Η Μαίρη Κατράντζου σε ρόλο creative director δερμάτινων ειδών του οίκου Bvlgari
© Instagram / marykatrantzou
Fashion

Η Μαίρη Κατράντζου σε ρόλο creative director δερμάτινων ειδών του οίκου Bvlgari

Σχεδίασε τις ενδυμασίες για την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Μαίρη Κατράντζου αναλαμβάνει τον ρόλο της creative director δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ του οίκου Bvlgari

Η Μαίρη Κατράντζου ορίστηκε δημιουργική διευθύντρια της συλλογής δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ στον οίκο Bvlgari.

Η σχέση της Μαίρης Κατράντζου με τον πολυτελή οίκο Bvlgari ξεκίνησε το 2019, όταν τα κοσμήματά του συμπλήρωσαν μαγικά τις εκπληκτικές δημιουργίες της, στο iconic fashion show της σχεδιάστριας στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsrtjivbrgx)

Η Μαίρη Κατράντζου θα αναλάβει creative director του οίκου

Τώρα, ένα πρότζεκτ πρόκειται να εμπλουτίσει τη σχέση μεταξύ της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας και της Bvlgari, αφού η Μαίρη Κατράντζου κλήθηκε να καλύψει τη νεοσύστατη θέση της creative director της συλλογής δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ του οίκου.

Ο νέος της ρόλος στον οίκο Bvlgari περιλαμβάνει τον σχεδιασμό δερμάτινων τσαντών για all-day εμφανίσεις, αλλά και φτιαγμένες από μετάξι, ή πολύ ιδιαίτερες τσάντες με πολύτιμες πέτρες που θα θεωρούνται κομμάτια υψηλής κοσμηματοποιίας.

«Τι είναι αυτό που διαχωρίζει το κόσμημα από κάτι λειτουργικό και τι μπορούμε να κάνουμε στο διάστημα που χρειάζεται για να το αλλάξουμε;» αναρωτιέται η Κατράντζου. «Εκεί είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το εκπληκτικό αρχείο της Bvlgari. Μελετώντας τα πρωτότυπα και βλέποντας πώς μπορούν αυτά να αλλάξουν και να εξελιχθούν και βλέπω αυτόν τον ρόλο ως ένα δημιουργικό εργαστήριο για να το πετύχουμε - αυτό για μένα είναι απίστευτο».

Από το 2019 η συνεργασία Κατράντζου - Bvlgari

Η σχέση της Κατράντζου με την Bvlgari ξεκίνησε το 2019, όταν το brand κοσμημάτων της δάνεισε τα πολύτιμα κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια του για την επίδειξη μόδας που διοργάνωσε στον μνημειώδη Ναό του Ποσειδώνα.

Η Κέιτ Μπλάνσετ φόρεσε φόρεμα της Κατράντζου

Μάλιστα, η Κέιτ Μπλάνσετ φόρεσε λίγο αργότερα ένα φόρεμα διακοσμημένο με πέτρες στο μπούστο από εκείνη τη συλλογή, στις Χρυσές Σφαίρες του 2020. Η σχέση τους εξελίχθηκε λίγα χρόνια αργότερα, όταν η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε μια capsule συλλογή από δερμάτινες τσάντες, διακοσμημένες με πολύτιμες πέτρες, εμπνευσμένες από το διάσημο μοτίβο Serpenti του οίκου.

Αλλά η αγάπη της για τον οίκο Bvlgari μετρά περισσότερα χρόνια. Η ίδια θυμάται ένα coffee table book για την ιστορία του οίκου (η μητέρα της ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων με πλούσια βιβλιοθήκη), ενώ ο πατέρας της, της χάρισε ένα ρολόι Bvlgari στην αποφοίτηση από το λύκειο.

«Η άφιξη της Mary μας κάνει πολύ υπερήφανους», δήλωσε ο Jean-Christophe Babin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε δήλωσή του. «Μοιράζεται με την Bvlgari όχι μόνο την ελληνική καταγωγή, αλλά κυρίως την αναζήτηση της αριστείας στην επιλογή των υλικών, τον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνονται, με ιδιαίτερη έμφαση στη χειροτεχνία και την παθιασμένη αγάπη για τα χρώματα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsn3g2kyufd)

Η Κατράντζου σχεδίασε τις ενδυμασίες για την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας

Στην αρχή της πανδημίας, η Κατράντζου μετακόμισε από το Λονδίνο στην Αθήνα, όπου απέκτησε ένα αγοράκι, το οποίο σήμερα είναι δυόμισι ετών. Η νέα της δουλειά θα την κάνει να πηγαινοέρχεται μεταξύ της γενέτειράς της και των ατελιέ της Bvlgari στη Φλωρεντία και των γραφείων της στη Ρώμη, ενώ θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τον δικό της οίκο, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο.

Μάλιστα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρόσφατα παρουσίασε τις ενδυμασίες κοστούμια που σχεδίασε η ίδια για την τελετή αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Ιούλιο.

«Είναι ένα νέο κεφάλαιο και το να βρίσκομαι σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τη δική μου εταιρεία σίγουρα θα με εμπνεύσει. Ο Άντι Γουόρχολ είχε πει: «Όταν βρίσκομαι στη Ρώμη, πηγαίνω πάντα στα Bvlgari, γιατί είναι σαν να επισκέπτομαι την καλύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης», καταλήγει η Μαίρη Κατράντζου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice