CHANEL SS24
© CHANEL
Fashion

CHANEL: H συλλογή SS24 είναι μια πρόσκληση στη γαλλική εξοχή

Πηγή έμπνευσης η μοντερνιστική βίλα Charles και Marie-Laure de Noailles, φίλων της Coco Chanel, στη νότιο Γαλλία

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, στους λόφους της Hyères, η μοντερνιστική βίλα Charles και Marie-Laure de Noailles -φίλων της Coco Chanel, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Robert Mallet-Stevens το 1923, λούζεται στο φως του ήλιου. Αυτή η εικόνα είναι που ενέπνευσε τη Virginie Viard, καλλιτεχνική διευθύντρια της CHANEL, για τη νέα συλλογή του οίκου που παρουσιάστηκε στο Palais Garnier. «Αυτή η συλλογή Ready-to-Wear Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 είναι μια ωδή στην ελευθερία και στην κίνηση και αφηγείται μια ιστορία που έχει τις ρίζες της στους κήπους της βίλας Noailles», εξηγεί η Viard.

Προϊόν της ήρεμης πολυτέλειας - ο σημερινός όρος της μόδας για την απλοποιημένη εκλέπτυνση - δεν αφορά μόνο την έννοια της casual γκαρνταρόμπας, αλλά την επιθυμία για ρούχα που φαίνονται συγκροτημένα χωρίς να είναι περίπλοκα, που φαίνονται κομψά με έναν αβίαστο τρόπο. Στον οίκο Chanel, η Virginie Viard εκμεταλλεύτηκε αυτό το συναίσθημα σε μια συλλογή που μας «φώναζε» να χαλαρώσουμε και να απελευθερωθούμε.

Η απόλαυση του χρώματος, η αφθονία των γεωμετρικών μοτίβων, το παιχνίδι των αντιθέσεων: ασυμμετρίες, patchworks, γραμμές, καρό και ρίγες, δίνουν ρυθμό σε μια συλλογή που ορίζει τη δική της ιδέα της κομψότητας και της ξεγνοιασιάς, συστατικά της γοητείας που είναι τόσο αγαπητή στις  συλλογές μόδας που επιμελείται η Viard.

Παρατηρούμε φορέματα από μαύρο ή ροζ τουίντ, κοστούμια από νεοπρέν, κομμάτια από δαντέλα να κοσμούνται με φλοράλ μοτίβα. Αυτό το joie de vivre επεκτείνεται και στα κοντά φορέματα, στις ριγέ βερμούδες και στα δίφυλλα σακάκια που φοριούνται ανοιχτά με τα χέρια στην τσέπη-αυστηρά.«Η επικράτηση του σοφιστικέ και του ανεπίσημου, το τουίντ σε όλη τη συλλογή, το πάντρεμα των σπορ ρούχων με τη δαντέλα: Προσπάθησα να ενώσω ένα στοιχείο και το αντίθετό του με τον πιο cool τρόπο», συμπληρώνει η Viard.

Εδώ, τα ρούχα απελευθερώνονται από τους περιορισμούς και χειραφετούνται από τη δομή. Η μέση είναι χαμηλή, τα τακούνια είναι επίπεδα. Τα κοστούμια είναι ελαφριά και πολύ εύκαμπτα: χωρίς επωμίδες, χωρίς φόδρα. Φιόγκοι και πιέτες ολοκληρώνουν αυτό το ακαθόριστο μοτίβο κίνησης. Μια ορισμένη ιδέα αισθησιασμού διαπερνά το κομμάτια - φορέματα, πουκάμισα, μεσοφόρια, σουτιέν - από μαύρη οργάντζα, της οποίας η διαφάνεια «επιτρέπει» ατελείωτο layering.

Οι σαγιονάρες Chanel θα είναι αναμφίβολα ένα περιζήτητο αντικείμενο την επόμενη σεζόν, μαζί με τα τέλεια καρό σχέδια, τα statement γυαλιά ηλίου με τις χρυσές αλυσίδες και την τσάντα σαν φωτογραφική μηχανή.

Η Paris Hilton, η Brie Larson, η Emilia Clarke, ο Usher και η Camille Morrone ήταν μεταξύ των καλεσμένων στην πρώτη σειρά, ενώ η Gigi Hadid περπάτησε στην πασαρέλα.

Τα CHANEL looks από την επίδειξη της συλλογής Ready-to-wear Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024

CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL
CHANEL SS24
© CHANEL

Δειτε περισσοτερα