CHANEL: Η επίδειξη της συλλογής FW24-25 στο Παρίσι
© CHANEL
Fashion

CHANEL: Η συλλογή FW24-25 ήταν εμπνευσμένη από την πόλη Ντωβίλ

Σε αυτήν την νορμανδική πόλη άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ η Coco Chanel το 1912
mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

CHANEL: Η επίδειξη της συλλογής FW24-25 στο Παρίσι και η ταινία μικρού μήκους του Brad Pitt και της Penelope Cruz.

Η τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού είθισται να είναι συνήθως η πιο ήρεμη. Ωστόσο, αυτό δε συνέβη με τέσσερις από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας - Chanel, Miu Miu, Louis Vuitton, Saint Laurent - να φέρνουν ένταση στο closing. Η ημέρα ξεκίνησε με τη Virginie Viard, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου να παρουσιάζει τη συλλογή FW24/25 του οίκου Chanel στο Grand Palais Éphémère. Αν και η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, το κοινό μεταφέρθηκε κατά μήκος των παραλιών της Νορμανδίας. Θεματική αυτής; Η Ντωβίλ, μία πόλη που συνδέεται στενά η Coco Chanel, ένας αγαπημένος προορισμός της υψηλής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της Belle Époque και ο ιδανικός προορισμός για να ζωντανέψει το πνεύμα της Chanel.

Η Coco έκανε το ντεμπούτο της στο παραθαλάσσιο θέρετρο το 1912 με το άνοιγμα της πρώτης της μπουτίκ αξεσουάρ μόδας στην οδό Γκοντό-Μπιρόν. Η Ντωβίλ είναι το σημείο απ' όπου ξεκίνησαν όλα για την Gabrielle Chanel και τον Οίκο. Στον ιππόδρομο, στην παραλία, στο τραπέζι των τυχερών παιχνιδιών, σε εστιατόρια και παλάτια, στον πεζόδρομο "Planches": όλα έχουν να κάνουν με την κομψότητα και την αυτοσκηνοθεσία. «Αυτή την ιστορία είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου», εκμυστηρεύεται η Virginie Viard. «Για αυτή τη συλλογή, αναδημιουργήσαμε τον παραλιακό πεζόδρομο της Ντωβίλ. Τεράστιες διαδρομές στις οποίες ρομαντικές σιλουέτες περπατούν στο φως από την αυγή μέχρι το σούρουπο. Τυλιγμένα σε μυστήριο, τα μοντέλα περπατούν κατά μήκος στην παραλία. Η δεκαετία του 1920 και η δεκαετία του '70 διασταυρώνονται και διαπλέκονται».

CHANEL: Η επίδειξη της συλλογής FW24-25 στο Παρίσι

Ανδρόγυνη και κινηματογραφική, η συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024/25 Ready-to-Wear της CHANEL αντλεί τη θηλυκότητά της από την γκαρνταρόμπα της Gabrielle Chanel και την αρρενωπότητα της από την διακριτική κομψότητα των χειμερινών διακοπών στη θάλασσα. Είναι μια πολύ ζεστή συλλογή, με layers υλικών, χρωμάτων και όγκων.

Τα πανωφόρια με τους φαρδείς ώμους και τα μακριά σακάκια με ζώνη φοριούνται πάνω από τουίντ κοστούμια, φούστες με πτυχώσεις, culottes, cropped παντελόνια και παντελόνια με πτυχώσεις. Τα χοντρά πουλόβερ και τα πλεκτά εναλλάσσονται με μεταξωτές μπλούζες με γιακάδες, prints ψαροκόκκαλο, low-cut μπλούζες με βολάν, ολόσωμες φόρμες και νεγκλιζέ των οποίων η λεπτότητα και η φινέτσα παραπέμπει σε απαλά κυματισμούς και σε ένα αεράκι που φυσάει.

