Παρελθόν από τη Vogue η Margaret Zhang
Παρελθόν από τη Vogue η Margaret Zhang © EPA
Fashion

Παρελθόν από τη Vogue η Margaret Zhang

Το μήνυμά της στο Instagram

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Margaret Zhang: Παρελθόν από τη Vogue - Το μήνυμά της στο Instagram

Τρία χρόνια αφότου έγινε το νεότερο άτομο που έφερε τον τίτλο αρχισυντάκτριας στη Vogue, η Margaret Zhang εγκαταλείπει τη θέση της ως διευθύντρια σύνταξης της Vogue China.

Η Κινέζα δημιουργική διευθύντρια από την Αυστραλία ανακοίνωσε την αποχώρησή της στο Instagram τη Δευτέρα, γράφοντας: «Καθώς ξεκινάει η "μεταμορφωτική" χρονιά του Δράκου, είμαι ενθουσιασμένη που ανακοινώνω ότι αποφάσισα να κλείσω τη συνεργασία μου με τη Vogue και να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου».

Η Ζανγκ έγινε γνωστή ως έφηβη μπλόγκερ μόδας στο Σίδνεϊ. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας των 20, είχε συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο followers στο Instagram και εργαζόταν στη Νέα Υόρκη ως δημιουργική διευθύντρια και brand consultant.

Η επιλογή της το 2021 ως διευθύντρια σύνταξης της Vogue China σε ηλικία 27 ετών ήταν αμφιλεγόμενη εκείνη την εποχή λόγω του νεαρού της ηλικίας της, της αυστραλιανής ανατροφής της και του ιστορικού της στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Τα ζητήματα αυτά επανεμφανίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της στη Vogue, με δύο στελέχη κινεζικών μέσων ενημέρωσης να την κατηγορούν δημοσίως πως είναι υπερβολικά... δυτική, το 2022 και το 2023. Ωστόσο, στο μήνυμα αποχώρησής της που δημοσιεύτηκε στο Instagram και το X, η Zhang ανέφερε πως ένα από τα επιτεύγματά της στη Vogue Κίνας ήταν ότι έδωσε μία διεθνή ματιά στο Μέσο. «Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε δει τόση κινεζική δημιουργικότητα να προβάλλεται σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο των εκδόσεων της Vogue», έγραψε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice