Αυτά είναι τα κορυφαία κοντά κουρέματα της σεζόν

Πάρτε έμπνευση από τη γοητεία των κοντών haircuts του φθινοπώρου

Τα κοντά κουρέματα επιστρέφουν: Τα box bob, Italian bob, shaggy pixie και hush cut, είναι αυτά που βλέπουμε παντού

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της αλλαγής και του επαναπροσδιορισμού και αν νιώθετε την ανάγκη να κόψετε κοντά τα μαλλιά σας για να δώσετε μια εμφανή αλλαγή στο look σας, ή απλώς θέλετε να ξεφορτωθείτε τις ταλαιπωρημένες άκρες ύστερα από την περίοδο του καλοκαιριού, δεν είστε η μόνη. Το θετικό είναι ότι τελευταία τα κοντά μαλλιά είναι ένα mega trend στον χώρο της μόδας, και έτσι υπάρχουν ένα σορό τάσεις από κοντά hairstyles για να πάρετε έμπνευση.

Για παράδειγμα, το κοντό καρέ είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Τόσο πολύ, που μέσα στο 2023 έχει αποκτήσει αρκετές νέες παραλλαγές. Το box bob και το Italian bob είναι δύο από αυτές που έχουν γίνει viral αυτή τη στιγμή. Εξίσου έντονα βλέπουμε και το pixie με τα έντονα layers, το οποίο προσδίδει το απόλυτο «coolness» σε όποια το τολμήσει.

Αν λοιπόν θέλετε να πείτε αντίο σε λίγα εκατοστά από το μάκρος των μαλλιών σας, ή απλώς θέλετε να φρεσκάρατε το ήδη κοντό σας hairstyle, κρατήστε σημειώσεις με τις παρακάτω προτάσεις

Box bob

Το box bob που κόβεται αυστηρά στο ύψος του πηγουνιού είναι το καρέ αυτού του φθινοπώρου. Έχει ένα τετραγωνισμένο σχήμα-εφέ και αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται «box». Χρειάζεται ελάχιστο styling και δείχνει υπέροχο τόσο σε ίσια, όσο και σε σπαστά ή πολύ σγουρά μαλλιά. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει ο κομμωτής σας είναι μερικά στρατηγικά layers σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα λεπτά ή κάποιο «αραίωμα» αν είναι πολύ πυκνά. Δείχνει τρομερά σέξι χτενισμένο με την χωρίστρα στο πλάι, ή σε slicked-back look με την χρήση κάποιας πομάδας ή τζελ.

Italian bob

Αυτή τη σεζόν, τα καρέ κουρέματα διαφοροποιούνται κυρίως από την υφή τους. Αυτό λοιπόν που ξεχωρίζει το Italian Bob από τα υπόλοιπα καρέ είναι ο τρόπος με τον οποίο κόβονται οι άκρες των μαλλιών έτσι ώστε να δίνουν μια ανάλαφρη κίνηση. Παράλληλα, δημιουργούνται περιμετρικά κάποια layers, τα οποία όταν χτενιστούν ανοδικά με το πιστολάκι, χαρίζουν πλούσιο όγκο και σχήμα. Είναι το ιδανικό cut για γυναίκες με πολύ λεπτά, ίσια μαλλιά όπου ένα κλασικό καρέ τείνει να δείχνει φλατ, ή για όσες θέλουν να τονίσουν την υφή των κυματιστών ή σγουρών μαλλιών τους στο έπακρο.

Micro bangs

Αν θέλετε να βρίσκεστε πάντοτε μπροστά από τις τάσεις και έχετε ήδη ένα καρέ κούρεμα, ο πιο στιλάτος τρόπος για να το ανανεώσετε είναι να πειραματιστείτε με την προσθήκη κάποιου τύπου αφέλειας. Εκτός όμως από τις curtain και wispy bangs που βλέπουμε εδώ και καιρό, οι micro bangs έχουν μια ιδιαίτερη προσοχή τελευταία μεταξύ των it girls της μόδας. Όπως το λέει και η ονομασία τους, πρόκειται για σούπερ κοντές αφέλειες, οι οποίες βρίσκονται κάπου στη μέση του μετώπου. Εκπνέουν έναν retro-chic χαρακτήρα, μιας και θυμίζουν κάτι από την Audrey Hepburn, αλλά μπορούν να δείξουν και ιδιαίτερα edgy με το κατάλληλο χτένισμα. 

Shaggy pixie

Το τελευταίο καιρό βλέπουμε συνεχώς κάποια παραλλαγή του pixie και του shag κουρέματος στη μόδα και φέτος ήρθε η ώρα να τα συνδυάσουμε. Το «shixie» cut, όπως αποκαλείται και από τους κομμωτές, είναι ένα δυναμικό κούρεμα που συνδυάζει το εξαιρετικά κοντό μικρός του κλασικού pixie με τον παιχνιδιάρικο όγκο του shag. Προσφέρει ένα αβίαστο styling μακριά από τη θερμότητα, ενώ αναδεικνύει κάθε τύπο μαλλιών. Το μυστικό βρίσκεται στον διάλογο που θα κάνετε με τον κομμωτής σας και στην προσαρμογή του cut, ώστε να τονιστούν τα δυνατά σημεία του προσώπου σας.

Κοντό hush cut

Το νέο it κούρεμα με τις περισσότερες online αναζητήσεις για αυτό το φθινόπωρο είναι το hush cut. Η τάση αυτή προέρχεται από την Κορέα και πρόκειται για ένα απίστευτα αέρινο, με σχεδόν διάφανες ασυμμετρίες κούρεμα, που θέλει ελάχιστο styling για να αναδειχθεί. Θυμίζει μεν το shag λόγω την έντονων layers και των curtain bangs, αλλά χωρίς την εκκεντρική και έντονη γραμμή του. Οι hairstylists για να πετύχουν το συγκεκριμένο «soft» αποτέλεσμα, χρησιμοποιούν ξυράφι αντί για ψαλίδι, ώστε να μην βαραίνουν καθόλου τα μαλλιά. Δείχνει εξαιρετικό σε κοντά μήκη μέχρι το πιγούνι και τονίζει υπέροχα κάθε υφή μαλλιών. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice