Αέρας Coperniστός: Η νέα τσάντα του Coperni είναι φτιαγμένη από αέρα
Photo by Kristy Sparow/ © Getty Images
Fashion

Αέρας Coperniστός: Η νέα τσάντα του Coperni είναι φτιαγμένη από αέρα

Το πιο viral αξεσουάρ της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού ζυγίζει 33 γραμμάρια και το σχεδιασμό της υπογράφει και ένας Έλληνας!

Air Swipe Bag: η νέα τσάντα του Coperni φτιαγμένη κατά 99% από αέρα

Οι Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant, τα δημιουργικά μυαλά πίσω από τον οίκο Coperni, μας εκπλήσσουν σταθερά σε κάθε επίδειξη μόδας που παρουσιάζουν. Μετά το φόρεμα που ζωγράφισαν με σπρέι ζωντανά πάνω στο σώμα της Bella Hadid για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, το σχεδιαστικό δίδυμο φέτος πήγε την εφευρετικότητα του ένα βήμα παρακάτω. Δημιούργησαν το highlight της φετινής Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, την περίφημη τσάντα Air Swipe, σε σχήμα μισοφέγγαρου που παρουσιάστηκε στην επίδειξη Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024-2025.

Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του ρηξικέλευθου αξεσουάρ, είναι ότι αποτελείται 99% από αέρα και 1% από γυαλί και είναι αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής καινοτομίας που αξιοποιεί νανοϋλικά της NASA.

Η viral τσάντα ζυγίζει μόλις 33 γραμμάρια και αποτελεί το μεγαλύτερο αντικείμενο που κατασκευάστηκε ποτέ με silica aerogel, ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα η ΝΑΣΑ για τη συλλογή αστερόσκονης. Παρότι αναφερόμαστε στο ελαφρύτερο στερεό υλικό στον πλανήτη, προς έκπληξή μας αντέχει σε ακραία θερμότητα και πίεση 4000 φορές το βάρος του, γεγονός που το καθιστά πολύ λεπτό αλλά όχι εύθραυστο. Αυτά τα δεδομένα καταρρίπτουν επίσης τα σχόλια περι «μη πρακτικότητας» της τσάντας στα social media - ναι χωράει και το κινητό και τα κλειδιά!

Αέρας Coperniστός: Η νέα τσάντα του Coperni είναι φτιαγμένη από αέρα
Photo by Kristy Sparow/ © Getty Images

Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο όμως είναι ότι συγκεκριμένη καινοτομία έχει ελληνική υπογραφή, καθώς αυτή η τσάντα που μοιάζει με σύννεφο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Δρ Ιωάννη Μιχαλούδη. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Έλληνας επιστήμονας και καλλιτέχνης, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι, όπου πήρε πτυχίο Σχεδιασμού Προϊόντος από την Ecole Normale Superieure des Arts Décoratifs. Τελείωσε το μεταπτυχιακό του πάνω στις Πλαστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του με θέμα «Το ένδυμα του Ανδρόγυνου»: (Ανα)κάλυψη μιας ελαστικής παρένθεσης στο πεδίο της Τέχνης. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο ΜΙΤ με θέμα την (Νεφέλη)3, Τέχνη & Επιστήμη, όπου ήρθε και πρώτη φορά σε επαφή με αυτό το ξεχωριστό υλικό.

Η πρωτοποριακή αυτή τσάντα, δεν είναι απλά μια επιστημονική καινοτομία, αλλά μια απόδειξη πως η τεχνολογία και η μόδα μπορούν αναπτυχθούν χέρι-χέρι και να λειτουργήσουν ως αλλεπάλληλες πλατφόρμες προβολής. Αντίστοιχα η διαρκής αναζήτηση του οίκου Coperni για νέα υλικά και φόρμες, συμβολίζει έναν νέο ορίζοντα στη βιομηχανία της μόδας όπου η καινοτομία, η βιωσιμότητα και το στιλ συγκλίνουν, ξεκινώντας από μοναδικά αξεσουάρ με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice