Jimmy Choo και Jean Paul Gaultier: Μια συνεργασία oh mon dieu!
©instagram/ @jimmychoo
Fashion

Jimmy Choo και Jean Paul Gaultier: Μια συνεργασία oh mon dieu!

Η συλλογή Jimmy Choo x JPG ενώνει τις εμμονές και τη δημιουργικότητα δύο κολοσσών της μόδας

Οι Οίκοι Jean Paul Gaultier και Jimmy Choo συνεργάστηκαν στη δημιουργία της συλλογής Jimmy Choo x JPG.

Μια συνεργασία μεταξύ του Βρετανού υποδηματοποιού Jimmy Choo και του θρυλικού γαλλικού οίκου ραπτικής Jean Paul Gaultier είναι μεγάλο γεγονός για τη μόδα. Και κάνει τα μέλη της Generation X, που μεγάλωσε θαυμάζοντας τα κατορθώματα και των δύο, να τρέχει να γκουγκλάρει για να δει τι προέκυψε από τη δημιουργική συνεργασία των δύο τρομερών παιδιών.

Jimmy Choo και Jean Paul Gaultier: Μια συνεργασία oh mon dieu!
© fashion.jeanpaulgaultier.com

Λοιπόν, οι δύο Οίκοι βγάζουν γούστα και όσα αγαπήσαμε σε Madonna και Κάρι Μπράντσο είναι εδώ: Εμμονές, ανατρεπτικότητα, τρέλα και κορδέλα υπάρχουν στα παπούτσια φετίχ της συλλογής Jimmy Choo x JPG, τα οποία προμοτάρει η Κάιλι Μινόγκ. Τα σαλόνια συναντούν τους δρόμους, το πανκ ντύνεται με κυριλοσύνη, το Παρίσι ερωτεύεται το Λονδίνο.

Η συμφιλίωση και ο έρωτας ανάμεσα στην Πόλη του Φωτός και τον Ομφαλό της Γης αποτυπώνεται παιχνιδιάρικα σε μία γόβα, την Jimmy Choo/Jean Paul Gaultier Wedge, όπου στο ένα γυάλινο τακούνι υπάρχει ο Πύργος του Άιφελ και στο άλλο το Μπιγκ Μπεν (το πιάσατε το νόημα).

Η κλασική μυτερή γόβα, ένα βασικό παπούτσι του Οίκου Jimmy Choo, ανανεώνεται με την προσθήκη ενός τατουάζ σχεδιασμένου στο χέρι. Το μοτίβο είναι εμπνευσμένο από το «Les Tatouages», τη συλλογή SS94 που καθόρισε την πορεία του Jean Paul Gaultier. Το ίδιο τατουάζ κοσμεί και την knee high μπότα της Jimmy Choo x JPG.

Ο κορσές, σήμα κατατεθέν του Γκοτιέ, έχει επανασχεδιαστεί με μαεστρία κι έχει μετατραπεί σε τολμηρό πέδιλο. Γενικώς, στη συλλογή υπάρχουν 12 σχέδια πατούμενων, σε περιορισμένη χρωματική γκάμα.

Και περνάμε στις τιμούλες, ενδεικτικά. Η μυτερή γόβα κοστίζει 795 ευρώ, η Jimmy Choo/Jean Paul Gaultier Wedge 1.995 ευρώ (εμ κοτζάμ Άιφελ και Μπιγκ Μπεν παίρνεις), στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι μπότες. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice