Ηalterneck: Η απροσδόκητη τάση των 90s που έφερε πίσω η Gen Z
© Instagram / @camilacoelho, @dualipa, @haileybieber
Fashion

Ηalterneck: Η απροσδόκητη τάση των 90s που έφερε πίσω η Gen Z

Αυτή είναι η επόμενη νοσταλγική στιγμή που μας επιφύλασσε η μόδα

Ηalterneck: Η επιστροφή της τάσης των 90s και οι τρόποι για να την φόρεσεις με στιλ  

Μπορεί η Gen Z να πηγαίνει κόντρα σε πολλά και να αμφισβητεί ακόμη περισσότερα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι σέβεται και αγαπάει τη δεκαετία των 90s. Έτσι, κάθε μέρα trends στο  ΤikTok -και όχι μόνο- αποκαλύπτουν άλλο ένα χαρακτηριστικό της μόδας της εμβληματικής δεκαετίας της μόδας και το αναβιώνουν με το δικό τους φρέσκο τρόπο. Έχουμε ήδη δει την δυναμική επιστροφή των cargo-pants, των baby tees ακόμη και των capri. Ποια είναι όμως η επόμενη νοσταλγική στιγμή που μας επιφύλασσε η μόδα; Ηalterneck, girls!

Για την ιστορία…

Το 2021, η λαιμόκοψη halter έκανε την επιστροφή της. Η δημιουργική διευθύντρια της Chanel, Virginie Viard, σχεδίασε ένα neck catsuit με σταυρωτό λαιμό και μονόγραμμα για την κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι 2021 και το στιλ αυτό υιοθέτησαν πολύ γρήγορα από στιλίστες, διάσημοι και influencers.

Γιατί να πάρω (ξανά) halterneck;

Θεωρητικά, ένα Ηalterneck top ανήκει στα basic κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσα απλά. Αυτό που κάνει το ένα απλό μαύρο τοπ διαφορετικό από το άλλα βρίσκεται στη σύνθεση και ένα halterneck είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε το κάτι παραπάνω σε μια εμφάνιση, χωρίς να αποκλίνετε από την αισθητική σας. Ειδικά το καλοκαίρι, όταν βάζουμε στόχο να νικήσουμε την ζέστη πετώντας όσα περισσότερα ρούχα μπορούμε από πάνω μας, το halterneck, που έχει ανοιχτή πλάτη, είναι όχι μόνο μια απίστευτα chic, αλλά και μια πολύ έξυπνη επιλογή για τις πιο ζεστές μέρες. 

Οι ιδανικότερες περιστάσεις για halterneck top

Λόγω της σύνδεσης του halterneck top με το Y2K και τη μόδα εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90, τα έντονα χρώματα κυριαρχούν: φούξια, μπλε sienna, πράσινο νέον και κίτρινο.

Κάθε εκδοχή του ταιριάζει είτε σε ένα look παραλίας, είτε σε ένα night-out look. Αν τα παραπάνω δε σας έχουν πείσει, τότε μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο scroll στα feeds των πιο στιλάτων κοριτσιών του Instagram και να δείτε ότι το halterneck έχει επιστρέψει και κυριαρχεί.

Οι εμφάνισεις με halterneck στην ταινία Barbie

Barbie approves the trend, οπότε Margot Robbie και Dua Lipa, οι δυο από τις πρωταγωνίστριες της πολυσυζητημένης ταινία της Barbie, τίμησαν την τάση στις εμφανίσεις τους σε γυρίσματα και πρεμιέρα.

Margot Robbie
Ⓒ Instagram / @barbie

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice