louis-vuitton
©ΑΠΕ
Fashion

Η πρώτη ανδρική συλλογή του Pharrell Williams SS24 για τον Louis Vuitton

Ποιοι ήταν στην πρώτη γραμμή, τι παρουσίασε και τι άλλο να περιμένουμε από τον βραβευμένο με 13 Grammy μουσικό που τώρα υπογράφει ως σχεδιαστής

Πρώτη ανδρική συλλογή του Pharrell Williams για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024  για τον Louis Vuitton: τι μας άρεσε

Ένας Αμερικανός στο Παρίσι. Καθώς η νύχτα πέφτει γλυκά στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου, το βράδυ της Τρίτης, ο επιδραστικός μουσικός Pharrell WIlliams παρουσιάζει την πρώτη ανδρική συλλογή που σχεδίαζε για τον οίκο Louis Vuitton. Η είδηση της ανάληψης αυτής της θέσης είχε ξαφνιάσει καθώς το στοίχημα είναι μεγάλο. Έχουμε κατά καιρούς δει διασημότητες να υπογράφουν συλλογές αλλά ένας τόσο μεγάλος μουσικός να σχεδιάζει συλλογές για έναν από τα μεγαλύτερα brands του κόσμου, το ζούμε πρώτη φορά. Έτσι είναι, στον LVΜΗ παίρνουν ρίσκα. Ο Pharrell Williams ήρθε να καλύψει το κενό του Virgil Abloh που έφυγε ξαφνικά -και ήταν κι εκείνη μια ριψοκίνδυνη απόφαση που τελικώς βγήκε σε καλό στους Αρνώ, ο πατριάρχης τον οποίων καθόταν στην πρώτη σειρά δίπλα στους Beyonce και Jay Z, Ριάνα, Κιμ Καρντάσιαν, Τζάρετ Λίτο, Ναόμι Κάμπελ και πολλούς ακόμη A listers. 

H γέφυρα Pont Neuf, μήκους 230 μέτρων και πλάτους 22 μέτρων έχει ντυθεί με μια γιγάντια μοκέτα με το μοτίφ- σκακιέρα του οίκου, το damier που τόσο αγαπάει ο σχεδιαστής Pharrell. Μια μεγάλη ορχήστρα οδηγεί τα βήματα των μοντέλων. Το σόου ξεκινά: οι τέτρις ματιέρες σε κοστούμια, σακάκια, τσάντες και σκουφιά δείχνουν τον δρόμο και δημιουργούν μια αρμονία στο catwalk. Επαναλαμβανόμενη μεν, αρμονική δε, διαδοχή από μάλλινα σε τζιν, από σορτς σε παντελόνια- καμπάνα και σακάκια με πληθωρικά πέτα. Ευφάνταστα τυπώματα σε παλτό, biker και letter jackets (αυτά του κολλεγίου) συμπληρώνουν τη συλλογή. Μαρόν, πράσινο, κίτρινο και μουσταρδί, άσπρο και μαύρο τα χρώματα που κυριάρχησαν, είτε αυτόνομα είτε ως ενδιαφέροντα κι απροσδόκητα color blocking. 

louis-vuitton
©ΑΠΕ

Το παιχνίδι με τη λέξη Lovers και τα αρχικά LV καθώς και τα χουχουλιάρικα παπούτσια με τα πατουσάκια ζώων στις πατούσες αποκαλύπτουν τον πιο χαριτωμένο τόνο που απλώνει στα πάντα ο Pharrell Williams: στη μουσική του, στο στυλ του, τώρα και στις δημιουργίες του. «Χρειάζονται όλες οι μέλισσες για να φτιάξεις το πιο γλυκό μέλι», θα πει στη βρετανική Vogue μερικές ημέρες πριν την επίδειξη και μοιάζει να έχει δουλέψει πολύ για αυτό που παρουσίασε: ένα υπερθέαμα που το σόου υπερκέρασε τη μόδα κι ολοκληρώθηκε με γκόσπελ, δάκρυα κι αγκαλιές του Φάρελ Γουίλιαμας στην οικογένειά του υπό το άγρυπνο βλέμμα των μπράβων που περπατούσαν μαζί του. 

louis-vuitton
©ΑΠΕ

Αισθάνεται και ο ίδιος τις επιφυλάξεις μας; Βεβαίως κι απάντησε σχετικά με το θέμα πώς βρέθηκε τόσο ξαφνικά σε αυτήν την τόσο νευραλγική θέση: «”δεν τελείωσα το Saint Martins, αλλά δεν πήγα ούτε στη Juilliard», είπε ο ερμηνευτής, ο οποίος έχει κερδίσει 13 βραβεία Grammy”, σημειώνει ο συντάκτης του κειμένου. «Ούτε η Vivienne Westwood, σωστά; Ο Tadao Ando ήταν αυτοδίδακτος. Εννοώ, είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, σωστά; Φιλοδοξώ μόνο να εκφραστώ». Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Η πρόκληση είναι να εκφράσεις τους εκατομμύρια αγοραστές σου κι όχι μόνο το δικό σου, προσωπικό γούστο, όσο φίνο κι αν είναι αυτό. Η διάρκεια, η συνοχή, η αντοχή, η επιμονή και η εξελιξιμότητα είναι soft skills μιας τόσο απαιτητικής θέσης κι εύχομαι ο σπουδαίος Pharrell Willams να γεμίσει τα παπούτσια των προκατόχων του, ζώντων και αποθανόντων. 

louis-vuitton
©ΑΠΕ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice