Η τάση που πρωταγωνιστεί την άνοιξη του 2023 μέσα από τη στυλιστική κληρονομιά που άφησε η ντίσκο και το ιστορικό Studio 54

This time, this time baby... ένα από τα τραγούδια της Jackie Moore παίζει ασταμάτητα φέτος την άνοιξη, ανεβάζοντας τη διάθεσή μας. Το πρωτοάκουσα σε μια λίστα αναπαραγωγής με όνομα ‘'Studio 54 Dancefloor Anthems’’. Ερωτεύτηκα! Σε ταζιδεύει πίσω στο χρόνο, στη χρυσή εποχή του Studio 54. 
Στους ρυθμούς της ντίσκο έλιωσαν πλατφόρμες, εκστασιάστηκε μια ολόκληρη γενιά, έθεσε νέους όρους τόσο για τη διασκέδαση, όσο και για τη μόδα. Πώς επηρρέασε τα σύγχρονα βραδινά σύνολα; Ποια ρούχα πρωταγιστούν φέτος στις πασαρέλες και μας ταξιδεύουν πίσω στο ιστορικό club; Οι φετινές τάσεις είναι εμπνευσμένες από πρόσωπα της εποχής των 70s, τα οποία έγραψαν ιστορία με τις εμφανίσεις τους. 

Jumpsuit or Catsuit, It Suits 
Ξεκουράστηκαν από τον χορό στα 70s και επέστρεψαν φέτος στις πασαρέλες. Είναι οι ολόσωμες φόρμες. Τζιν, βελούδινες ή δαντελωτές, ό,τι πιο hot μπορείς να επιλέξεις για ένα βραδινό σύνολο. Η εφαρμοστή γραμμή ενός catsuit αναδεικνύει την πιο σέξι πλευρά της γυναικείας σιλουέτας. Σε μεταμορφώνει σε catwoman.  


Οι ολόσωμες φόρμες σώζουν την κατάσταση κάθε φορά που βρισκόμαστε σε απόγνωση. Απαντάνε στο μέγα ερώτημα: Τι στο καλό να βάλω και σήμερα; Το οne piece ρούχο που φοράμε τελευταία στιγμή και τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. 

Στρας, Stars και Πούπουλα 
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες της Cher από το Studio 54. Φοράει ένα λαμπερό κορμάκι, στα μανίκια του οποίου βρίσκονται άπειρα λευκά πούπουλα. Πιο πολύ κόσμημα, παρά ρούχο... Τα πούπουλα σήμερα κάνουν take over. Στολίζουν σατέν πουκάμισα, τελειώματα στα πιο iconic παντελόνια, ενώ κάποιες τα φορούν στο κεφάλι. 


Στην ίδια φιλοσοφία, τα στρας αντιπροσωπεύουν την αίγλη των 70s, την υπερβολή του Studio 54, το παιχνιδιάρικο ύφος της ντίσκο. Κάνουν το βασικό σύνολο έξτρα. Ο συνδυασμός τους θέλει προσοχή, γι’ αυτό τα συνδυάζουμε με πιο ήσυχα κομμάτια. Μια δοκιμή αρκεί για να αναδείξει το αστέρι που όλες κρύβουμε μέσα μας. 

©Instagram/ @roberto_cavalli

Velvet Dream & Royalty Satin 
Από τα σακάκια του νεαρού Michael Jackson έως τα σύνολα της θρυλικής Diana Ross, τα βελούδινα υφάσματα πρωταγωνιστούσαν στην πίστα. Η ιδιαίτερη υφή τους προσδίδει κύρος, χωρίς, όμως, να επισκιάζεται η fun πλευρά των βραδινών velvet ρούχων.  


Τους πιο καλοκαιρινούς μήνες, επιλέγουμε σατέν. Η απαλότητα σε συνδυασμό με τη λάμψη του συγκεκριμένου υφάσματος αναδεικνύει τέλεια οποιαδήποτε επιδερμίδα, μαυρισμένη ή μη. Τι πιο όμορφο από ένα χρυσό σατέν φόρεμα για τις καστανές μου φίλες; Οι ξανθιές δοκιμάζουν έντονα πράσινα, μωβ ή φούξια, μεταμορφώνονται σε νεράιδες, ή αλλιώς σε μάγισσες του nightlife. 

©Instagram/ @ysl