Οι εμβληματικές τσάντες είναι πανταχού παρούσες, όπως και τα παστέλ καπέλα με φαρδύ γείσο, τα πολύχρωμα μεταξωτά μαντήλια, οι μπότες με τακούνι μέχρι το γόνατο και οι μπότες μέχρι το μηρό από δέρμα προβάτου. Η παλέτα παίρνει τις ζωηρές ή παστέλ αποχρώσεις του ροζ, του μωβ, του πορτοκαλί και του απαλό μπλε από τα διαρκώς μεταβαλλόμενα χρώματα του ουρανού της Ντωβίλ, μαζί με καφέ και χρυσό λαμέ.

CHANEL: Η επίδειξη της συλλογής FW24-25 στο Παρίσι
© CHANEL

Προς το τέλος της επίδειξης, η Gigi Hadid έκανε μια μεγάλη είσοδο - η πρώτη της εμφάνιση στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας από τότε που έκλεισε την επίδειξη της Miu Miu για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Η Hadid, φόρεσε ένα μακρύ μαύρο φόρεμα που ήταν διάφανο κάτω από τη μέση με ένα ζευγάρι σουέτ μπότες με πλατφόρμες και μια εντυπωσιακή συλλογή από τολμηρά χρυσά κοσμήματα, όπως δύο βραχιόλια με μανσέτες και ένα πολυεπίπεδο χρυσό κολιέ με πολλά μενταγιόν. Μια λεπτή μαύρη ζώνη με χρυσό κούμπωμα αγκάλιαζε τη μέση της, ενώ κρατούσε μια μαύρη τσάντα Chanel στο χέρι της. Τα μαλλιά της ήταν στυλιζαρισμένα με μαύρο φιόγκο και λευκή λεπτομέρεια λουλουδιών και δεμένα πίσω από το κεφάλι της, κρεμασμένα χαμηλά στην πλάτη της.

CHANEL: Η επίδειξη της συλλογής FW24-25 στο Παρίσι
© CHANEL

© CHANEL

Εκτός από τη σύνδεσή της με τον οίκο μόδας, η πόλη της Νορμανδίας αποτελεί εμβληματική τοποθεσία στον κόσμο του κινηματογράφου. Από το 1975, το Αμερικανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου μεταφέρει κάθε χρόνο την κινηματογραφική βιομηχανία στην καρδιά της Ντωβίλ. Για αυτή τη συλλογή Chanel Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024-2025, το πρώην δεξί χέρι του Karl Lagerfeld παρουσίασε ένα λαμπερό αφιέρωμα με μια ταινία μικρού μήκους εμπνευσμένη από την ταινία του Claude Lelouch «Ένας άνδρας και μια γυναίκα» (1966). Σε αυτό το κλασικό έργο του Νέου Κύματος πρωταγωνιστούν η Anouk Aimée και ο Jean-Louis Trintignant σε μια παθιασμένη ιστορία αγάπης μεταξύ δύο χήρων. Η συνάντησή τους τούς οδηγεί, μεταξύ άλλων, στις παραλίες της Ντωβίλ. 

🚩 Un Homme Et Une Femme/A Man And A Woman (1966) Dir. Claude Lelouch

Την αναβίωση αυτή της ταινίας ενσάρκωσαν ο Brad Pitt και η Penelope Cruz σε μια ασπρόμαυρη ταινία μικρού μήκους που απέτισε φόρο τιμής στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο , γύρω από το οποίο επικεντρώθηκε ολόκληρη η επίδειξη. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Claude Lelouch, ήταν επίσης παρών στην επίδειξη της Chanel και έφτασε μαζί με την Cruz, η οποία έγινε πρέσβειρα του οίκου μόδας το 2018. Ο Pitt δεν παρευρέθηκε στην επίδειξη γυναικείων ρούχων, αλλά ο ηθοποιός έχει μια ιστορική ιστορία με τον οίκο ως ο πρώτος άνδρας εκπρόσωπος του εμβληματικού αρώματος Chanel No. 5.

CHANEL Fall-Winter 2024/25 Ready-to-Wear Show - A Cinematic Story — CHANEL Shows

Ανάμεσα στους A-listers, ήταν και η Margaret Qualley, η Vanesa Paradis, Naomi Campbell, η Jennie και η Charlotte Casiraghi.

Δειτε περισσοτερα