dior-paris-fashion-week
©ΑΠΕ
Fashion

Πού το πάει η ανδρική μόδα για το ερχόμενο καλοκαίρι;

Τα highlights από την ανδρική εβδομάδα Μόδας SS24 στο Παρίσι

Ανδρική εβδομάδα μόδας στο Παρίσι για Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024 και 5 συλλογές που ξεχωρίσαμε 

Bonjour! Βρισκόμαστε στο Παρίσι, σε μια από τις τέσσερις μητροπόλεις της μόδας. Εδώ, η μόδα γίνεται τέχνη και το αντίστροφο. Τίποτα, όμως, δε μας προετοίμασε γι’ αυτό που συνέβη στη φετινή ανδρική εβδομάδα μόδας. Τα αστραφτερά ψηλόμεσα παντελόνια του Loewe, τα κοντά σορτσάκια του Hermes και τα neon πλεκτά ζακετάκια του Dior, μας άφησαν speechless.  

Loewe 
Jonathan Anderson και Loewe, ή αλλιώς το πιο αναγεννησιακό ντουέτο στον κόσμο της σύγχρονης μόδας. Η τελευταία κολεξιόν μας το επιβεβαίωσε, κάνοντας το παλιομοδίτικο μοντέρνο. Στην πασαρέλα πρωταγωνίστησαν τα υπερβολικά ψηλόμεσα παντελόνια, συνδυασμένα με oversized πουλόβερ ή μακρυμάνικες πόλο μπλούζες καλυμμένες με άπειρα στρας. Η σουρεαλιστική προσέγγιση του σχεδιαστή τον οδήγησε στη δημιουργία ανδρικών τοπ με υπερβολικούς όγκους και έντονα χρώματα.  

loewe
©Loewe

Rick Owens 
Όταν πρόκειται για τον “Lord of Darkness” όλα είναι πιθανά. Η φετινή συλλογή του Rick Owens ήταν απροσδόκητα κλασσική. Φυσικά, όσο κλασσική μπορεί να είναι μια συλλογή του Owens. Τα αέρινα καφτάνια, τα υπερβολικά μακριά παντελόνια και οι έντονες χαρακτηριστικές βάτες του οίκου έκαναν take over. Ο σχεδιαστής, μετά το σύντομο πειραματισμό του με τα χρώματα, επέστρεψε και πάλι στις αγαπημένες του μαύρες αποχρώσεις. Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι δε φοράμε μαύρα; 

rick-owens
©RickOwens

Hermes 
Από τον Hermes δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την απόλυτη safari συλλογή μέσα από μια luxury προσέγγιση. Ο οίκος έκανε το όνειρο πραγματικότητα γι' μια ακόμη φορά. Μεταξωτά loose-fitting σακάκια, κοντά σορτσάκια, ριγέ πλεκτά και ανανεωμένα dad sandals. Hermes και καλοκαίρι πάνε πακέτο. Την παράσταση έκλεψε η Haut à Courroies Cup de Soleil, μια από τις πιο iconic τσάντες του οίκου, την οποία είδαμε σε διάφορα σχέδια και χρώματα.  

hermes
©Hermes

Homme Plisse Issey Miyake 
Ο Μiyake και οι χαρακτηριστικές πιέτες των ρούχων του αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο τόσο στην ιστορία της μόδας, όσο και της τέχνης. Σε αυτές αφιέρωσε την τελευταία του συλλογή. Η επίδειξη ξεκίνησε με την παρουσίαση της τεχνικής που ακολουθεί ο οίκος για τη δημιουργία των ρούχων του. Αμέσως μετά, ακολούθησε η νέα κολεξιόν με έντονα χρώματα και δυναμικές σιλουέτες, πάντα μέσα από την αβανγκάρντ προσέγγιση και φιλοσοφία του οίκου. 

hommeplisse-isseymiyake
©Instagram @hommeplisse_isseymiyake

Dior 
O Kim Jones γιόρτασε τα πέντε του χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου με μια αναδρομή σε δημιουργίες προκατόχων του, όπως Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferré και Marc Bohan. Εμπνευσμένος από iconic γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, δημιούργησε μια ανδρική συλλογή με τουίντ υφάσματα, κοσμήματα με καμποσόν και cannage. Τα χρωματιστά μάλλινα καπέλα του Stephen Jones, διακοσμημένα με λουλούδια, ήταν μια αναπάντεχη προσθήκη στα αξεσουάρ, κάνοντας τη συλλογή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. 

dior
©Dior

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice