Ο Dries Van Noten αποχωρεί από τον οίκο του μετά από 40 χρόνια
Ο Dries Van Noten αποχωρεί από τον οίκο του μετά από 40 χρόνια © Dries Van Noten/Instagram
Fashion

Ο Dries Van Noten αποχωρεί από τον οίκο του μετά από 40 χρόνια

Γνωστός για το avant garde στυλ του και μέλος της περίφημης ομάδας σχεδιαστών «Antwerp Six»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Dries Van Noten: Αποχωρεί από τη μόδα - Γνωστός για το avant garde στυλ του και μέλος της περίφημης ομάδας σχεδιαστών «Antwerp Six»

Κλωνίστηκε ο χώρος της μόδας από την είδηση πως ο Βέλγος σχεδιαστής Dries Van Noten ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον οίκο του αυτό το καλοκαίρι, μετά την επίδειξη ανδρικής ένδυσης της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Γνωστός για τα πολυτελή του χρώματα και το avant garde στυλ του, ο Van Noten ξεκίνησε ως μέλος της λεγόμενης «Antwerp Six» που εκπαιδεύτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της πόλης τη δεκαετία του 1980. Άλλα μέλη ήταν ο Walter Van Beirendonck και η Ann Demeulemeester.

DRIES VAN NOTEN – WOMEN AUTUMN WINTER 2024-25

Dries Van Noten: Η μόδα της «τολμηρής καθημερινότητας»

Σε δήλωσή του, ο Van Noten δήλωσε ότι η καριέρα του ήταν «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα». Ο ίδιος έχει αποκαλέσει τη μόδα του «τολμηρή καθημερινότητα», στον αντίποδα της «ήσυχης πολυτέλειας».

«Θέλω να στρέψω την προσοχή μου σε όλα τα πράγματα για τα οποία δεν είχα ποτέ χρόνο. Είμαι λυπημένος, αλλά ταυτόχρονα και χαρούμενος», δήλωσε.

Η εταιρεία του που ιδρύθηκε το 1986 είναι ιδιωτική και αν και αγοράστηκε από την οικογενειακή ισπανική εταιρεία αρωμάτων και μόδας Puig.

«Προετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή εδώ και καιρό και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να αφήσω χώρο σε μια νέα γενιά ταλέντων που θα φέρουν το όραμά τους στο brand», δήλωσε ο Van Noten.

Τα του οίκου του γνωστά και ως DVN

Αν και δεν είναι ένα οικείο όνομα, ο Van Noten είναι ήρωας για πολλούς στον κόσμο της μόδας, όπου συχνά είναι γνωστός απλά ως DVN.

Μεγάλωσε ως η τρίτη γενιά μιας οικογένειας ραφτών και εργάστηκε αρχικά ως ελεύθερος επαγγελματίας πριν ξεκινήσει τη δική του συλλογή ανδρικών ενδυμάτων το 1986. Καθώς η Αμβέρσα ανέπτυξε τη φήμη μιας από τις πιο μοντέρνες πόλεις της Ευρώπης, ο Van Noten αναδείχθηκε σε σημαντική δημιουργική δύναμη.

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ως νεαρός από την Αμβέρσα, το όνειρό μου ήταν να έχω φωνή στη μόδα», δήλωσε. «Μέσα από ένα ταξίδι που με έφερε στο Λονδίνο, το Παρίσι και πέρα από αυτό, και με τη βοήθεια αμέτρητων υποστηρικτικών ανθρώπων, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Κέρδισε το διεθνές βραβείο σχεδιαστή της χρονιάς από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής το 2008 και γιόρτασε την 100ή επίδειξη μόδας του το 2017 με μια εντυπωσιακή εκδήλωση για την οποία μοντέλα όπως η Alek Wek, η Liya Kebede και η Nadja Auermann επανεμφανίστηκαν στην πασαρέλα μαγεύοντας το κοινό.

Πληροφορίες από Guardian

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice