Prada: Η συλλογή που παρουσίασε η Miuccia Prada στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου FW24
Emma Watson, Miuccia Prada και Anna Wintour
Fashion

Miuccia Prada: «Σέβομαι τις γυναίκες»

Τι είδαμε στην επίδειξή της στο Μιλάνο για το ερχόμενο φθινόπωρο, εκτός από την Hunter Schafer, Emma Watson, Juliette Binoche, στην πρώτη σειρά
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δημήτρης Παπαδόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Prada: Η συλλογή που παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου για το φθινόπωρο 2024.

Η Miuccia Prada στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Στα 74 της κανένα περιοδικό μόδας δεν θα την επέλεγε. Συνεπώς, είναι μια πράξη επαναστατική. Φωτογραφημένη από τον Stef Mitchell, δεν κοιτάζει τον φακό, όπως η πλειονότητα των ανθρώπων που κοσμούν τα εξώφυλλα. Κοιτάζει το μέλλον. «Η μόδα είναι το ένα τρίτο της ζωής μου» λέει στη δημοσιογράφο Wendell Steavenson. «Το δεύτερο είναι ο πολιτισμός και το Fondazione. Το τρίτο είναι οι φίλοι και η οικογένειά μου».

Prada - Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου FW24: Η συλλογή που παρουσίασε η Miuccia Prada

Πριν μερικές ημέρες παρουσίασε στο Fondazione Prada την κοινή συλλογή της με τον Raf Simons για το φθινόπωρο 2024. Στην πρώτη σειρά η Hunter Schafer, Emma Watson, η Juliette Binoche, η Tracee Ellis Ross, o Juergen Teller και πολλοί ακόμη. Στα μεγάφωνα «My Funny Valentine» από τη Nico και «Anyone Who Knows What Love Is» από την Irma Thomas. Τα μοντέλα «ίπτανται» πάνω από φύλλα φθινοπωρινά. «Η γνώση της ιστορίας όχι μόνο επηρεάζει το παρόν, το καθορίζει. Τα ρούχα έχουν αναφορές σε διαφορετικές εποχές. Το παρελθόν είναι ένα όργανο, ένα εργαλείο μάθησης, που το χρησιμοποιούμε εδώ για να εφεύρουμε κάτι νέο», αναφέρουν οι σχεδιαστές. «Ωστόσο, δεν πρόκειται για μια λόγια σπουδή αλλά μια συναισθηματική αντίδραση σε ιδανικά ομορφιάς που ακόμα είναι επίκαιρα».

Μια συλλογή που βουτά βαθιά στο εδραιωμένο παρελθόν και την ιστορία και χαμογελά στο μέλλον. Κορδελάκια σε φορέματα με στενή γραμμή φέρνουν έναν αέρα φρεσκάδας. Υπερμεγέθη σακάκια και σταυρωτά παλτό. Ροζ, φιστικί και γαλάζιες εκπλήξεις εμφανίζονται σε γκρι και μαύρα ρούχα. Ζακετάκια ροζ αλλά και bomber και letterman jackets, τα οποία μάλιστα συνδυάζονται με φούστες με λευκή φουφούλα. Ζιπ κιλότ με ρεβέρ αλλά και φανελένιες φούστες που μοιάζουν με μπατζάκια. Αιχμηρές σιλουέτες που αποκαλύπτουν ευαισθησία, χάρη και φινέτσα. Μια απροσδόκητη πλάτη. Kitten γοβάκια και στοιβαρές μπότες, τζόκει με φτερά, τσάντες που κρέμονται από το χέρι. Αυστηρότητα και ευαισθησία σε κάθε ραφή, σε κάθε look.

Miuccia Prada: Μπορεί μια γυναίκα 74 ετών να δημιουργεί μόδα;

«Είναι παράξενο, κάθε μέρα πρέπει να αποφασίσω αν είμαι 15 χρονών ή μια ηλικιωμένη κυρία κοντά στον θάνατο», θα πει στη Vogue. O Karl μπορούσε, η Vivienne μπορούσε, η Miuccia μπορεί και το αποδεικνύει κάθε φορά, σε κάθε συλλογή, σε κάθε συνεργασία της. Φαίνεται ότι όχι μόνο μπορεί να δημιουργεί αλλά μπορεί να ορίζει τη μόδα. Κι ας σκέφτεται ότι είναι απλώς χρήσιμη. «Σέβομαι τις γυναίκες, προσπαθώ να είμαι δημιουργική και να φτιάχνω ρούχα χρήσιμα, φορέσιμα. Θέλω να αισθάνονται αυτοπεποίθηση», θα πει.

Δειτε περισσοτερα